Nellik som krydder og naturmiddel

Nellik er et krydder du kan nyte hele året. At Fedd krydder har en sterk, veldig intens aroma. Den kan brukes fantastisk til både søte og bitre retter.

Dette populære krydderet er faktisk hentet fra de tørkede blomsterknoppene til det tropiske nellik -treet. Det er et eviggrønt tre med det latinske navnet Myrtaceae. Den vokser til en høyde på 8-12 m og har ovale, lilla-røde blomster.

Nellikene brukes ikke bare i gastronomi. De er veldig populære blant aromaterapi -fans. Nellikene er et middel fra tradisjonell kinesisk medisin. De er kraftige antiseptika og brukes til og med i sigarettproduksjon.

Nellik har vært kjent i Europa siden 4. århundre. Det aromatiske krydderet kom til oss gjennom araberne, og hjembyen er Indonesia.

Feddkrydder – Næringsstoffene

fedd krydderfedd lever sunt

100 gram nellik vil inneholde mer enn 270 kalorier. Det er også en betydelig mengde karbohydrater i den. De er ca 63%. Det er også 13 gram fett og omtrent 6 gram protein.

Sukkerinnholdet er mindre enn 3%.

Nellikene er en veldig god kilde til vitamin K, jern, magnesium og fiber.

Helsemessige fordeler ved å spise nellik

nellik fedd krydder leve sunt

Nellikene er rike på vitaminer, mineraler og fiber. Den mest verdifulle ingrediensen er imidlertid euganol. Den har evnen til å ødelegge sopp i kroppen. Euganol har en antiseptisk og sterk antibakteriell effekt. Du kan bruke den til å lindre mage -tarmsystemet. Nesten alle typiske ubehagelige symptomer i dette området av kroppen kan behandles vellykket med det.

Test kvaliteten på nellikene!

krydder fedd krydder lever sunt

Du finner nellik på markedet i både tørket knopp og pulverform. Den første varianten er vanligvis bedre hvis du vil nyte en mer intens aroma. Det er bedre å kjøpe nellikene som et organisk produkt. Dette betyr at de ble oppnådd bærekraftig og behandlet rent, uten giftstoffer.

Olje skal skilles fra de gode nellikene når knoppene presses. Du kan også teste kvaliteten med et glass vann. La knoppene svømme i den. Eldre nelliker svømmer der vertikalt og nyere er tyngre. Etter kort tid berører disse bunnen av koppen og forblir der i horisontal stilling.

Clove Spice – Ideer for bruk

oppskrift ideer nellik krydder sunn mat

Du kan krydre mange eksotiske retter med krydderfedd. Dette gjelder en rekke asiatiske kjøttretter. Nellikene er mye og populært brukt i asiatisk mat.

Det er også olje laget av nellik. Det brukes eksternt hovedsakelig som et kosmetisk produkt. Det har en tonisk, antiseptisk og smertestillende effekt. Når du masserer den, vil denne oljen definitivt varme deg opp.

Du kan fortsatt lage te, smoothies, ansiktsmasker med nellik. Her er også et helt spesielt tips fra oss: prøv den grønne salaten med tunfisk, ris, pickles og salat!

Vi håper at etter å ha lest denne praktiske guiden, finner du nellikene oftere for å sikre et avslappet og vakkert liv.

Oppbevar krydderfeddet riktig!

leve sunne nellik fedd krydder

Som alle andre krydder, bør nellikene oppbevares i en krukke på et mørkt og tørt sted. De tørkede nellikene kan oppbevares i opptil et halvt år, og de i pulverform – opptil ett.

Nellikene er et middel fra tradisjonell kinesisk medisin

lev sunt krydder av nellik

Feddoljen brukes hovedsakelig eksternt som et kosmetisk produkt

fedd olje fedd krydderfedd

Clove Spice – Et eviggrønt tre som heter Myrtaceae på latin

fedd plante ideer fedd krydder

Tilbered en enda sunnere frokost med krydderfedd

dessert ideer fedd krydderfedd

100 gram nellik vil inneholde mer enn 270 kalorier

krydderfedd lever sunne krydderideer

Nelliker lindrer tannpine

fedd tannpine fedd krydder

Nellikene er en veldig god kilde til vitamin K, jern, magnesium og fiber

krydder ideer nellik krydder leve sunt

Feddkrydder – Krydre spagettien med nellik

Nellik fedd krydderoppskriftsideer

Clove Spice – Du kan også teste feddkvaliteten i et glass vann

nellik test fedd krydder

Du kan finne nellik på markedet både som tørkede knopper og som pulver

   fedd pulver fedd krydder leve sunt

Feddet te gjør underverker 

fedd te fedd krydder leve sunt

Forbered de forskjellige kjøtttyper med nellik

oppskrift ideer nellik krydderfedd