I dagens alder med smarttelefoner, smartklokker og et stadig økende antall digitale tidtaker, er en veggklokke mer enn bare et rent funksjonelt og praktisk stykke. Veggklokker har nå blitt et populært designelement som raskt og enkelt gir visuell interesse, farge, tekstur og stil til ethvert rom. De er ofte et blikkfang som tiltrekker seg oppmerksomhet selv når de kommer inn i rommet.

Dekorative veggklokker er også tilgjengelig i et stort utvalg av stiler, mønstre, materialer og design, så du vil sannsynligvis aldri gå tom for alternativer. Samtidig kan et lite gjennomtenkt kjøp og upassende posisjonering av en veggklokke med feil estetikk totalt balansere atmosfæren i rommet. I denne forbindelse kommer vi til å gi deg noen praktiske tips som vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget for ditt eget hjem.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan du gjør det riktige valget veggklokke mellomstor fotovegg

Analoge vs digitale veggklokker

I utgangspunktet er det to hovedtyper av veggklokker i disse dager du må velge mellom. Her presenterer vi dem kort.

Analog: Dette er de mest tradisjonelle, mest dekorative og mest estetisk tiltalende veggklokkene. Hjemme kan de både være en dristig uttalelse eller bare en liten aksent. Mens noen er roligere enn andre, gjør hver analog klokke en slags sett kryss. Dette kan være distraherende og irriterende på hjemmekontoret eller soverommet. Hvis støy ikke er et problem for deg, kan du også vurdere en gjøk eller en pendel i tillegg til det analoge ansiktet.

Digital: Disse klokkene legger større vekt på funksjonalitet enn sjarm, men avhengig av stilen i hjemmet ditt, kan de også ha en viss skjønnhet. De er så stille som en mus, lett å lese selv i mørket og kan til og med vise tilleggsinformasjon som dato og temperatur. Flere og flere veggklokker kombinerer begge hovedtypene i en enhet og er gjennomtenkt for moderne stiler.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan du gjør det riktige valget spisestue kjøkken veggklokke collage

Velg riktig størrelse

Det er fornuftig å ta noen målinger i rommet du planlegger å utstyre med en veggklokke. Spesielt når andre dekorasjoner pryder den valgte veggen. Et lite rom ser generelt bedre ut med en mindre klokke. Samtidig får et større rom mye mer utbytte av en større klokke.

Du bør alltid kunne lese tiden enkelt og uhindret fra et hvilket som helst punkt i rommet. De fleste interiørarkitekter anbefaler vanligvis å henge veggklokker i øyehøyde eller litt over det.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan gjøre det riktige valget veggklokke tre naturlighet minimal

Velg en veggklokke som komplimenterer din allerede eksisterende stil

Tenk deretter på stilen på hjemmet ditt. Har den en? Som er de dominerende farger i rommet? Veggklokken din, som enhver annen dekorasjon, skal utfylle atmosfæren og passe helt til stilen. For å kunne se tiden bedre og markere klokken, velg en modell som danner en lys eller mørk kontrast til den tiltenkte veggen.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan du gjør det riktige valget, en enkel, klassisk hvit klokke

De mest populære stilene på et øyeblikk:

For et moderne utseende kan du velge en moderne metall- eller plastveggklokke med klassiske arabiske eller romerske tall. Urskiven kan være monokrom eller flerfarget, avhengig av de dominerende fargene i interiøret. Unike minimalistiske design som en ansiktsløs klokke eller visere og tall montert direkte på veggen bør også vurderes.

For en skandi elegant følelse, legg bare til mer naturlige elementer i de minimalistiske elementene nevnt ovenfor. For eksempel de som er laget av tre og i farger som hvit, krem, grå, mørk blå eller skoggrønn.

Hvis du er fan av industriell stil eller futuristisk steampunk, konsentrer deg om veggklokker laget av smijern, helst med romertall. Synlige komplekse mekanismer med mange gir er også etterspurt.

Ved å kombinere vintage og moderne elementer, kan du enkelt oppnå et utseende fra midten av århundret. Hvis du allerede har mange moderne møbler og pyntegjenstander, kan veggklokken din være mer tradisjonell. Alternativt kan du se etter en klokke som kombinerer gammelt og moderne design. Starburst -klokken er et godt eksempel på dette.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan du gjør det riktige valget solbrenthet fra midten av århundret

For å etterligne en boho chic effekt, bare eksperimenter med naturlig tre, en lys fargepalett og intrikate mønstre som minner om mystiske indiske mandalas.

Shabby chic er preget av romertall, hvite og vaskete pastellfarger og blomsterelementer.

Den beste måten for reisende å skryte av sitt kosmopolitiske syn er å henge et par veggklokker ved siden av hverandre som viser Tid i forskjellige byer utsikt over hele verden.

Til syvende og sist er det viktig å velge en veggklokke du liker. Hvis du tiltrekkes av en modell, er dette sannsynligvis det beste valget for deg. En utsagnsklokke kan alltid tjene som et grunnleggende fokuspunkt i rommet og styre resten av anlegget.

I dag er veggklokker mye mer enn bare funksjonelle enheter for måling av tid. De beriker interiøret, donerer positiv energi og avslører dine preferanser for stil. Et hjem uten en pen veggklokke ville være veldig ufullstendig.

De beste veggklokkene og trendene - hvordan du gjør det riktige valget messingramme kjøkkenet stilig