Brød finnes ofte i store mengder i hjemmet. Den tørker raskt og mister deretter smaken og de sunne egenskapene. Å kaste det er imidlertid et tabu for mange! Tross alt blir mange mennesker i verden sultne, og det er opp til hver enkelt å stoppe denne tendensen. Dette kan blant annet gjøres ved å spare ressurser, inkludert grunnleggende matvarer som brød. I tillegg er det mange deilige oppskriftsideer, takket være det du kan bruke gammelt brød. Her er fem deilige og enkle!

Du kan krydre de deilige krutongene etter din egen smak

krutonger deilige krydder

Å lage krutonger

Til krutongene trenger du 100g. Brød ca 5 ss smør, eller olivenolje eller annen olje som er egnet for steking. For å gjøre dette, ta krydder etter smak. Smelt smøret og varm oljen i pannen. Tilsett det hakkede tørre brødet og ristet brød. Du kan bruke de ferdige krutongene til varme eller kalde salater, så vel som til supper.

Den valgte krydderblandingen skal harmonere med hovedretten.

Har du noen gang spist kjøttboller med brød dynket i??

Kjøttkaker ideer for tallerkenen med gammelt brød

Kjøttkaker med brød

Fansen av kjøttboller kan også bruke deilig gammelt brød. For å gjøre dette, bør det hakkes og dynkes i vann. Deretter kan du tilsette salt og andre krydder. Bland det gamle brødet med kjøttet. Dette gjør kjøttkakene større og ikke like solide som vanlig. Takket være en individuell krydderblanding kan du raskt tilpasse dem til din egen smak!

Vegetariske kjøttboller er enkle å lage av foreldet brød

Bruk gamle brødideer med vegetariske kjøttboller

Brød og andre vegetariske kjøttboller

Nå er det turen til vegetariske kjøttboller, som du kan bruke gammelt brød til. En mulighet er rene brødkaker. For å gjøre dette, blir brødet dynket i vann. Legg til et egg for å gjøre det lettere å forme kjøttkakene. Du kan også pynte dette med krydder og ferske ingredienser som hakket purre eller persille. Kjøttbollene kan også inneholde andre vegetariske produkter som quinoa eller ris. For dette formålet, selvfølgelig, bør disse tilberedes på forhånd og deretter kombineres med det gjennomvåt brødet. Du kan deretter bake eller steke kjøttboller avhengig av din smak.

Det noe eldre brødet kan lages varmt og sprøtt i ovnen eller i toast

Resirkuler deilig gammelt brød - gode ideer

En deilig toast

Tørt brød er det perfekte grunnlaget for deilige toasts. Du kan bake disse brødskivene på grillen, i brødristeren eller ovnen i noen minutter slik at de blir sprø og varme. Hvis du bestemmer deg for å bruke ovnen, kan du smøre smør eller smelte ost rett etter det. Du har allerede en deilig matbit! Alternativt kan du nyte det varme brødet med honning, syltetøy, sjokolade, saltpasta, paier og andre deilige produkter.

Brødsmuler fra gammelt brød? Det er veldig lett!

brødsmuler ideer godt og deilig brød

Her er en spesiell toastoppskrift!

Ta to større brødskiver eller en fjerdedel flatbrød, som du deretter skjærer i to. Stek begge delene i brødristeren eller i ovnen. I en tallerken skal du dekke en større skinke med noen tomater og en osteskive. La disse stå i ovnen eller mikrobølgeovnen i noen minutter. Ta ut brødskivene og legg et stort blad salat på en av dem. Så kommer den gratinerte kjøttskiven. Tilsett noen dråper av din favoritt salatsaus (prøv roumolade best) og dekk med den andre brødskiven! Det er en flott sandwich!

Med så mange gode oppskrifter må det gamle brødet på ingen måte kastes!

bruk gamle brødskiver

Lag brødsmuler av gammelt brød

Det er ganske enkelt å gjøre. For å gjøre dette må du bare tørke et par tørre brødskiver eller rundstykker veldig godt til all fuktigheten er borte. Dette tar vanligvis noen dager. Hvis du ikke vil vente så lenge, kan du pakke dem inn i bakepapir og tørke dem i ovnen på høy temperatur i en time. Ved hjelp av en blender bør du male disse veldig fint. Du kan pakke det inn i papir og rulle det over med kjevlen.

Du kan bruke alle slags foreldet brød!

flere ideer om brødskiver - godt brød

Så mange og enkle ideer! Du blir nesten glad når brødet tørker!

veldig gammelt brød i små biter