Tips til pleie av skinnsofa

En skinnsofa kan visuelt forbedre ethvert interiør med sitt elegante og elegante utseende. Ekte skinn føles fantastisk mykt, og derfor er møbler med skinnmøbler spesielt behagelige. I denne artikkelen gir vi deg mange nyttige tips om hvordan du kan ta vare på og rengjøre skinnsofaen din slik at møbelet beholder sitt vakre utseende i mange år. Bildene våre kan også gi deg noen moderne ideer om hvordan du gjør sofaen din med skinnmøbler til et ekte blikkfang i stua. Vi håper du liker å lese!

Skinnsofa kan visuelt forbedre ethvert interiør

Stue med peis to skinnsofaer

Skinnsofa med klassisk brunt trekk

hvit skinnsofa moderne stue

Sofa, trekk i svart skinn

Skinnmøbler opprettholder coch -stuen

Skinn sofa aksent i interiøret

Skinnmøbler komfortable sofaer stue

Hjørnesofa i svart skinn

Stue moderne interiør skinnsofa

Stue med peis komfortabel skinnsofa

Lær sofa i industriell stil

Skinn sofa komfortabelt stilig

Skinnmøbler går aldri av moten – det er av høy kvalitet, stilig og – som allerede nevnt, ganske behagelig. Det gjelder full kraft for skinnsofaer, som kan bringe et moderne preg på stuen din. Hva kan gjøres for å holde læretrekk like vakkert over tid som det var i begynnelsen? Og hvordan kan du fjerne flekker fra en skinnsofa? Som lovet, vil du finne ut alt om det i denne artikkelen! Korrekt pleie og rengjøring av skinnsofaen avhenger først og fremst av skinntypen. Handler det om møbeltrekk laget av semsket skinn, fint semsket skinn eller glatt skinn? Dette er hva du trenger å vite før du begynner å rengjøre. Som regel er det tilstrekkelig å tørke skinnsofaen en gang i uken med en lett fuktig, ren klut og rengjøre den skikkelig to ganger i året.

Rengjøring av skinnsofaen – skinntypen spiller en stor rolle

Tips til stell av skinnsofa

stor U-formet skinnsofa

Skinn sofa svart trekk kjøkken-stue

Sofa med omsorgstips i skinn

Sofa med sovefunksjon, skinnpolstring

Skinnsofa med sovefunksjon myk og behagelig

Med glatt skinn bør du fjerne støvet regelmessig med en tørr støv. Du kan kanskje bruke en fuktig klut eller babyservietter, men da må du tørke sofaen igjen med en tørr klut slik at skinnet ikke blir gjennomvåt. Du kan også rengjøre semsket sofa med en møbelbørste eller ganske enkelt med en støvsuger. Og den fine semsket skinn rengjøres best med silkepapir eller en myk gummibørste.

Fjern flekker fra skinnpolstring med hjemmemedisiner

Lær sofa ren ren klut

Rengjøring av hjemmemedisiner i skinnsofa

Fjern flekker fra skinnsofaen

Skinn sofa i stuen attraktivt utseende

Sofa sofa i skinn i skandinavisk stil

Lær sofa lys brun polstring moderne

Og hva må du gjøre for å fjerne flekker fra skinntrekk? I dette tilfellet spiller typen flekker faktisk den viktigste rollen. Imidlertid er det noen hjemmemedisiner som er spesielt effektive når det gjelder ekte skinn, og her vil vi fortelle deg hvilke de er. Først og fremst inkluderer dette ostemasse. Hvis du har flekker, kan du legge litt av såpen i lunkent vann og tørke den av med løsningen. Tørk av såpeløsningen med en fuktig klut og tørk deretter med en ren bomullsklut. For å rengjøre ekte skinn anbefaler vi at du bare bruker destillert eller kokt vann – disse etterlater ingen uønskede kalkflekker. Hvis sofaen din har anilintrekk, kan du rengjøre den med en spritløsning. Forholdet mellom alkohol og vann bør være 1: 4. Sandpapiret og sandpapiret kan brukes til å rengjøre semsket skinn. Den kan til og med brukes til å fjerne veldig sta flekker. Det verste alternativet for møbeltrekk laget av ekte skinn er fettflekkene. Du kan først støve dem rikelig med potetmel. La melet absorbere fettet i noen timer og børst det deretter av. Hvis flekken ikke er fjernet helt, kan du bruke spesielle rengjøringsmidler.

Ta vare på ekte skinn ordentlig

Vedlikehold og rengjør skinnsofaen

moderne Chesterfield skinnsofa

behagelig skinnbrun polstring i sofa

Brun skinnsofa veldig behagelig

Skinnsofa med sovefunksjon, grå

Rengjør skinnsofaen ordentlig

Hva kan gjøres for å holde læret vakkert og smidig i mange år? Over tid mister naturlig skinn fett og fuktighet og med det mykhet og elastisitet. Av denne grunn anbefales det å polere skinnet en gang i året. Lærpolen kan kjøpes ferdig, men du kan enkelt forberede den på 300 ml linolje og 300 ml eddik. Skinnsofaen din skal heller ikke utsettes for direkte sollys – ellers dannes den såkalte patinaen på de eldre skinnmøblene. Romfuktigheten spiller også en viktig rolle. Hvis luften i rommet er for tørr, er det skadelig for ekte skinn. Den ideelle fuktigheten for lær er mellom 48 og 50 prosent.

Du kan finne flere nyttige tips for rengjøring og pleie av skinnsofaen din her.