Barnerommet er spill og fantasi i alle hjem. Men det er også et tilfluktssted der de minste skal føle seg trygge. En stille søvnoase og et komfortabelt studieområde er selvfølgelig også inkludert. Riktig innredning er grunnlaget for alt dette, og for det trenger du definitivt de riktige barneromsmøblene. Riktignok, med det enorme utvalget i dag, er det ikke en lett oppgave. Du bør stille deg selv noen spørsmål på forhånd, tenke nøye gjennom alt og ideelt sett søke råd fra kunnskapsrike ansatte på stedet eller online. I dag, som en tilleggshjelp for beslutningstaking, gir vi deg noen få mer informasjon og tips når det gjelder trivselen til barna dine i deres eget rom.

Loftsplass barnehage lagringsplass

De viktigste kriteriene ved kjøp av barneromsmøbler

Selvfølgelig er det noen subjektive faktorer når man skal velge barnemøbler når det gjelder farge, tema og stil. Vi vil derfor ikke forholde oss til dem her. Vi vil heller henlede oppmerksomheten din på følgende generelle kriterier, som alltid er grunnleggende for et perfekt barnerom.

sikkerhet

Barnemøbler bør først og fremst være trygge og eliminere enhver risiko for skade. Velg derfor design som ikke har skarpe kanter. Avrundede hjørner er klart fordelaktige her. Større møbler som skap, kommoder og hyller bør definitivt skrues på veggen, spesielt med små barn. Ellers kan de velte og få alvorlige konsekvenser.

Ergonomi og funksjonalitet

Hvert enkelt møbel bør tjene barnets motoriske ferdigheter og behov optimalt. Her er de såkalte "vokser med dem" Møbler det perfekte valget. Fordi disse er justerbare både i høyde og lengde. For eksempel kan skrivebordet, setet og sengene justeres individuelt i lengre tid. Du trenger ikke alltid å kjøpe nye møbler for hver vekstfase av de minste.

barnemøbler skrivebordsstol som vokser med barnet

Lang levetid og bærekraft

Velg de riktige materialene til barnemøbler. Disse bør være slitesterke og robuste for å trosse boltre mye lenger. Lang levetid betyr også bærekraft. I tillegg er det opprinnelsen og produksjonsmetoden for materialene. Ubehandlet tre er selvsagt øverst på listen, men plast av høy kvalitet samt MDF eller HDF er heller ikke et dårlig valg. Det er viktig å alltid ta hensyn til internasjonalt kjente kvalitetsforseglinger, for eksempel GS (Tested Safety), RAL -kvalitetsmerket eller Golden M. Dette gir deg en viss sikkerhet for at det ikke er skadelige VOC (dvs. ingen flyktige organiske forbindelser) i rommet kan luft slippes ut. I tillegg brukes bare vannbaserte maling og lakker med slike produkter, noe som ikke kan påvirke barnets helse.

For å være på den sikre siden og for å oppfylle alle disse kriteriene, bør du vurdere å kjøpe Møbler til barnehagen stole utelukkende på produsenter og leverandører av høy kvalitet. Under ingen omstendigheter skal du spare i feil ende og skape de beste levekårene for dine små skatter.

moderne barnehagemøbler

Gjør soveområdet så behagelig som mulig

Avslappet, sunn søvn er ekstremt viktig for barn, spesielt i de tidlige stadiene av vekst. Desto viktigere er det å finne riktig barneseng og madrass. Hvis du vil være smart og fleksibel med dette, er barnesenger som kan konverteres en veldig god avgjørelse. Disse er også egnet for barn fra 3 år og kan senere enkelt byttes ut med en standard seng 90×200, som til og med er egnet for unge mennesker. Loftsengen er en populær løsning, spesielt for mindre barnerom. Dette sparer ikke bare mye plass, det er også veldig spennende for barn. Du kan spille eller studere under den. Og selvfølgelig liker de fleste små eventyrere å sove i luften.

Loftseng på barnerommet

Sett opp leke- og studieområdet optimalt ergonomisk

Soneinndeling er veldig viktig når du setter opp barnerommet. Hvis du har nok plass, kan du bruke noen barnehyller som romdelere. Hvis ikke, ville det være veldig praktisk å stole på modulære og multifunksjonelle barneromsmøbler. I tillegg til ergonomiske, justerbare skrivebord og stoler, er det også mange andre møbler som kan gjøre læring og lek mye mer effektivt og fremfor alt mer morsomt. Lavere kommoder og skap, som oppmuntrer barnet til å tiltrekke seg og rydde opp i leker, har en tendens til å sikre barnet mer uavhengighet.

sette opp et lite barnerom

Lag tilstrekkelig lagringsplass

Over tid akkumuleres mange gjenstander som krever mer og mer lagringsplass på barnerommet. Ikke bare leker og klær, men også bøker og odds og ender bør ryddes opp jevnlig. Høye, innebygde skap og åpne hyller er ikke et godt valg her. Det er best å bruke plattformer og oppbevaringsbokser samt sengebokser, skuffer og kommoder. Det er i utgangspunktet nok plass til alt, fra vinterjakker og tepper til myke leker og sokker til kunsthåndverk og favorittleker.

Når du velger de riktige møblene til barnerommet, spiller selvfølgelig dine barns mening og ønsker en ganske viktig rolle. Ikke undervurder dette og vær spesielt oppmerksom på det, spesielt med barn fra 3 år. Innred barnerommet kjærlig og med mye tålmodighet og skap den perfekte komforten og lekeforholdene for de minste.

barnehagemøbler lagringsplass