Himalaya saltrosa krystaller

Flere og flere helseeksperter anbefaler å bytte ut tradisjonelt salt med Himalaya -salt fordi det er sunnere. Er det sant og hvilken effekt har rosa salt på helsen vår? Du kan finne svarene på disse og andre viktige spørsmål her! Nedenfor forklarer vi alt om sammensetningen og fordelene med denne typen salt. Forhåpentligvis kan informasjonen nedenfor hjelpe deg. Ha det gøy mens du leser!

Hva er Himalaya Salt?

Himalaya salt er sunt

Himalaya salt applikasjonsområder

helsemessige fordeler av rosa steinsalt

Bruk Alexander -salt i badekaret

rosa steinsalt effekt på helse

Himalaya salt ingredienser jern

Uten salt har maten ingen smak. De hvite granulatene er også en viktig elektrolytt som er avgjørende for helsen vår. Det er mange forskjellige typer salt du kan velge mellom – fra vanlig bord og havsalt til steinsalt og såkalte dyrebare salter. Dette inkluderer det eksotiske svarte saltet og også Himalaya -saltet, som blir mer og mer populært i dag. Navnet på denne typen salt er misvisende – det kommer ikke fra Himalaya -fjellene, som man ofte tror, ​​men er hentet fra saltgruven Khewra i Pakistan. Det kalles “Himalaya” fordi det tilbys kjemisk ubehandlet og veldig rent.

Du får faktisk det rosa steinsaltet ved å avsette sjøvann og fordampe det. Andre navn på det er Alexander salt, Hunza krystall salt og Kaiser salt. Den typiske rosa fargen kommer fra det høye jerninnholdet som gjør denne typen salt så gunstig for helsen.

Himalaya salt ingredienser

Himalaya saltrosa krystaller

Himalaya saltinnhold

Alexander salt ingredienser

Bruk Himalaya salt som krydder

Keiserlig salt som krydder til mat

Keisersalz effekt helse

I tillegg til jern inneholder det uraffinerte steinsaltet mellom 95 og 98 prosent natriumklorid. Ingrediensene inkluderer også andre mineraler som kalium, kalsium, magnesium og svovel, samt små mengder jod og fluor. Det viktigste spørsmålet her er: er Himalaya salt sunnere enn vanlig bordsalt, og er det verdt å bruke penger på? Fordi sammenlignet med bordsalt, som koster rundt 40 cent per kilo, er prisen på rosa salt mellom 10 og 20 euro.

Hva er helsemessige fordeler med rosa salt??

badekar med rosa steinsalt

Alexander salt fordeler helsen

Typer saltrosa steinsalt

Hudpleie med Himalaya salt

Himalaya salt for sunn hud

Bruk Himalaya salt som et badesalt

Ingen salt er faktisk bra for helsen din i store mengder. Tvert imot – for mye salt kan forårsake alvorlige helseproblemer. Av denne grunn anbefaler alle leger å bruke salt så sparsomt som mulig når du lager mat og spiser – den anbefalte mengden per dag er opptil 6 g, noe som tilsvarer omtrent en teskje.

Dessverre er det ikke mulig å fastslå nøyaktig hvilken type salt som er den sunneste. Rene salter som Himalaya -saltet anbefales fordi de ikke inneholder noen skjulte tilsetningsstoffer. De andre helsemessige fordelene med rosa salt er fortsatt kontroversielle. Forslagsstillerne hevder at det:

– styrker immunsystemet

– regulerer blodsukkernivået

– beinene forsterket

– senker høyt blodtrykk

– Renser lungene og kan lindre astma

– har en positiv anti-aging effekt

– Kan hjelpe mot søvnforstyrrelser og muskelkramper

Dessverre er ingen av disse positive egenskapene ennå vitenskapelig bevist. Kritikerne mener at det rosa steinsaltet er like sunt som alle andre typer salt.

Himalaya salt – bruk

forskjellige typer salt Himalaya salt

Himalaya salt bruker saltplater

Sear reker Salt tallerken Himalaya salt

Saltfat fisk brenner rosa steinsalt

kok med rosa steinsalt

Å drikke saltvann fordeler helse

Saltlamper for allergikere

Himalaya saltapplikasjon saltlamper

Saltlamper allergikere

Saltlamper luftrensing

Eksfolierende ansikt med Himalaya salt

Såpe med Himalaya salt, vakker hud

Det rosa saltet tilbys på markedet i tre former: i form av halittklumper eller granulater og selvfølgelig som malt bordsalt. Denne typen salt brukes hovedsakelig til matlaging. Det rosa saltet er faktisk mer aromatisk og har en mer intens smak enn det vanlige bordsaltet. Likevel er det vanskelig å skille fra hverandre når du spiser.

Noen bruker den til å lage saltvann – drikken kalles saltlake. Det er full om morgenen på grunn av helsemessige fordeler av Himalaya salt. Som forklart ovenfor er disse fortsatt kontroversielle.

Det rosa saltet hjelper mot hudproblemer som eksem, kviser, tørr hud og til og med psoriasis. Årsaken er det høye innholdet av natriumklorid, som kan hjelpe til med å helbrede betennelse raskt. Du trenger bare å oppløse 2 ss av det rosa saltet i varmt vann og påføre ansiktet to ganger om dagen. Til slutt skylles løsningen grundig med lunkent vann. Etter en uke vil huden din se mykere og sunnere ut!

Andre bruksområder av Himalaya -saltet er: for luftrensing i spesielle lamper, som badesalt og også for produksjon av tette blokker salt som grønnsaker og kjøtt kan stekes på.