Negler går i stykker av forskjellige årsaker. Oftest skjer det på grunn av gjentatt fukting og tørking. Derfor knekker neglene våre oftere i vintermånedene når luftfuktigheten er lav. En annen årsak til en sprukket spiker er også eksponering for sterke kjemikalier, vaskemidler eller neglelakkfjerner som inneholder aceton. Et traume i neglen kan selvfølgelig også føre til skade. Feil påføring og fjerning av akryl- og gel negler eller avskraping av neglelakk er skylden her. Det er svært sjelden at sprø negler skyldes en helsefaktor som vitaminmangel eller sykdom.

Men alle årsaker har én ting til felles – de knekker bare negler på de verste tider. En enkelt revet spiker vil ødelegge manikyren din og dermed hele antrekket ditt. Han skaper en pinlig situasjon og er en skikkelig spoilsport.

Å kjære, hva nå?

Cracked Nail Hvordan lagre den ødelagte neglen manikyr

Vanligvis er den eneste løsningen å klippe neglene korte og vente på at de skal vokse tilbake naturlig. Du kan også besøke en neglesalong og få kunstige akrylnegler som, som jeg sa, gjør mer skade enn godt. Heldigvis er det en tredje løsning på problemet!

En revet spiker kan repareres i løpet av få minutter ved hjelp av vanlige dagligdagse gjenstander og en enkel DIY -metode. I de neste linjene viser vi deg nøyaktig hvordan du gjør det.

Revet spiker Hvordan lagre din manikyr vakre lilla neglelakk

Reparer en sprukket spiker med en tepose

Du leste ikke feil. Ja, du kan virkelig fikse ødelagte negler med en ubrukt tepose. Du kan takke det skive-tynne, men rivebestandige teposepapiret, som for det meste er laget av naturlige abacáfibre. Når dette papiret fester seg til neglene dine, dekker det sprekker og forsterker dem uten å etterlate merker. Denne gipsen er en perfekt løsning for å reparere selv de svakeste eller dårlig ødelagte neglene. Så snart de vokser tilbake, fjern papiret som vanlig med litt neglelakkfjerner og klipp neglene kortere.

Brutt spiker? En tepose vil hjelpe deg!

Revet negl Hvordan lagre din manikyrreparasjon med teposer

Før og etter DIY reparasjoner

Revet spiker Hvordan lagre manikyren din før og etter reparasjon

Her er hva du trenger for denne DIY -reparasjonen:

  • Underlag
  • saks
  • Tepose
  • Spikernagler
  • pinsett
  • Aceton-fri neglelakkfjerner
  • Valgfritt: bomullsdott og aluminiumsfolie

Fjern først neglelakken forsiktig fra den ødelagte neglen. For å unngå ytterligere skade kan du dynke en bomullsdott i neglelakkfjerner for å pakke neglen med aluminiumsfolie og tørke den med noen bomullspinne etter noen minutter.

Klipp nå et lite stykke papir fra teposen som er stort nok til å dekke den ødelagte delen av neglen. Påfør litt baselakk på det berørte området og legg plasteret umiddelbart over det. La papiret suge opp lakken og tørke i 3-5 minutter, og klipp deretter av overflødig med neglelappene. Påfør nå et nytt strøk med grunnlakk, la det tørke og fullfør manikyren din som du vanligvis ville. fullstendig!

Denne dype og smertefulle tåren kan enkelt repareres

Sprukket spiker Hvordan redde den ødelagte neglen manikyr

Du kan deretter enkelt lukke den åpne teposen med stifter og fortsatt bruke den

Revet spiker Hvordan lagre din manikyr Skjær åpne teposer biter

Dekk bare til det ødelagte området eller hele spikerplaten

Revet spiker Hvordan lagre teposen din manikyr kutte biter

Revet spiker Hvordan lagre din manikyr tepose papir på spiker

Vær forsiktig så du ikke kutter neglebåndet

Revet spiker Slik lagrer du manikyren Teposen kuttet av papirrester

Se hvordan det tynne papiret forsvinner under grunnlaget?

Revet spiker Slik sparer du din manikyrbunn påfør klart

Som om ingenting skjedde!

Revet spiker Hvordan lagre din manikyr gjenta manikyr ok igjen

Slik forhindrer du revne negler i fremtiden

Du kan selvfølgelig aldri 100% forhindre en revet spiker. Du kan imidlertid minimere risikoen med følgende tips. Vær først og fremst litt mer forsiktig med neglene. Bruk en finkornet spikerfil når du arkiverer. Følg retningen neglen vokser naturlig og unngå former med skarpe hjørner som stilett. Start hver manikyr med en spikerherder eller et grunnlag og avslutt den med et toppstrøk.

Fil neglene forsiktig uten å etterlate skarpe hjørner

Revet spiker Hvordan lagre manikyr neglene riktig fil kort

Når du rengjør, vasker eller gjør andre husarbeid, er det best å bruke gummihansker som beskytter hender og negler mot vaskemidler og kjemikalier. Hvis du bruker en håndkrem, må du massere den inn i neglebåndene dine også. Du kan også finne spesialitet neglebåndsolje i de fleste kosmetikkbutikker.

Gummihansker beskytter hender og negler mot tørking

Revet spiker Hvordan redde manikyren din med husarbeid i gummihansker

Hvis neglene dine er spesielt svake, bør du inkludere mer biotin og jern i kostholdet ditt. Du kan lese mer om sprø negler her.

Biotin finnes i mange matvarer og gir sterke negler, skinnende hår og sunn hud

Knust spiker Hvordan lagre din manikyr biotin jernrik mat

En revet spiker er ubehagelig, men det er superenkelt å reparere. Du trenger aldri å kutte neglene igjen på grunn av en mindre feil.

Spisse spikerformer brytes lettere, så vær forsiktig med det!

Revet spiker Hvordan lagre din manikyr vakker rød manikyr

Revet spiker Slik redder du manikyr Unngå sprø negler