Windows utfører forskjellige funksjoner. De beskytter rommene mot fuktighet, støy og ugunstige værforhold. Lukkede vinduer bidrar til å holde varmen inne og kan derfor redusere oppvarmingskostnadene betydelig.

vindusinstallasjon vindusrens vinduer

Vindusinstallasjon: høye krav til stabilitet og holdbarhet

Spesialister belastes vanligvis med å installere vinduer og sette inn glassruter. Selv erfarne gjør-det-selv-brukere kan installere nye vinduer og vinduer selv med passende materialer og tilbehør. Imidlertid kreves trinnvise instruksjoner for å unngå feil.

Hvis vinduskarmen ikke er optimalt justert, kan det oppstå uønskede termiske broer ved skruing. I tillegg har valget av vindusglass også stor innflytelse på vinduets stabilitet og levetid. En beslutning om glassene bør derfor tas med tanke på ulike kriterier. Når det gjelder vindusglass, spiller energieffektivitet og varmeisolasjon en avgjørende rolle. Hus med høy energieffektivitet, samt hus i henhold til passivhusstandarden spesielle krav til vindusglasset. Muligheten for å finne riktig glassform blant utallige typer glass er ofte forbundet med store utfordringer for lekfolk. På den ene siden bør vindusglass gi solbeskyttelse og varmeisolasjon, og på den andre siden også tilby sikkerhet og øke støynivået. Når du installerer og fjerner vinduer og glassruter, må det også tas i betraktning at dette vil endre luftutvekslingen i leiligheten eller huset betydelig. Dette er spesielt tilfelle når mer enn en tredjedel av vindusflatene er utstyrt med nye vinduer og vinduer.

ren vinduer installasjon vindu installere vindu

Hvilke krav må vindusruter oppfylle??

Moderne vindusruter er vanligvis laget av flyteglass, et materiale laget av råvarer som brus, kvartssand, kalk og dolomitt. Flyte glass er flatt glass i form av en rute. I mellomtiden er det til og med selvrensende glass, slik at vindusrens ikke lenger er nødvendig for vinduer som rengjør seg selv. Når du velger et vindu, bør termiske egenskaper tas i betraktning. Termisk isolasjonsglass anses å være spesielt energieffektivt og blir derfor referert til som grunnlaget for vindusglass. Før du bytter eldre vinduer og glassene deres, må det først avklares hvilke krav den nye vindusglasset må oppfylle. Såkalt enkeltvinduer var standard i boligbygging på 1970-tallet. Etter innføringen av den første termiske isolasjonsforordningen var minimumsisolasjonsverdier for vinduene i kraft fra 1977, noe som ikke lenger kunne oppnås med de enkle glassflatene som var vanlige på den tiden. I dag brukes enkeltvinduer bare i ikke-oppvarmbare hagehus og fredede hus. Multirute isolasjonsglass (MIG) oppfyller de høye kravene til varmeisolasjon og kan derfor bidra til å redusere oppvarmingskostnadene. Sikkerhetsglass består av minst to eller flere glassruter. På grunn av kombinasjonen av forskjellige typer glass, belegg og filmtetthet, er motstanden mot innbrudd og virkninger av vold spesielt høy med denne typen vindusruter. Hvor kan du kjøpe glassruter på nettet, f.eks. Her. Det er mulig å konfigurere vindustypen og størrelsen i henhold til dine egne behov og legge til passende vinduer. Siden vinduer må tåle mye belastning, er regelmessig vinduspleie og forsiktig vindusvedlikehold nødvendig med jevne mellomrom for å øke vinduets holdbarhet. I utgangspunktet må det sikres at vinduer enkelt kan åpnes og samtidig lukkes sikkert for å unngå varmetap.

Etter at du har installert vinduet, må du også utføre godt vedlikehold

vindusinstallasjon rengjøring vindusruter husholdningstips

Vindusinstallasjon: Regelmessig vedlikehold og vedlikehold av vinduer

Under periodisk vindusvedlikehold må maskinvaresystemet som er ansvarlig for å åpne og lukke vinduene sjekkes. Det anbefales å smøre de relevante punktene med smøremiddel minst en gang i året. Avhengig av plasseringen, er overflatene på rammen og rammeprofilene noen ganger utsatt for høye forvitringsnivåer fra sol, vind og regn. Faller imidlertid vedlikeholdsarbeidet for tre-, plast- og aluminiumsvinduer ganske ulik. Det er derfor viktig å bruke passende pleieteknologi for hver overflate. I tillegg til glassruter inkluderer komponentene som er utsatt for særlig slitasje også tetning og tetning, som bør repareres regelmessig for å unngå reparasjonskostnader. I forbindelse med vinduer kan nesten alle vedlikeholdsoppgaver også utføres av erfarne gjør-det-selv-arbeidere. I spesielle tilfeller er det imidlertid fornuftig å konsultere et spesialisert selskap. Vindusvedlikehold bør utføres så tidlig som mulig og ikke bare når det trekker seg gjennom vinduet. Porøse eller sprukne vindusforseglinger kan være årsaken til lekkasjen. Vedlikehold er også nødvendig hvis malingen på vinduskarmen flasser eller det dannes kondens mellom vindusrutene. Hvis vindushåndtak er vanskelige å betjene, må årsaken bli funnet. Så snart de første feilene kan gjenkjennes, er det på tide å vedlikeholde vinduer. Disse skiltene må på ingen måte overses, ettersom selv små skader kan resultere i dyre reparasjoner av et spesialistfirma. Ofte er det Vedlikehold av vinduer og dører regulert i leieavtalen. Tilsvarende kostnader finnes i årsoppgaven under overskriften Andre driftskostnader. I prinsippet er årlig vedlikehold tilstrekkelig for å sikre funksjonaliteten til vinduer, balkonger og terrassedører over lengre tid.

Vindusinstallasjon: Sørg for tilstrekkelig lys!

   vindu installasjon stue innredning ideer

vindusinstallasjon kjøkken levende ideer kjøkkeninnredning