Category

Mimari

Category

Bali’nin Krallar Vadisi yakınında bir tepenin üzerinde yer alan Viceroy Bali Resort, konfor ve mahremiyeti birleştiren konaklama birimleri sunmaktadır. Tesisin 25 villası, bu doğal manzara ile bütünleşmiş olup, buradaki konukların her birinin, kulübe benzeri konutlarının konforundan enfes manzaraların keyfini çıkarmasına olanak tanır. Kısmen rustik görünümlerine rağmen, villalar en son elektronik olanakların yanı sıra bir havuz ve dinlenmek için özel açık alanlar ile birlikte gelir..

Tesisin bazı özellikleri arasında ünlü bir viski ve konyak koleksiyonuna sahip bir bar, egzotik Asya lezzetlerinden etkilenen çağdaş bir Fransız menüsü sunan bir restoran, Petanu Nehri vadisinin muhteşem manzarasını sunan bir Spa, bir konferans salonu, bir spor salonu ve bir spor salonu bulunmaktadır. bir helikopter pisti. Bu beldenin benzersizliği ve çekiciliği, gözlerden uzak doğasından kaynaklansa da, yerel kültürü deneyimlemek isteyen ziyaretçiler için Ubud köyü sadece birkaç dakika uzaklıktadır..

Web sitesini görüntüle

Singapur’da Çatı Gibi İlginç Bir Ahır Görüntüleyen Rüzgar Kasası Modern Rüzgar Kasası Evi. Wind Vault House, Singapur’da Wallflower Architecture + Design tarafından tasarlanan heyecan verici bir çağdaş evdir..

İlginç bir dış cephe sergileyen ev, yuvarlak tonoz benzeri bir çatıya (bir şekilde geleneksel ahırları hatırlatıyor) ve dikey ahşap perdelere sahip olup, sakinlerin mahremiyetini koruyor ve evlerinde rahat hissetmelerini sağlıyor. Ekranlar gizlilik filtreleri gibi davranır. Güneşin içeri girmesine ve iç mekanı sıcaklık ve parlaklıkla doldurmasına izin vererek korur ve bağlanırlar, ancak samimi bir ambiyansı korurlar. “Ekranın ahşap kanatları, gerektiğinde bir esinti yakalamak veya mahremiyeti artırmak için açılı olarak da açılabilir.”

Wind Vault House, yedi yatak odalı, aydınlık ve düzenli olan üç katlı bir evdir. Açık plan oturma odası, dış mekanla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Duvar yok, sadece cam paneller var. Bu konsept, “ister bahçeden geçsin, ister oturmak, ister yemek yemek olsun, alanların birbirine karışmasını teşvik eder. Algılanan uzamsal sınır, geleneksel anlamda mimari olarak değil, web sitesinin sınırları boyunca dar polialtiya ağaçlarından oluşan bir asker hattı tarafından çizilir. Beyaz, havadar ve dış mekanlara bağlı bu iç mekan tatili “çığlık atıyor”. Camla süslenmiş ahşap bir merdiven, dikey sirkülasyona izin verir ve tatlı bir mermer zemin, bu yere sofistike bir dokunuş katar..

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Hornung ve Jacobi Architecture tarafından tamamlanan Villa F, Yunanistan’ın Rodos kentinde doğal bir taş duvarla çevrili bir sahil yolunun üç metre yukarısında yer alan çok özgün bir mimari tasarımdır..

İlk bakışta, binanın tipolojisi, bağlamla karşılaştırıldığında garip görünüyor. Ancak bu ilk izlenim, tam olarak bağlama göre yönlendirilen binanın koreografisi tarafından çürütülecektir. Resmi bir bakış açısından bina, bulunan aşınmış kayalar ve yıkanmış kıyı şeridi ile ilgili olsa da, giriş, ilk başta sitenin “altına” giden sürekli doğal taş duvardaki bir kesinti ile oluşturulmuştur. Çatı pencereleri, ana yaşam alanına giden yolu gösterir. Oluşturulan bükülme, görüşümüzü okyanusa odaklarken, çevreleyen duvarlar yalnızca bağlamın bir çerçevesi olarak hizmet ediyor. Böylece, mümkün olan yerlerde farklı kullanımların mekansal bölünmesinden ve ayrıca iç ve dış mekanların farklılaşmasından kaçınıldı..

Bu tasarımdaki zorluk, inşaat ve ilgili iklim teknolojisinde yatmaktadır. Binanın zemin üzerindeki inşaatı, o alana yakın geleneksel eski binalarla soyut bir bağlantı oluşturan beyaz sıva ile tamamlanmış prefabrik ahşap bir yapı olarak planlanmıştır. Hafif yapı, çoğunlukla kısa süreli spontane ziyaretler için kullanılacağı için seçilmiştir. Hızlı bir soğumaya ulaşmak için büyük yapı parçalarından kaçınıldı. Çatıda mekanik olarak kontrol edilen bir açıklık sayesinde, entegre kablo kanallarının bina boyunca soğutulmuş havayı yönlendirdiği garajdaki devasa taban plakasından başlayan iyi bilinen bir baca etkisi etkinleştirilecektir. Havuzun buharlaşması ile ek bir soğutma etkisi sağlanacaktır. Çatıda bulunan üçgen şeklindeki fotovoltaikler binaya enerji vererek kendi kendine yeten bir yaşam sağlıyor..

