Buddhisme Tattoo Hamsa Hand

Tatoveringene imponerer ikke bare med et moderne og vakkert utseende. De er også en måte å vise din egen individualitet og avsløre mye om karakteren og personligheten til personen som bærer dem. Hvis du liker tatoveringer med en dyp, åndelig betydning, har du kommet til rett sted! I dette innlegget vil du lære mer om det, og du vil finne ideer til en buddhistisk tatovering. Nedenfor presenterer vi deg for de mest kjente buddhistiske symbolene som er perfekte som motiv for en tatovering. Les artikkelen og la deg inspirere!

Buddhisme tatovering – eldgamle symboler med åndelig betydning

Buddhistiske tatoveringer

Tattoo skulder Buddha

Tatovering underarm Buddha

Buddha tatovering

Buddhisme Tattoo Dharma Wheel

Buddhisme tatovering med åndelig mening

Buddhisme tatovering star aum sign

Buddhismen som en religiøs bevegelse dukket opp i India mellom 4. og 6. århundre f.Kr. Grunnleggeren – prinsen Siddharta Gautama spredte sine ideer om livet som konstant lidelse for å oppnå nirvana og lettelse. Han illustrerte undervisningen med symboler som har en sterk betydning, som de fortsatt påvirker mange mennesker i dag. Nedenfor beskriver vi noen av de mest kjente buddhistiske symbolene som bare er perfekte for en tatovering og representerer beskyttelse, lykke og det åndelige.

Buddhisme tatovering – hamsa hånden

Tatoveringer hamsa hånd med øye

Tattoo hånd åndelig mening

Underarm hamsa hånd stilig utseende

Hamsa hånd blå øye

Hamsa hånd veldig delikat elegant

Hamsa hånd fargerik

La oss starte med hamsa -hånden. Dette symbolet er faktisk ikke bare vanlig i buddhismen, men også i mange andre religioner og kulturer. For eksempel i islam kalles det “hånden til Fatima” – datteren til Muhammad, og i jødedommen er det “Miriams hånd” – søsteren til Moses. I buddhismen symboliserer hånden med fem fingre de fem av sibenchakraene (du kan finne ut mer om dette nedenfor). Det spesielle med det er at det vises med en åpen håndflate og to tommelen. Hånden som et symbol beskytter mot skade og fare og brukes ofte i kombinasjon med et ondt øye. Og slik at hånden gir deg lykke, bør alle fingrene peke nedover.

De sju chakraene

Buddhismen tatoverer syv chakraer

åndelige tatoveringer de syv chakraene

De sju chakraene er energisentre i kroppen. Ordet “chakra” betyr faktisk “hjul” på sanskrit. Chakraet roterer akkurat som et hjul – når hastigheten er høy er charkaen åpen, og når hjulet roterer sakte eller ikke i det hele tatt, lukkes chakraet. For å føle seg frisk og glad må alle chakraene arbeide harmonisk. Det er derfor en tatovering med de sju chakraene regnes som et symbol på velvære.

Det hellige Om -symbolet

Aum tatovering mening

Aum tegn skulder

Om tatovering subtilt håndledd

Buddhisme tatoveringssymboler

Buddhisme Aum -tegn

Aum skilt stilisert

Det hellige Om -symbolet, som står for alle tilstander i menneskelig bevissthet og også for universets vibrasjoner, er veldig kjent. Det synges ofte i begynnelsen av en yogatime eller meditasjon. Det antas i buddhismen at alt i universet begynte med en vibrasjon. Dette ble en lyd og denne lyden er akkurat “Om”. Symbolet ser nesten ut som tallet 30, så det er ofte forbundet med de tre hinduistiske gudene – Brahma, Shiva og Vishnu, eller med de tre virkelighetsnivåene – jorden, himmelen og underverdenen.

Tattoo Unalome

Buddhisme tatovering Unalome veldig elegant

Buddhisme Tattoo Unalome

Symbolet Unalome ser super elegant og diskret ut. Det er faktisk hinduistisk og representerer veien til lettelse. Dette starter med en spiral, i midten er en vakker blomst og på slutten – en rett linje. Unalome representerer også hvordan harmoni kan skapes fra chais. Unalome som tatovering kombineres ofte med lotusblomsten som motiv. Lotus står for renhet, perfeksjon, lojalitet, uskyld. En slik tatovering imponerer med sitt delikate utseende og er rett og slett ideell for kvinner.

Shivas våpen

Buddhismen symboliserer gud Shiva

Tatoveringer Shiva -våpen Trishula

Ikke mindre interessant som et tatoveringsmotiv er våpenet til guden Shiva – “Trishula”. Shiva er faktisk en av de tre hovedgudene i hinduismen. Shiva er en ren bevissthet fra hvis energi verden er skapt. Men han er også forandringens og transformasjonens gud og en ny begynnelse. Med sitt våpen ødelegger Shiva den fysiske og åndelige verden, forfedrenes verden. Tridentens tips er igjen knyttet til de tre gudene – Brahm som skaper, Shiva som ødelegger og Vishnu som opprettholder. Du kan lære mer om de buddhistiske symbolene og deres betydning her. Og nedenfor er flere flotte designideer for en buddhistisk tatovering.

tatoveringsmotiv Sri Yantra

Tatovering imponerende brystmann

Buddhistisk Sri Yantra tatoveringsmotiv

Buddhisme Tattoo Sri Yantra

Tatoveringer stilig åndelig

Tatovering buddhistisk elefant

Lotus blomst tatovering jente

Åndelig skulder tatovering

Lotus blomst tatovering underarm

Lotus buddhistisk tatoveringsmotiv

Buddhistiske symboler tilbake

Buddhismen tatoverer mannen tilbake

Buddhisme tatovering arm kvinne

Tatovering buddhistiske motiver