Alle vet at epler må spises regelmessig. Og ingen kan nekte for at epler inneholder mange næringsstoffer som er gunstige for den menneskelige organismen. Til og med småbarnene blir fortalt hvor sunne de er. Hver tysker spiser i gjennomsnitt 25 kilo epler i året. Hva er det egentlig som gjør denne frukten så sunn og populær? For å finne ut, la oss ta en titt på eplens næringsstoffer i dagens innlegg. Delta?

Apple Nutrients – Så mange vitaminer og mineraler i en frukt!

eple næringsstoffer spise epler holde seg frisk

Eplens næringsstoffer – hva inneholder eplet egentlig?

Ifølge henvendelser og forskning er eplet tyskernes favorittfrukt. Hvorfor? På grunn av næringsverdiene.

Eplet består faktisk av 85% vann. Men dette inneholder også mange verdifulle næringsstoffer. En rekke vitaminer og mineraler finnes i epler, så vel som sekundære plantestoffer som flavonoider.

De sekundære plantestoffene kan ha en positiv effekt på immunsystemet og beskytte mot kreft. Det er også pektin i epler. Dette er bra for helsen vår, fordi den vasker ut forurensende stoffer og senker kolesterolnivået. Et stort pluss med epler er at de har lite kalorier. Så du kan nyte epler hver dag uten å nøle. Eksperter anbefaler å spise eplet med skallet, ettersom de fleste næringsstoffene ligger rett under det.

Spis et eple hver dag og vær sunn!

eple næringsstoffer epler bruker helsemessige fordeler

Det faktum at epler inneholder en overflod av vitaminer, gjør dem automatisk til en favoritt blant alle fruktene. Fra betakaroten og folsyre til vitamin B1, B2 og B6 til vitamin E og vitamin C – eplet kan beskrives med ordet “vitaminbombe”. Antall mineraler i epler er like høyt. Natrium og jern, samt fosfat og magnesium, gjør frukten spesielt sunn. Vi slutter ikke å føre opp mineraler. Kalsiumet i eplet styrker beinene, kalium fremmer vevstramming og sink bidrar til oppbygging av celler.

Mengden vitaminer den inneholder, avhenger imidlertid av variasjonen, graden av modenhet og lagring av frukten. Hvis du vil lagre epler lenger, bør du velge et kjølig og mørkt sted med høy luftfuktighet. Kjelleren og loftet er ganske egnet for dette formålet. Kjøleskapet er også en mulig bod, men bare for kort tid.

Eplet gir mye energi og inneholder knapt fett og kalorier

eple næringsstoffer mange vitaminer mineraler fytokjemikalier

Å spise epler for å være sunt – Hva er egenskapene til epler?

Eplet er en ideell matbit når som helst på dagen. Det er en fantastisk erstatning for enhver form for usunt kosthold som skal tilfredsstille trang. På verdensbasis er det mer enn 30 000 eplesorter, i Tyskland finner du 2000 av disse. Likevel er det bare noen få kjente varianter som finnes på markedet. Med forskjellige farger, attraktive navn og forskjellige smaker fra surt til søtt, er epler en ekstremt foretrukket frukt. Men de blir ikke bare spist rå. De blir også lagt til forskjellige retter og desserter for å forbedre smaken.

Epler holder seg ferske lenger i mørket og med høy luftfuktighet

eple næringsstoffer grønne epler ernæringsfakta

Eplet ble fremdeles spist og bearbeidet i tiårene før Kristus. Eplet har også vist seg å være en medisinsk plante. Rått og revet, det hjelper mot diaré og eplecidereddik brukes som kur mot ondt i halsen. Eple -te lages også. Dette hjelper mot nervøsitet. I tillegg har epler en rensende effekt på tennene takket være fruktsyrene og fiberene de inneholder. Kosmetikk drar også nytte av helsemessige fordeler av epler og brukes som en komponent i flere produkter.

Selv om det er sunt å spise epler, har noen mennesker epleallergi. Det er antagelig de sekundære plantestoffene som er ansvarlige for de allergifremkallende effektene av epler.

Salaten med epler smaker godt

Forbered eple næringsstoffer salat legg til epler

Avslutningsvis vil vi understreke nok en gang: Å spise epler gjør deg sunn. Selv om du ikke liker frukt spesielt, anbefaler vi deg å spise epler så ofte som mulig. Slik gjør du kroppen din god!

Spis epler for et vakkert smil

eple næringsstoffer helseegenskaper

Eller kanskje du foretrekker å drikke eplejuice?

eple næringsstoffer spise epler drikke eplejuice

eple næringsstoffer spiser epler fordeler

Apple næringsstoffer matlaging epler oppskrift ideer

eple næringsstoffer eple varianter mangfold

Næringsstoffer fra eple tilbereder deilig salat selv

eple næringsstoffer oppskrift ideer epler deilig sunt

eple næringsstoffer te gjør helsemessige fordeler

eple næringsstoffer som er inne