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Yeni Zelanda, Matarangi Plajı’nın batı ucunda yer alan bu rezidans Matarangi House 01, Jen Pack ile işbirliği içinde Sumich Chaplin Architects’ten Matt Chaplin tarafından tasarlandı ve özellikle aktif dinlenme için yaratıldı..

Birinci kat, yemek alanı, mutfak, şarap depolama yeri ve iki modern şömineyi birleştiren açık bir yaşam planından oluşmaktadır. Bütün bunlar evin bu bölümünü aile toplantıları ve sosyalleşme için mükemmel bir yer haline getiriyor. Birinci katta ayrıca ebeveyn, tuvalet ve çamaşırhane içeren bir misafir yatak odası bulunmaktadır. Oturma odası, modern bir açık hava dinlenme alanına sahip kapalı bir arka bahçe verandasına açılır..

İkinci kat iki bölüme ayrılmıştır: bir kanatta iki yatak odası ve bir banyo ve diğerinde – gömme bornozlu bir ana süit, küvetli geniş en-suite banyo ve özel salon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ashton Raggatt McDougall (ARM) tarafından tasarlanan K evi, Avustralya, Surf Coast Victoria’da bulunuyor. Ev, ilk harf özlü sahiplerinin isimleriyle adlandırıldı. Bu arada evin şekli ve “K” harfi şeklinde bazı eşyalar vardı. Cephe basit malzemelerle yapılmış olsa da, kiraz kırmızısı renkli çok sayıda boyalı yüzey sayesinde gri iç mekanlar daha parlak görünmektedir. İç tasarım, sahiplerinin 5.000 kitaplık bir koleksiyona sahip olduğu ve aynı zamanda küçük bir bölme olduğu ilginç bir stanttır. Bir bütün olarak, K konutu, modern mimarinin eşsiz bir örneğidir..

ARM, “mimari açık sözlülüğü” ile tanınan Avustralya, Melbourne merkezli bir mimarlar firmasıdır. 1988 yılında kurulan firma, uluslararası üne sahip tasarım çalışmalarını tamamlamıştır ve müdürleri Stephen Ashton, Howard Raggatt ve Ian McDougall’dır. Tasarım çalışmaları iki Avustralya posta pulunda yer aldı..

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Sun house, Singapur için yerleşik bir bungalov alanında yol kenarında bir köşe arsa üzerinde nispeten kompakt bir evdir. Binanın ana ‘L’ şeklini arkaya doğru iterek siteden en iyi şekilde yararlanmaya çalıştık. Bu daha sonra özel olan, ancak nispeten yoğun bir şekilde inşa edilmiş alanda hala açıklık hissi veren, böylece yine de iyi manzaralara ve hava akışına izin veren açık bir avlu yarattı..

Göletleri ve havuzu bina için soğutma elemanı ve görsel odak noktası olarak kullandık. Açık merdiven ve çift katlı yaşam alanı avlu alanı ile paylaşılarak hacimler ve alan mümkün olduğunca maksimize edildi. Günün sonunda ev, aynı zamanda güzel bir sanat eseri ve heykel koleksiyonuna sahip olan sahibi etrafında tasarlandı ve bu, sanat eserlerini barındıran nişlere sahip büyük bir katı duvarın yaratılmasına ve binaya bir çapa verilmesine ilham verdi. diğer alanları genişletmek için

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Muhteşem SGNW Evi, Metropole Architects tarafından tasarlandı ve Güney Afrika’nın Zimbali kentinin yemyeşil bitki örtüsüne yerleştirildi. Bakış açısı ne olursa olsun, bu modern ev ilham veren ve şaşırtan detaylar sunuyor..

Koi göletleri, su özellikleri ve kenardan akışlı bir yüzme havuzu da dahil olmak üzere çeşitli su kütleleri birleşerek evin içinden ve ormana doğru akıyor gibi görünüyor. Yığılmış çatı parçalanmış ve evin kütlesini hem ölçeklendiren hem de eklemleyen aşağıdaki odaların mekansal düzenlemesine uygun olarak düz çatı levhalarıyla bağlantılıdır..

 

Ana yatak odası takımı, aşağıdaki verandadan altı metre yukarı çıkarak hava koşullarına ve “vay” faktörüne karşı koruma sağlar. Büyük miktarda cam, evi çevreleyen yerli çalıların manzarasını optimize eder ve doğal ahşap, betonarme, su ve doğal taş kaplama gibi hammadde paleti ile birlikte, temiz mimari çizgileri sıcaklık ve Zen benzeri bir ambiyansla dengeler..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Dick van Gameren Architects, Villa 4.0’ı Hollanda, Het Gooi’de tasarladı.

