Om sommeren er det fint å sitte i hagen, hvile og nyte synet av arbeidet som er utført. Men denne hyggelige situasjonen kan også raskt bli bortskjemt av skadedyr. De surrer og svir, sniker seg gjennom hagesenger og ødelegger sommerstemningen. Vi gir deg tips for bekjempelse av skadedyr av de 10 verste skadedyrene i huset og hagen.

Bekjempelse av skadedyr og skadedyr

bekjempelse av skadedyrbekjempelse, senk kontrollen mot skadedyr

Vermin kontroll: bremser

Bremsen svir og suger blod. Denne blodsugende flua sitter i gresset og buskene og er spesielt aktiv på fuktige dager. Hun blir dratt av svette. Bremser ikke bare stikkende mennesker, men også alle andre kaldblodige og varmblodige dyr, som f.eks B. Hester.

Hvordan skal du beskytte deg selv??

 Unngå å bruke gule eller oransje klær og ting. Du bør bytte svette varer så raskt som mulig og bruke et insektmiddel.

Førstehjelpstips: Hestefluebittene er veldig smertefulle. Isbiter er med på å dempe dette. Ha noen i en plastpose og legg på bittstedet i en halv time.

Sneglen spiser plantene skallet

skadedyrbekjempelse snegler bekjempelse av skadedyr

Nakenbrancher

Sneglene lurer i salat, morgenfruer, asters, dahliaer og andre. Du kan drive så mange hageeiere til fortvilelse.

Hvordan kan du beskytte deg selv? Bygg beskyttelsesbarrierer rundt sengene med kalk, sagflis, sand eller flis. Du kan også sette opp sneglegjerder. Du finner disse i jernvarehandel, de koster rundt 1 euro per meter. Alternativt kan du drysse kjemiske sneglepelleter eller sette hveteølfeller i bakken. De siste skal stikke ut 1 til 2 centimeter fra bakken og være halvfylte slik at sneglene kan krype over kanten og falle ned i den.

Førstehjelpstips: Hent de skyldige tidlig på morgenen. Gamle brett lagt på bakken viser seg å være agn, og sneglene liker å vente under.

Ikke slipp en eneste maur inn

bekjempende maur som bekjemper skadedyr bekjemper skadedyr

Maur

Maurene kommer inn i huset gjennom sprekker i murverket og danner kolonier. Dyrene trenger z. B. Brød og sukker for å mate larvene. De overfører bakterier som f.eks B. Salmoneller og derfor bør du ikke la maten stå åpen, ikke engang i ovnen.

Førstehjelpstips: Hvis du ser en maur i huset, ta den ut umiddelbart! De enkelte dyrene skaper en sti til mat og tiltrekker seg dermed andre dyr. Når det gjelder kolonier, bruk maure agn, som finnes i apotek – tilgjengelig fra 2 euro.

Vermin kontroll: flyr

Fluene tiltrekkes av komposthauger, biobinger, kjøtt, pølse og ost. De la magen sin der. Summerne kan overføre farlige sykdommer, som f.eks B. gulsott. Unngå åpen mat.

Kontrollmetoder: Den gode gamle fluesmatteren kjemper mot enkeltdyr. En god felle er å fylle en flaske 3/4 full med juice og en dråpe oppvaskmiddel. Plasser dette åpent som du vil.

En irriterende blodsukker

myggbekjempelse skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Mygg

Myggen lurer i stillestående farvann, som f.eks B. dammer, bankområder i hagedammer, fordi det er der de hekker. De små blodsukkerne tiltrekkes av kroppsvarme og svette.

Noen beskyttelsesmetoder: Påfør huden mot mygg. Tenn citronella lys, fordi duften vil avskrekke insektene. Et myggnett i soverommet eller på hengekøya i hagen vil sikre en uforstyrret søvn.

Førstehjelpstips: For å gjøre bitt mindre kløende, støvsug området raskt. Et alternativ for å lindre kløen er å gni bittstedet med en halvert løk.

Skjul alt søtt

bekjemp veps skadedyrbekjempelse bekjemp skadedyr

Veps

Vepsene elsker alt søtt. Tips, derimot, er å fylle en glassvepsfelle med sukkervann og henge den opp et sted i nærheten eller å smøre sitronskiver med nellik og legge dem ut. Det er for eksempel viktig å holde drikkene ute. B. dekk til med ølmatter og la barna drikke bare gjennom sugerør, så ingen veps kan svelges.

Førstehjelpstips: Gni inn broddet med fersk skiver hvitløk.

bekjempelse av fruktfluer som bekjemper skadedyr, bekjemper skadedyr

Fruktfluer

Disse fluene tiltrekkes på magisk vis av frukten. Selv den minste feilen i frukt er en gullgruve for minifluene. Det er viktig å ikke la moden frukt med skadede områder ligge.

Kontrollmetoder: Bruk en spesiell fruktfluefelle eller en kjøttetende plante, f.eks. B. Å ha butterwort i huset.

føflekker

Når du graver underjordiske ganger, kaster føflekken opp hauger som hoper seg opp på plenen. Det er slik du kan kjenne dem igjen. Den er beskyttet under beskyttelse av arter, og alle som bekjemper den, kan bli straffeforfulgt. Men det er lov å kjøre unna føflekker.

Et nyttig middel er imidlertid å tilberede en blanding av kjernemelk og myse (1: 4) og hell den i midtgangen, omtrent 1 kopp per haug. Dyret tåler ikke lukten.

Marten overfører også sykdommer

martens bekjempe skadedyr bekjempe skadedyrbekjempelse

mår

Martens forårsaker mye skade. De biter i kabler i huset, slanger under panseret, og de lager rot på loftet.

Du kan la en radio stå på loftet fordi støy ofte driver dem bort. For å fange måren trenger du offisiell tillatelse. Ta den deretter med en eskefelle og slipp den ut i naturen. En ultralyd med en elektronisk jager kan jage disse dyrene bort. For å beskytte bilen, legg kyllingtråd på garasjegulvet. Dyrene liker ikke å gå over den.

due sko skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Duer

Duene ser etter hekkeplasser på avsatser og vegger, i by og land overalt. Deres avføring ødelegger hjem og overfører sykdom.

Utsettelsesmetode: Druespyd med lange spisser hindrer duene i å lande på taket. Fuglene flyr vanligvis bort foran ravnedukker.

Nå har du noen tips om hvordan du kan bli kvitt skadedyr i hagen din og hjemme. Vi håper at du vil finne dem nyttige og at du kan slappe av og nyte sommeren.

Flua legger sine larver på mat

  Bekjempende fluer skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

En sneglefelle med øl

Eliminere snegler. Bekjemp skadedyr

Du har bare lov til å kjøre føflekken unna

Fighting Mole Fighting Vermin Fighting skadedyr

Ta vare på hagekomforten din

hage ideer skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Hold alltid drikkene dekket

skadedyrbekjempelse skadedyrbekjempelse fluebeskyttelse