Finn ut nå hvorfor ananas er sunt

Ananas er ikke bare en veldig velsmakende, men også en veldig sunn tropisk frukt. Dens fordelaktige egenskaper er en av grunnene til at den er en del av så mange nasjonale retter.

Vil du vite mer om hvorfor ananas er så sunt? Her er noen viktige grunner til at du bør spise dem oftere.

Det er mye vitamin C i ananas. Det er sunt for huden og virker mot hårtap. Vitamin C er også en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler.

Med vanlig forbruk av ananas motvirker du forskjellige betennelser, inkludert i hodebunnen.

Ananas for sterkt og sunt hår

ananas sunt vakkert hår

Bromelain er et antiinflammatorisk enzym som forbedrer funksjonen til vitamin C. Du vil styrke neglene og unngå hårtap.

Du kan lage en lotion selv med ananas. De nødvendige ingrediensene er en skje med ananasjuice, eggeplomme, en SL sitronsaft og to dråper sitronolje.

Bland alle ingrediensene sammen og påfør blandingen på neglene og neglebåndene. Denne lotionen kan brukes nesten hver dag fordi den ikke inneholder skadelige stoffer som andre kosmetiske produkter.

Forbruket av ananas hjelper også kroppen til å syntetisere kollagen mer effektivt. Dette gjør hud og hår mer elastisk. Som et resultat vil sår og andre hudskader gro raskere.

Av denne grunn er ananas ansiktsmasker også veldig sunne. Påfør nylaget ananasjuice i ansiktet og la masken virke i ca 10 minutter. Skyll deretter av med lunkent vann.

Ananas sunn – vakre føtter

ananas kalorier ananas vitaminer ananas sunt

Ananas kan også hjelpe myke opp huden på føttene og leddene. Du kan bruke den til enkelt å fjerne tørr hud.

Massevis av sunne ingredienser

ananas næringsverdier sunn ananas

100 gram ananas inneholder 44% av den nødvendige dosen mangan, 58% av dette vitamin C. Det er også mye kalium, kobber, kalsium, magnesium, betakaroten, B6, folat, så vel som løselig og uløselig fiber.

Ananas sunt – svekket leddgikt

ananas sunne ananas vitaminer

Ved å svekke de inflammatoriske prosessene i ledd og muskler, lindrer ananas også symptomene på leddgikt. Bromelain spiller også en veldig viktig rolle her fordi enzymet har evnen til å bryte ned de komplekse proteinene. I tillegg kommer den antiinflammatoriske effekten.

Reduser symptomene på hoste, forkjølelse og bihulebetennelse

ananas vitaminer ananas næringsverdier ananas sunt

Takket være den store mengden vitamin C, kan du effektivt motvirke ulike sykdommer når du spiser ananas. Du vil dermed med hell redusere neseslimet som dannes i bihulene og i luftveiene. Så spis mer ananas for forkjølelse og hoste.

Med ananas vil du takle fordøyelsesproblemer

ananas sunne ananas vitaminer

Som de fleste frukter har ananas mye fiber. Ganske enkelt betyr dette at du kan beskytte deg selv mot fordøyelsesproblemer ved å konsumere en større mengde. De kan også overvinne alvorlige tilstander, for eksempel: forstoppelse, diaré, irritabel tarm, arteriosklerose, blodproppsforstyrrelser, svingninger i blodtrykket.

Ananas sunt – munnhygiene og god helse

 ananas kalorier ananas sunne ananas vitaminer

Antioksidantingrediensene har også en gunstig effekt på tannkjøttet. Ananas anbefales derfor som en profylakse mot tanntap på grunn av tannkjøttproblemer.

Forbedret syn

ananas sunn ernæringsfakta ananas

Ananas inneholder mye betakaroten, som beskytter oss mot synstap.

Ananas sunt – Nyt ananas med fantasi

ananas kalorier ananas sunt

Det er så mange flotte ananasoppskrifter: pizza, salater, juice er bare noen få av de mange mulige eksemplene. La fantasien løpe vilt og unne deg selv disse sunne, kulinariske produktene!

Sår og andre hudskader vil gro raskere av å spise ananas

       ananas vitaminer ananas sunt

En sunn og velsmakende frokostidee

ananas vitaminer ananas kalorier ananas sunt

Ananas virker mot hårtap

ananas vitaminer næringsverdier ananas sunt

Ananas sunt – En eksotisk frukt som ikke bare kan konsumeres om sommeren

næringsverdier ananas vitaminer sunn ananas