Bu en son müdahaleye rehberlik eden ilke, çok daha sürdürülebilir ve onunla peyzaj arasındaki kayıp ilişkiyi eski haline getirebilecek bir ev yaratmaktır. Sürdürülebilir bir sonuca doğru ilk adımı atan mevcut evin korunmasına mümkün olduğunca yakın tutulmuştur..

Mevcut yapı esas alınarak, dış duvarlar ve çatılar, yalıtım eklenerek ve tüm pencereler ve daha geniş cam alanlar değiştirilerek modernize edildi. Evin orta kısmındaki duvarlar kaldırılarak dört taraftan çevreye bakan yeni bir salon oluşturulmuştur..

Ayrıca, evin yanından akan dereye uzanan oturma salonuna eklenen tamamen camdan bir köşk ile ev ve peyzaj arasındaki fiziksel bağ sağlamlaştırılmıştır..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Philipp Architekten tarafından tasarlanan House Philipp, Almanya’nın Waldenburg kentinde yer almakta olup, 3370 fit karelik bir alanı kaplar, tümü aydınlık ve temiz alanlar, düzen ve dinginliğe önem verir..

House Philipp, Güney Almanya’da kuzeye bakan küçük bir dağ sırtında yer almaktadır. Bu özel durumu karşılamak için ana evin küpü tamamen çerçevesiz pencerelerle camlanmıştır. Bu şekilde sakinler hem güneşin hem de 80 kilometrelik (50 mil) uzak manzaranın tadını çıkarır..

Tamamen Elm Wood ile kaplanmış bu cam kutuya anahtar eleman olarak yerleştirilmiş bir küp var. Hem mutfağı hem de merdiveni içerir ve aynı zamanda üzerine yerleştirilen çatı katının statik omurgasını oluşturur..

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Sag Harbor merkezli stüdyo Bates Masi Architects tarafından tasarlanan 1.350 metrekarelik çağdaş ev Noyack Creek Residence, New York, Suffolk County’deki bir köy olan Noyack’ta yer almaktadır..

New York’lu bir aktör olan müşteri, Noyack Creek’in gelgit halinin önündeki kısıtlayıcı dar bir arazide rahatlamak ve gündelik eğlence için bir sığınak aradı. Ev, mimari tiyatroda bir çalışma haline geldi: profesyonel yaşamını ustaca yansıtan, özenle yazılmış bir dizideki bir dizi mekan..

Yol, delikli mahremiyet perdelerinin bir perde gibi ayrılarak çatı katı benzeri yaşam ve yemek alanlarını ortaya çıkardığı ön kapıda başlar. Döşemeyi oluşturan güverte levhalarının yönü, boşluktaki yolu sınırlamak için değiştirilir ve sorunsuz bir şekilde bir dış su kenarı güvertesine çıkar. Camlı bir duvar boyunca uzanan bir iç merdivene paralel olarak ikinci seviyeye çıkan geniş bir merdiven, eğlenmek ve ötesindeki su manzarasına bakmak için katmanlı oturma yeri görevi görür. Merdivenin altında, maksimum mahremiyet için sahne arkasına gizlenmiş misafir odası, neredeyse gizli bir sürgülü kapıdan su manzarasını paylaşıyor. Misafirler sanki bir tuzak kapısından çıkıyor.

İkinci kata çıkan merdivenle devam edilen nihai hedef, ana süit ve balkondur. Ebeveyn yatak odası, camlı merdiven duvarı tarafından aydınlatılan aşağıdaki kamusal alanlara bakan bir köprü ile hamama bağlanmıştır. Bir çatı katı ve podyuma benzeyen paslanmaz çelik kablo korkuluklarıyla kaplı yol, suya bakan cam duvarıyla ana yatak odasında doruğa çıkıyor..

 

Evdeki pencereler, yakındaki komşulardan ve sokaktan mahremiyeti korurken maksimum gün ışığı ve su manzarası sağlamak için dikkatlice yerleştirilmiştir. Dış cephe kaplama sistemi, değişen derecelerde gizlilik için de manipüle edilir. Tipik olarak kaykay rampalarında kullanılan doğal bir reçine panel olan Skatelite’den oluşan dış cephe kaplaması, mahremiyet gerektiren alanlarda sıkı derzlerle ve ışık ve havayı almak için diğer alanlarda gevşek aralıklarla su jeti ile kesilir. Dış cephe kaplamasının dokusu ve rengi, evin bütçesine uygun olarak bir kara kutu tiyatrosuna atıfta bulunur..

 

Sonunda, küçük alanı ve bütçesi ile sınırlı olabilecek bir ev, unutulmaz deneyimler için bir sahne olarak düşünülerek yükseltildi..

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle