Category

Mimari

Category

Muhteşem SGNW Evi, Metropole Architects tarafından tasarlandı ve Güney Afrika’nın Zimbali kentinin yemyeşil bitki örtüsüne yerleştirildi. Bakış açısı ne olursa olsun, bu modern ev ilham veren ve şaşırtan detaylar sunuyor..

Koi göletleri, su özellikleri ve kenardan akışlı bir yüzme havuzu da dahil olmak üzere çeşitli su kütleleri birleşerek evin içinden ve ormana doğru akıyor gibi görünüyor. Yığılmış çatı parçalanmış ve evin kütlesini hem ölçeklendiren hem de eklemleyen aşağıdaki odaların mekansal düzenlemesine uygun olarak düz çatı levhalarıyla bağlantılıdır..

 

Ana yatak odası takımı, aşağıdaki verandadan altı metre yukarı çıkarak hava koşullarına ve “vay” faktörüne karşı koruma sağlar. Büyük miktarda cam, evi çevreleyen yerli çalıların manzarasını optimize eder ve doğal ahşap, betonarme, su ve doğal taş kaplama gibi hammadde paleti ile birlikte, temiz mimari çizgileri sıcaklık ve Zen benzeri bir ambiyansla dengeler..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Dick van Gameren Architects, Villa 4.0’ı Hollanda, Het Gooi’de tasarladı.

Bu en son müdahaleye rehberlik eden ilke, çok daha sürdürülebilir ve onunla peyzaj arasındaki kayıp ilişkiyi eski haline getirebilecek bir ev yaratmaktır. Sürdürülebilir bir sonuca doğru ilk adımı atan mevcut evin korunmasına mümkün olduğunca yakın tutulmuştur..

Mevcut yapı esas alınarak, dış duvarlar ve çatılar, yalıtım eklenerek ve tüm pencereler ve daha geniş cam alanlar değiştirilerek modernize edildi. Evin orta kısmındaki duvarlar kaldırılarak dört taraftan çevreye bakan yeni bir salon oluşturulmuştur..

Ayrıca, evin yanından akan dereye uzanan oturma salonuna eklenen tamamen camdan bir köşk ile ev ve peyzaj arasındaki fiziksel bağ sağlamlaştırılmıştır..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Queenstown’un seçkin golf kulübü Jacks Point’te bulunan Coburn Residence, yakındaki göl ve dağların manzarasıyla tanımlanır..

Çevredeki peyzajla bağlantı kuran Harris Butt Architecture tarafından tasarlanan rezidans, toplam 712 metrekarelik bir alana yayılıyor. Yerel kaynaklı malzemelerle inşa edilen ev, gerektiğinde kolayca butik otele dönüştürülebilecek dürüst, basit bir mimari sergiliyor..

Beton strüktürel duvarlar, siteden alınan şistlerle süslenerek, hem malzeme seçimi hem de güzel manzaralara bakan yerleşim düzeninde mülkle güçlü bir bağlantı oluşturdu. Üç hacim ana alanları barındırıyor – dikdörtgen bir yaşam alanı, kare bir yatak odası alanı ve ikisini birbirine bağlayan doğrusal bir galeri..

Garaj, yapının temeli olarak hareket ederek binanın altına gizlendi. Mülkü çevreleyen farklı manzaralara odaklanan mimarlar, unutulmaz bir ortamda modern bir inziva yeri tasarladı..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Studio Word of Mouth tarafından tasarlanan Lovelli Residence, Bali’nin batı kıyısında yer almaktadır. Studio Word of Mouth, farklı işlevlerin etkileşimde bulunduğu ve özgün bir şekilde örtüştüğü keyifli bir alan tasarladı ve geliştirdi.

Yemek alanı aynı zamanda bir salona dönüşüyor, yaşam alanı kusursuz bir şekilde havuz alanına akıyor ve her yatak odası aynı zamanda bir yaşam alanı işlevi görüyor. Birinci katta, doğal ışığı en üst düzeye çıkaran ve alanın boyutunun algısını artıran yeşil teraslarla çevrili 3 tarafta ana yatak odası hakimdir. Villanın genel estetiği, hem müşterinin hem de İtalyan doğumlu Audrito’nun geçmişinde rol oynayan Akdeniz mimarisine bir övgü niteliğindedir. Yapının heybetli hatlarına bir yumuşaklık kazandırmak için sert kenarlar yerine yuvarlak köşeler tercih edilmiştir..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New Theme tarafından tasarlanan iki katlı Green Greenberg Green House, Los Angeles, California’da bulunuyor. Şekil ve yön, binanın doğal havalandırma kullanma kabiliyetini kolaylaştıran stratejik konumlarda hakim rüzgarlara maksimum maruz kalma için tasarlanmıştır..

Binanın formu, alanın olağandışı formunu kullanarak beceriksizce şekillendirilmiş alana büyük bir programı nazikçe sığdırıyor: sitenin vardiyaları ve hareketleri, gün ışığını ve doğal hava akışı dağılımını iyileştirmek için kullanılıyor. Fiziksel ve doğal koşullara tepki veren cephe, oturduğu yamaç konumu gibi yüzeyinden sıyrılan bir deriye dönüşüyor..

Ev, özel ve kamusal alanları birbirine bağlayan merkezi bir merdivenle pasif soğutma için ayrılmıştır. Merdiven, yenilebilir bitkiler ve güneş fotovoltaik panellerinden oluşan bir peyzajın bulunduğu yapının çatı katına taşınan yeniden keşfedilen arka bahçeye götürür. Yeşil çatı yalıtım değerlerini artırıyor, fotovoltaik paneller elektrik üretecek ve esas olarak evi şebekeden uzaklaştıracak..

Green Greenberg Green House, LEED for Homes pilot programının bir parçasıdır ve 2012 yılında LEED Silver sertifikası almıştır. Daha verimli ve daha sağlıklı bir konut ile sonuçlanacak yenilikçi tasarımı enerji stratejileriyle birleştirmek için bir model oluşturur..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Griffin Enright Architects tarafından tasarlanan Mandeville Canyon Residence, Los Angeles, California, ABD’de yer almaktadır. Bu proje, kanyona ve şehir manzarasına açılan geniş bir arka bahçeyle tezat oluşturan küçük bir ön bahçeye sahip, konik bir arsa oluşturan bir çıkmaz sokakta yer almaktadır..

Ev, ayrı bir girişe ve manzaraları ortaya çıkaran kasıtlı giriş dizisine sahip büyük ölçekli bir sundurma haline geliyor. Evin girişindeki mevcudiyet belirgin şekilde daha kentsel ve dikey iken, arka bahçeden ev, manzaradan ortaya çıkan yatay katmanlar olarak görülür..

Mütevazı sokak varlığı ve arka bahçenin açıklığı arasındaki ikilem, eve girildiğinde yaşam alanlarındaki engin manzarayı bulma anlatı deneyimini geliştirir. Bu eşik, arazinin yatay niteliklerini sabitleyen bir zemin oluşturmak için çatı yüzeylerine katlanan iki dikey duvarın eklemlenmesiyle geliştirilmiştir. Ana yaşam alanına girildiğinde, arka bahçeye giden duvarı oluşturan teleskopik kapılar ortadan kaybolarak oturma odasını bir sundurma içinde ikincil bir sundurmaya dönüştürüyor, çevrelenmiş ancak peyzajla iç içe geçmiş durumda..

Oturma odasının bitişiğinde, kaybolan cam duvarlardan biri ile birbirine bağlanan kapalı bir sundurma, benzer şekilde, dış mekanla çevreleme ve daldırma arasındaki bu dengeyi koruyor. Kapalı sundurma, zemin kat ile ev için açık bir köşe oluşturan ikinci kat planları arasındaki değişen geometrinin bir sonucudur. Sundurma ve oturma odası seviyesi, yer düzleminden ustaca kaldırılarak, arazinin topografik kaymalarını evin içine doğru genişleten bir teraslama katmanı oluşturuldu. Dış güverte ve peyzaj aynı zamanda yükselen topoğrafyanın uzantıları olarak hizmet ediyor ve site kenarı boyunca başka bir teraslama katmanı olarak hizmet eden bir tur havuzu bulunuyor..

Hem zemin hem de ikinci seviyede, açık camlı cephe ve revaklar güneydoğuya bakmaktadır ve bu da mükemmel gün ışığı koşulları sağlamaktadır. Geniş sundurmalar, yaz aylarında iç mekanları sert güneş ışığından korurken, pasif ısıtma için kış ışığının evin içine girmesine izin verir. Üst kat, ana yatak odasını çocuk yatak odalarından ayıran ve her iki cildi de saran ikinci kat güvertesini birleştiren açık bir avlu tarafından ikiye bölünmüştür. Evin köşesinde konsol, ana yatak odasının köşesi, hem kanyona hem de şehir manzarasına doğru manzarayı en üst düzeye çıkarmak için kayboluyor. Belirgin bir şekilde yatay olan bu üst seviye, aşağıdaki kaldırma manzarasını genişleten başka bir katman oluşturur..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Bu tek aile villası, konut binasını okyanus kıyısında rüya gibi bir eve dönüştüren zevkli bir tadilata sahip, 2,470 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Laguna Beach Residence, şeffaf cam duvarların arkasından devasa sulara bakan bir burun üzerinde yer almaktadır..

Paslanmaz çelik gereçler ve ithal taş döşemeli açık bir gurme mutfak – evin her yerinde görebileceğimiz gibi – aileyi sakinleştirici okyanus manzarasına bakan yemek masasının etrafında toplar. Eğimli peyzaj mimarların, yemek/yemek/tefekkür alanında da görebileceğimiz gibi, ilginç yatay düzlemlere ayrılmış, daha büyük, daha parlak bir alan izlenimi veren yarım katlar inşa etmelerine izin verdi. Yukarıdan, aydınlık ve zarif bir ana süit, özel bir terasa açılmaktadır. Zig-zag teraslar, çatıdan bakıldığında okyanus cephesine eğlenceli bir dokunuş katıyor..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

Ödüllü 5 Yıldızlı Conrad Rangali Island Maldives Resort, kilometrelerce uzanan pastoral beyaz kumlu plaj ve bozulmamış resif arasında plaj ve su villaları sunan iki özel adada yer almaktadır..

