Den kreative veggedesignen gir leiligheten et moderne utseende. Venetiansk gips, som har vært kjent i århundrer og får vegger til å se veldig kunstnerisk ut, er like kreativ. Denne kalkbaserte spatelteknikken ble utviklet på 1400-tallet for å markere imponerende stukkprofiler på tak og vegger. Men hvis venetiansk gips påføres og behandles riktig, er det ikke bare dekorativt, men også veldig holdbart. I dag vil vi gi deg noen ideer og tips om hvordan “Stucco Veneziano” ser ut og behandles.

Venetiansk gips gir aksenter og klasse i rommet

Veggdesign i venetiansk gipsbad

Venetiansk gips må velges riktig

“Stucco Veneziano”, oversatt fra italiensk, betyr “flytende marmor”. Venetiansk gips består opprinnelig av kalk og marmorpulver. Denne basen kan farges eller marmoreres med fargepigmenter. Den kalkbaserte gipsen er et miljøvennlig materiale og er naturlig motstandsdyktig mot sopp og mugg.

Men ekte venetiansk gips kan ikke kjøpes overalt, er vanskeligere å jobbe med og har en høyere pris. I spesialbutikker er det komplette sett for venetiansk gips med alle nødvendige materialer og stort sett også nødvendige verktøy. Det syntetiske DIY -fyllstoffet består vanligvis av akrylpolymerer og fyllstoffer som gips av paris eller leire. Så syntetisk venetiansk gips er mer et dekorativt gips av plast som er mer relatert til farge enn stein og ikke har levetiden til tradisjonell stukk Veneziano. Det gode med dette er at det kommer i mange farger og kan absorbere lyse farger bedre enn det naturlige venetianske kalkbaserte gipset.

Kombiner lyse farger med en flott visuell effekt

veggmaling ideer venetiansk gips

Vær presis med behandlingen

lag venetiansk gips selv og design vegger

Behandlingen av den venetianske gipsen

Det første du bør gjøre er å beskytte gulvet og ideelt sett legge ut to presenninger. Det er viktig å vite at gipset er forskjellig fra fargen. Malertapen, som brukes til å beskytte rammer og andre vegger som du ikke vil pusse, er ikke egnet her.

Veggene bør også klargjøres for pussing. Fyll ut hull og støt slik at de ikke er synlige til slutt.

Vårt tips: Bruker du syntetisk gips kan du også fylle hullene med dette.

Den venetianske gipsen fungerer i flere lag. Først kommer en passende grunning, som du bør påføre tynt og jevnt med en malerulle. Dette bør deretter tørke godt (opptil 24 timer). Fagfolkene anbefaler å bruke en spesiell glattesparkel med en fin takket kant for å påføre basen, strukturen og dekorative lag. På denne måten fordeles fyllstoffet i porsjoner raskt jevnt på veggen. Med den glatte kanten av sparkelen kan fyllstoffet deretter glattes raskt uten trykk.

Forbered de nødvendige verktøyene

lag veggedesign selv venetiansk gips

Etter at det første fyllstofflaget er tørt, kommer det andre malingslaget. Det senere utseendet på overflaten avhenger av om det andre laget påføres ovenfra og ned, horisontalt, i buer eller rett og slett på kryss og tvers. Hvis du vil oppnå en større effekt, bør du påføre et tynt tredje lag. Men den første skal tørkes godt. Start på samme tidspunkt der du startet det første laget. Hold muren i en vinkel på 30 ° til 60 ° og arbeid med trykk. For å skape en variert, livlig og varm overflate, bør du lett slipe lagene av fyllstoff og fjerne støv før neste utseende.

Deretter skal overflaten poleres. Dette gjøres best med en ren sparkel og i sirkelbevegelser. Hold muren i en 30 ° vinkel mot veggen og poler til veggen er helt glatt. Jo mer du pusser gipset, jo blankere blir det.

Få selen til å skinne

Venetianske gipsvegger kreativt

Til slutt er det en tetning for å beskytte den polerte overflaten. Avhengig av hvilken type venetiansk gips (kalk eller syntetisk), bør du bruke passende konserveringsmiddel

Vi anbefaler nybegynnere og gjør-det-selv-ansatte å ansette en profesjonell maler eller gips for å garantere at de kan lage en effektiv vegg med venetiansk gips. Denne oppgaven er litt vanskelig og tidkrevende for nybegynnere. Uansett om du ansetter en spesialist eller godtar denne utfordringen selv, ønsker vi deg mye moro og lykke til!

Den venetianske gipsen er perfekt for å bringe visse flekker frem

aksentvegg veniziansk gips

Velg en lys farge på gangen

gangdesign venetiansk gips

Stort utvalg av rike farger

Venetiansk gips maler vegger kreativt

Perfekt som aksentvegg til stuen

Venetiansk gips veggdekorasjon stue

kreativ design av vegger venetiansk gips

Venetiansk gips er også godt egnet på badet

veggdesign ideer venetiansk gips

Sørg for at utførelsen er god

møblert leilighet med venetiansk gips

Venetiansk gips er ekstremt holdbart 

bad veggdekorasjon venetiansk gips