Badstue har utallige helsemessige fordeler for kroppen og slapper av sinn og sjel samtidig. Ikke bare finnene vet det nå. Også i dette landet nyter badstuer økende popularitet. I tillegg til offentlige svettekammer, blir hjemmebadstuer også stadig mer populære og foretrukne av mange badstueelskere. I de følgende linjene finner du ut hvilke som er de viktigste fordelene med en privat badstue og hvordan du tar en badstue riktig.

hjemme badstue fordeler badstuer riktig tips

Hvorfor er det verdt å ha en hjemmebadstu?

Regelmessige besøk i badstuen styrker ikke bare det kardiovaskulære systemet, men styrker fremfor alt immunsystemet vårt. Intensiv svette hjelper til med å avgifte kroppen og forynge huden. Ved stress og søvnforstyrrelser har badstue også en veldig positiv effekt ved å sikre dyp, beroligende avslapning. Hvis du bestemmer deg for en hjemmestudio, er det også andre viktige fordeler som ikke bør neglisjeres.

Du nyter personvernet ditt fullt ut og kan deretter gå i badstuen hvis du bare har lyst og har tid. Å komme seg dit og tilbake, offentlig transport eller irritasjonen ved å stå i et trafikkork – alt er ganske enkelt kansellert. I din egen badstue sitter du bare med din partner, familie eller nære venner, og du trenger ikke å bekymre deg for irriterende lyder, risiko for infeksjon og lignende.

personvern hjemme badstue badstuer riktig tips

I tillegg er du selv ansvarlig for nødvendig hygiene og kan være helt sikker på at badstuen er i perfekt stand. Fuktighet og temperatur kan også stilles inn individuelt som du ønsker, og du har full frihet til å velge badstuinfusjon. Nydelig!

Heldigvis liker produsenter av høy kvalitet Karibu -badstue et bredt utvalg av moderne og komfortable badstuer. Fra massivtre -badstue eller infrarød kabine til systembadstue og plugg & Spill sauna to garden sauna – alle er sikker på å finne den riktige varianten for seg selv, avhengig av deres egen smak og spesifikke levekår.

karibu -badstue uten krone

Og slik fungerer en ekte badstue:

Selv om en badstue i utgangspunktet er veldig sunn, bør du gjøre alt riktig selv i den beste badstuen. Ellers kan du skade deg selv i stedet for å gjøre noe godt. De følgende tipsene hjelper deg med å få maksimalt utbytte av badstuen og får bare positive effekter for kropp og sjel.

 • Det er best å gå til badstuen omtrent en time eller lenger etter å ha spist – aldri på full eller helt tom mage, ellers vil det ha en negativ effekt på sirkulasjonen..
 • Ta en dusj rett før din første badstueøkt for å fjerne fettfilmen fra huden din.
 • Tørk deretter huden godt slik at den begynner å svette raskere.
 • Før du går til badstuen for første gang, hjelper et varmt fotbad eller dusj kroppen til å tilpasse seg varmen bedre.
 • I badstuen bør du være uten klær (høyst med bikini eller badedrakt) og ha med deg et stort håndkle.
 • Den varme luften er konsentrert i det øvre området av badstuen, så nybegynnere eller folk som foretrekker det mindre varmt, bør legge seg på de nedre solsengene.

ekte badstue hjemme badstue

 • En badstuøkt varer vanligvis rundt 8 til 12 minutter, men ikke lenger enn 15 minutter. Avhengig av din utholdenhet og kroppstilstand kan du ta opptil tre badstuer på rad, med den nødvendige pausen (minst 10 minutter) i mellom.
 • En badstuinfusjon anbefales etter de første fem minuttene. Vannet helles på de varme steinene med sleiven og den karakteristiske vanndampen dannes. Du kan legge forskjellige badstuedufter til infusjonen for å øke den gunstige effekten.
 • Du bør kjøle deg godt ned etter hver badstue. Beveg deg i frisk luft og ta en kald dusj. Du starter alltid med føttene og jobber deg opp til hjertet med vannstrålen.
 • Etter den siste badstuen og den påfølgende avkjølingen, ville det være ideelt å unne deg en 30-minutters pause mens du ligger.
 • Alkohol er tabu etter bad i badstuen. Du bør drikke rikelig med mineralvann og spise fortynnet fruktjuice eller urtete.

Merk følgende! Ved akutt forkjølelse, vaskulære sykdommer, høyt blodtrykk, hypertyreose, astma eller multippel sklerose, bør du definitivt søke råd fra lege før du går til badstuen. Det samme gjelder graviditet eller usikkerhet om helsen din.

Ta en ekte badstue hjemme

Riktig bruk av badstuen er ikke så vanskelig. Du bør bare følge disse viktige tipsene og behandle din egen kropp kjærlig og tålmodig. Lytt alltid til følelsene dine når du tar en badstue og ta deg tid, for det handler om avslapning og ditt eget velvære.

badstuer riktig helsetips