Maldivler’in pitoresk bir köşesinde yer alan bu lüks tesis, iki kez “Dünyanın En İyi Oteli” ve birkaç kez “En İyi Tatil Köyü” seçilmiştir..

Conrad Rangali, 50 lüks su villası, 79 egzotik plaj villası ve özel bakım odaları olan 21 muhteşem spa su villası ile iftihar etmektedir..

Tesiste ayrıca yedi birinci sınıf restoran ve aralarından seçim yapabileceğiniz dört bar bulunmaktadır..

Amiral gemisi restoranı, deniz seviyesinin 16 metre altında bulunan benzersiz Ithaa Denizaltı Restoranı ve 180° deniz yaşamının eşsiz manzarasına sahip dünyanın ilk tamamen cam denizaltı restoranıdır..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

mA tarzı Mimarlar, Japonya’nın Fujieda kentindeki Green Edge House’u tasarladı. Hafif eğimli bir tepe üzerinde yer alan arazi, kuzey tarafında dağları sırtında taşırken, güney tarafında şehri görebilecek kadar zengin bir manzaraya sahiptir..

Ancak burası evlerin sıralandığı bir yerleşim bölgesi olduğu için arazinin özelliğini hissetmek zordu. Mahalle mahremiyeti düşünüldüğünde, burası bir yerleşim alanı olduğu için bir tasarımda gerekliydi. Bu nedenle mimar önce avlulu bir iç avluya sahip bir ev tasarladı..

Ancak avlu etrafındaki mimaride iç mekan mahremiyeti korunmuyor. Ayrıca, ışık ve havanın dolaşımı da zordur. Bu nedenle, belirsiz bir bölmeye sahip bir iç avluya sahip bir ev yapmak istedim..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle

SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects tarafından Three 14 Architects ile işbirliği içinde tasarlanan bu üç katlı çağdaş ev Glen 2961 House, Güney Afrika’nın Cape Town banliyösü olan Oranjezicht’te yer almaktadır..

 

Mülkte mevcut bir evde yaşayan müşterilerin, ailelerinin taleplerini karşılamak için evi yeniden inşa etmeleri gerekiyordu. Higgovale’deki Glen Bulvarı’ndaki site, sınırları Güney Doğu’da olan kuzey yönüne bakmaktadır. Rüzgar koşulları zorlu olmasına rağmen, sitenin orta eğimi, tasarımın üç seviyeli salon alanlarına bitişik bahçenin farklı seviyeleri ile etkileşime girmesine izin veriyor..

Müşteri, yeni bir evin tasarımını tamamlamak için SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects’i görevlendirdi. Müşteriler, büyük resmi görmek ve temiz bir sayfa üzerinde yeniden başlamak için mimarlarının tavsiyelerine cesurca uydular. Yeni ev, siteye ve bahçeye yakından yanıt verecek, ailenin farklı gereksinimleri için yeterli alana izin verecek ve evin içinde ayrı özel alanlar yaratacak ve Masa Dağı’ndan mevsimsel olarak esen şiddetli rüzgarlara yanıt verirken, aynı zamanda rahat, sade bir ortam sağlayacaktı. Higgovale’nin ruhundaki karakter. Müşteriler, Tasarım Geliştirme ve proje inşaatına Three14 Architects ile devam etmeyi seçti. Tasarım yaklaşımındaki ana hedefler, evin kalbini Güney Doğu’dan süzmek ve evin 2 alt katının her zaman bahçe ve teraslara sorunsuz bir şekilde bağlanmasına izin veren büyük yarı kapalı bahçeler yaratmaktı..

SAOTA, tavan döşemeleri ve çeşitli duvarlar, boyalı torbalı tuğlalar, özel cilalı beton kaplamalar ve meşe dolaplar ve tavanlar için sağlam, derli toplu beton kaplamalara güveniyordu. Odaların ve bahçelerin açıklık hissini arttırmak için, oturma odalarında sürgülü alüminyum kapıların geniş açıklıkları vardır – bu açıklık, iç ve dış sınırları başarılı bir şekilde bulanıklaştırmak için cam korkuluklarla daha da güçlendirilmiştir. Mutfak, birinci kat alanının odak noktası olmaya devam ediyor ve ana açık hava barbekü terası, açık havada oturma ve yemek alanları ile cömert bir yerleşim düzenine sahip. Evin üst katı – mülke varıldığında yaklaşılır – iyi manzaralı 4 en-suite yatak odası ve geniş bir çalışma / kütüphane alanı barındırır. Garaj, avluları sokaktan süzüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle