Rengjør sølt sølv

Alle som har sølvsmykker eller bestikk hjemme vet at edelmetallet gradvis mister glansen – dette skyldes faktisk en naturlig kjemisk reaksjon som finner sted mellom sølvet og luften. Som et resultat utvikler det seg ubehagelige sorte patinaflekker på hvilken som helst sølvoverflate over tid, men disse kan enkelt fjernes med de riktige rengjøringsmidlene. Selvfølgelig er det et stort utvalg av forskjellige preparater tilgjengelig i butikkene, men i denne artikkelen gir vi deg noen nyttige tips om hvordan du kan bruke husholdningsmidler til å rengjøre sølvsmykker. Ha det gøy å lese!

Rengjør sølvsmykker med tannkrem

Sølv rengjøring tips og triks

Gjør sølv rent med tannkrem

Sølvsmykker rene hjemmemedisiner tannkrem

Rengjør og puss sølvsmykker

Den kanskje vanligste måten å rengjøre sølvsmykker på er ved å bruke tannkrem. Det er rett og slett ideelt når det gjelder smykker med mange ornamenter og små detaljer. Påfør tannkrem, vent ca 10-15 minutter og børst deretter overflaten med en myk tannbørste. Tannkremens miniatyrslipende partikler vil fjerne flekkene helt, og dine yndlingssmykker vil garantert glitre som nye til slutt!

Rengjør sølvsmykker med salt og aluminiumsfolie

Rengjør sølvsmykker med hjemmemedisiner

Hjemmemedisiner sølv ren aluminiumsfolie og salt tannkrem

Rengjør sølt sølv med aluminiumsfolie og salt

Sølv ren med aluminiumsfolie ring

Husholdningstips smykkerengjøringsring sølv med aluminiumsfolie

Gjør sølv rent med aluminiumsfolie

Rengjør sølvbestikk med aluminiumsfolie og salt

En annen effektiv rengjøringsmetode er å bruke salt og aluminiumsfolie. Ta en mellomstor glassskål og legg aluminiumsfolie på bunnen. Fyll bollen med varmt vann og tilsett en teskje salt. Når saltet allerede er oppløst, bløtlegger du sølvsmykkene i vannet og venter 1-2 minutter. Til slutt blir alle flekker fjernet og filmen blir svart fordi aluminiumet frigjør elektroner som absorberes av sølvet og hjelper til med å fjerne patinasjiktet. Til slutt bør du skylle smykket med kaldt vann. Denne metoden fungerer fantastisk, men det er viktig å ikke holde smykkene i vannet for lenge, ellers kan overflaten angripes.

Fjern patina flekker med natron

Bestikk i sølv renser ubehagelige patina flekker

Rengjør ekte sølvkjede med natron

Sølvkjeder rengjøres med husholdningsmidler, natron og vann

Smykker rent sølv med natron

Rengjøring av sølvsmykker med hjemmemedisiner

Sølvsmykker kan også rengjøres med natron. Du bør blande en pakke natron med litt lunkent vann i en liten bolle og røre godt til du får en pasta som påføres sølvsmykket eller bestikket. Børst den berørte overflaten med en myk tannbørste og skyll natron med kaldt vann. Bakepulver kan også brukes i stedet for natron. Denne rengjøringsmetoden er spesielt effektiv og det er ingen risiko for å skade smykkeoverflaten.

Rengjør sølvsmykker og bestikk med øl

sølt sølv rent med øl

Sølvrensing med hjemmemedisiner nyttige tips

Den svarte patinaen på sølvobjekter kan også fjernes med øl. Kanskje høres det rart ut for deg, men ølet er ideelt for dette formålet på grunn av det høye syreinnholdet. Fyll en bolle med øl og legg smykket inne for en natt. Om morgenen, skyll smykkene med kaldt vann og poler overflaten med en myk bomullsklut. Sakte, men effektivt!

Rengjør sølvsmykker med sitronsaft

Rengjøring av sølv med hjemmemedisiner

Sølvrensende effektiv metode med sitronsaft

Sølvsmykker rene hjemmemedisiner sitronsaft

Husholdningstips for rengjøring av sølv med vitamin C -tabletter

De ubehagelige patina flekkene kan fjernes spesielt raskt og enkelt med sitronsaft. Klem saften av en halv sitron og bruk en gammel tannbørste til å rengjøre de berørte områdene forsiktig på sølvoverflaten. Buff deretter med en myk klut. Fullstendig! Du får samme effekt hvis du løser opp 5-6 tabletter vitamin C i et glass varmt vann.

Rengjøring av sølvsmykker med ultralyd

Ultralydrenser lager dine egne flytende rene sølvmynter

Sølvmynter rengjør ultralydrensere

Som allerede nevnt kan hjemmemedisinene for patina flekker gjøre underverker, men det er også andre varianter som ikke er mindre effektive. Sølvsmykker og bestikk kan for eksempel også rengjøres med en ultralydsenhet. Disse enhetene brukes ikke bare i optiske butikker – det finnes også modeller egnet for husholdningen som faktisk ikke koster mer enn 20-30 euro. Fyll ultralydsmaskinen med vann og tilsett 1-2 dråper enkel oppvaskmiddel. Dypp smykkene i vannet og vent et minutt. Allerede ferdig!

Unngå at flekker dukker opp igjen

Rengjøring i sølv for å unngå at flekker dukker opp igjen

Sølvkjede rene nyttige tips

Kjede rent sølv med hjemmemedisiner

Rene smykker sølv nyttige tips

Vi håper tipsene i dette innlegget kan være til hjelp for deg. Du kan unngå gjentatte flekker på dine favorittsmykker eller bestikk i sølv ved å alltid ha dem i en fløyelseske og polere dem grundig med en bomullsklut etter hver bruk. Å legge et stykke kritt i fløyelsboksen vil også hjelpe fordi det vil suge opp fuktigheten i luften og dermed forhindre misfarging.