Φωτογραφίες αρχιτεκτονικής φωτογραφίας φτιαγμένες από τον εαυτό μουΑυτοσχέδια αρχιτεκτονική φωτογραφία – 5 συμβουλές για να την πετύχετε

Όποιος ασχολείται με την αρχιτεκτονική φωτογραφία εκτιμά τα πλεονεκτήματα. Τα κτίρια είναι μοντέλα ασθενών. Είστε πάντα έτοιμοι, δεν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα για το μακιγιάζ και εμφανίζεστε πάντα καλά ξεκούραστοι. Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το καλύτερο από τα αρχιτεκτονικά μοτίβα, καθαρά φωτογραφικά.

Μπορεί να αφορά τα ορόσημα της πατρίδας σας ή του σπιτιού σας. Μια όμορφη φωτογραφία ως διακόσμηση τοίχου ενισχύει επίσης την αίσθηση του να ζεις στους τέσσερις τοίχους σου.

1. Πάρτε ένα τρίποδο μαζί σας και επιλέξτε προσεκτικά την τοποθεσία σας

Ένας χρυσός κανόνας στην αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι ότι η τοποθεσία είναι η πιο σημαντική απόφαση για το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το θέμα πρέπει να είναι πάντα παράλληλο με το επίπεδο αισθητήρα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, ο πύργος της εκκλησίας ή η κυρίαρχη γωνία του σπιτιού είναι κάθετος, δηλαδή καταλαμβάνει τον όρθιο άξονα της εικόνας. Εάν η κατεύθυνση αποκλίνει από την παράλληλη, το κτίριο εμφανίζεται στη φωτογραφία στο επίπεδο της εικόνας κλίση προς τα πίσω.

Αρχιτεκτονική φωτογραφία – Συνεργασία με το τρίποδο

2. Αξιοποιήστε τις συνθήκες φωτισμού

Οι άνθρωποι συχνά ρίχνουν μια ματιά σε κτίρια με έντονο φως της ημέρας. Είναι επομένως μια πολύ χρήσιμη στιλιστική συσκευή για τη φωτογράφιση κτιρίων τη νύχτα, την αυγή ή το λυκόφως. Γέφυρες πάνω από λείο νερό με καθρέφτη ή κτίρια μπροστά σε ένα εντυπωσιακό σύννεφο δημιουργούν μια ιδιαίτερα ελκυστική εντύπωση σε μια φωτογραφία με αποτελεσματική προοπτική. Το τεχνητό φως και το ζωντανό παιχνίδι χρωμάτων στο λυκόφως ή την ανατολή του ηλίου είναι σε ασυνήθιστη αντίθεση με αυτό που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι στην αγχωτική καθημερινότητα.

3. Παίξτε με την προοπτική

Αν λάβουμε υπόψη έναν μέσο Γερμανό πολίτη, έχει ύψος 1,72 μ. αυτό σημαίνει ότι τα μάτια του βρίσκονται σε ύψος 1,60 μ. Εάν η κάμερα είναι τώρα τοποθετημένη έξω από αυτό το επίπεδο 1,60 μ., Η φωτογραφία δίνει στον θεατή μια εντελώς νέα άποψη του γνωστού μοτίβου του σπιτιού του ή της τοπικής εκκλησίας. Η επιλογή μιας ασυνήθιστης προοπτικής μπορεί να δημιουργήσει απροσδόκητη ένταση και να προσελκύσει την οπτική προσοχή. Είναι απολύτως επιτρεπτό να ξαπλώνετε στο πάτωμα με την κάμερα ή να ανεβαίνετε μια σκάλα για να μετατοπίσετε τη γωνία θέασης λίγο προς τα πάνω.

Με λίγη ικανότητα, η εκκλησία του χωριού φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή

Συμβουλές φωτογραφίας για σπιτική αρχιτεκτονική

4. Εξετάστε το φαινόμενο βάθους

Μια φωτογραφία έχει μόνο δύο διαστάσεις, το πλάτος και το ύψος. Εάν λείπει το εφέ βάθους, η διάθεση στην εικόνα σβήνει. Το εφέ βάθους στη φωτογραφία προτείνεται από τη διαγώνιο. Ο θεατής αποκτά μια εντύπωση των χωρικών συνθηκών. Ένα σπίτι φωτογραφημένο από μπροστά δεν είναι συχνά πολύ συναρπαστικό και φαίνεται μάλλον επίπεδο και βαρετό. Ωστόσο, εάν η φωτογραφία έχει εμφανή ή κρυφή διαγώνιο, δίνει την εντύπωση βάθους και τρισδιάστατης. Υπάρχουν περισσότερα στο θέμα των διαγωνίων εικόνας ως εργαλείο σχεδιασμού στη φωτογραφία εδώ να βρω.

5. Εργασία με προβληματισμούς

Εάν υπάρχει λίμνη ή άλλη επιφάνεια νερού κοντά στο αντικείμενο, αυτό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της φωτογραφίας. Γυάλινα μέτωπα, χριστουγεννιάτικες μπάλες ή μεταλλικά αντικείμενα στην εικόνα σημαίνουν ότι το κτίριο μπορεί να αντικατοπτρίζεται σε αυτά. Είναι πάντα καλή ιδέα να προσθέσετε κάποιες αντανακλάσεις σε μια φωτογραφία. Αυτό φέρνει ποικιλία και δίνει στο μοτίβο μια ενδιαφέρουσα προφορά. Γέφυρες, δομές και γλυπτά καθώς και λεπτομέρειες του κτιρίου μπορούν να παρουσιαστούν με έναν ασυνήθιστο τρόπο με αυτόν τον τρόπο. Η φωτογραφία δίνει μια ισχυρή και σημαντικά πιο επιβλητική εντύπωση.

Οι επιφάνειες του νερού αλλάζουν σημαντικά την αντίληψη της αρχιτεκτονικής και του τοπίου

Εικόνες αρχιτεκτονική φωτογραφία σπιτικές συμβουλές

Συμπέρασμα: Χωρίς αμφιβολία, η λήψη φωτογραφιών του σπιτιού σας, της εκκλησίας ή του τοπικού μνημείου είναι μια πραγματική πρόκληση. Ακριβώς επειδή βρίσκεστε σε αυτό το μέρος μέρα με τη μέρα, χάνετε από το τι είναι ξεχωριστό. Εάν ακολουθήσετε τις πέντε βασικές συμβουλές, θα δείτε το περιβάλλον σας με εντελώς νέα μάτια. Και ποιος είναι ακόμα πιο έντονος απασχολημένος με την αρχιτεκτονική φωτογραφία και άλλα κόλπα μαθαίνει, σίγουρα θα ανακαλύψει ένα υπέροχο χόμπι.

Δικαιώματα εικόνας:

Εικόνα 1: https://pixabay.com/de/users/leroys-1202818/

Εικόνα 2: https://pixabay.com/de/users/Unsplash-242387/