Betydning av vikingtatovering

Hvem er vikingene? Hvorfor er en vikingtatovering så populær i disse dager, og hva er meningen?

Vikinger var en klan eller gruppe mennesker i de skandinaviske områdene fra 800- til 1000 -tallet som på grunn av sin fascinerende kultur ble foreviget i historien og ble en viktig del av den norrøne mytologien. Ordet “Viking” betyr “sjøkriger som tar en lang reise hjemmefra”. På grunn av mangel på naturressurser i sitt eget land, levde de stort sett gjennom plyndringer. I dag har vikingkulturen inspirert TV -seriene som vikinger eller karakterer som Thor og Loki i Marvel Universe. Vikingenes filosofi og utseende er i stor grad kjent fra kino – muskler, lange intrikate fletter og tatoveringer. Det er akkurat slik din vikingtatovering vil se ut, og ikke bare – norrøn mytologi har mange symboler som har spesielle betydninger. I dag bruker mange mennesker dem av stolthet over sine nordiske røtter eller av ren fascinasjon for nordisk kultur, eller fordi de bare vil se tøffe ut. Hva er egentlig årsaken og hvilken betydning en vikingtatovering gir brukeren, finner du ut i dette innlegget! La deg trekke til de trendy tatoveringsmennene og lær betydningen deres.

Symbolene for norrøn mytologi

Symbolene for norrøn mytologi

Ikke alle vikingtatoveringer skildrer gruff, skjeggete menn i hjelmer med økser. For de som ønsker å gå dypere inn i norrøn mytologi, introduserer vi noen tradisjonelle vikingesymboler som er et kunstverk for seg selv og pryder kroppen din!

Wyrd Ryne eller Web of Wyrd -ikonet

Wyrd Ryne eller Web of Wyrd -ikonet

Dette er vikingesymbolet for tro – et kraftig symbol som faktisk ser ganske enkelt ut og består av flere kryssende linjer. Bildet representerer faktisk alle former i runene og er derfor en representasjon av alle muligheter i fortid, nåtid og fremtid.

“Helm of Awe” tatovering

Helm of awe ble sett på som et vanlig symbol for å betegne overlegen makt og beskyttelse. Dette symbolet gir også brukeren uttrykk for skrekk, det vil si – gjør bæreren modig. Det er et populært symbol som kan brukes på juvel, amulett, steiner eller som en tatovering.

Valknut -symbol som en vikingtatovering

Valknut -symbol som en vikingtatovering

Valknut består av tre sammenflettede tatoveringer. Den østerrikske lærde Simek mener det var et religiøst symbol knyttet til døden – noe vikingene æret i stedet for fryktet. Alternativt mente den engelske lærde Ellis Davidson at det var et merke fra Odin og hans frigjørende folk om “mentale binder” som gjorde dem modigere i kampen ved å fjerne frykten fra seg selv.

Valkirie Tattoo Betydning

Valkirie Tattoo Betydning

Vikingene, i likhet med Amazonas kultur, ønsket kvinnelige krigere velkommen, og de ble kalt “skjoldpiken”. “Valkyrie” – “Chosen of the Slain” – skulle være en kvinnelig tilstedeværelse som kom inn på en slagmark og bestemte hvem som skulle dø og hvem som skulle leve. Valkyriene har fløyet over slagmarkene for å beskytte livet til de som foretrakk dem og bringe døden til dem som mislikte dem.

Mest populære vikingtatovering: Odin Tattoo

Mest populære vikingtatovering: Odin Tattoo

Dette er en av de vanligste tatoveringene eller bildene i vikinger i norrøn kultur. Odin er en kjent karakter i norrøn mytologi. I dagens kultur kan man identifisere seg som en slagmarksjef og en respektabel leder. Du kan se en solid og skjeggete mann med hjelm og flettet hår. Dette er sannsynligvis en representasjon av Odin som var for vikingene det Zeus var for grekerne.

Selv om disse tradisjonelle vikingtatoveringene absolutt er fascinerende, klør de ikke engang på overflaten av alle tegn, symboler og myter som vikingkulturen inspirerer. Å fordype seg i deres kultur og mytologi er som å dykke ned i en skattekiste med kule tatoveringsideer og fascinerende historier som garantert vil belønne oppmerksomheten din. For mer inspirasjon, ta en titt på vårt bildegalleri hvor du kan finne mange vakre tatoveringsdesigner!

Viking tatoveringsmaler

Viking symboler tatoveringer

Viking tatovering tribal

Viking symboler tatoveringer

Viking tatovering stamme ideer

Kriger tatovering

Vikingskipets tatovering

Viking tatovering underarm

Viking tatoveringsmaler gratis

Viking tatovering tilbake

Viking tatovering tribal

Viking tatovering Loki

Viking tatovering kvinner tatoveringer