Høstferien er rett rundt hjørnet, og det blir kaldere og kaldere i Tyskland. Tiden for en familieferie med bil er ideell. Å reise fra Tyskland med ditt eget kjøretøy er relativt stressfritt og billig. Spesielt hvis du vil reise på ferie med barna, er det fornuftig å reise uten offentlig transport. Likevel er det noen ting du må huske på.

Profilen til dekkene

Dekkene skal ha et tilstrekkelig tykt mønster for å sikre at lange reiser med bil i utlandet også er trygge. Eksperter angir en rest på tre millimeter som minimumsstørrelse. Dette kan enkelt gjøres med en linjal eller en euromynt kryss av. Hvis du utfører testen med mynten, bør du sørge for at messingfeltet forsvinner helt inn i sporene når mynten presses mot dekket.

sjekkliste-for-familien-ferie-med-bilen

Lys og bremser

Belysningen bør også testes. Ideelt sett gjøres dette i par. Mens sjåføren slår på de forskjellige lysene etter hverandre når bilen står stille, undersøker en annen person lysstyrken og funksjonen til lysene.

Når det gjelder bremser, er den største farekilden slitasje på bremseklossene. For å kontrollere dette må de tilhørende slitasjemerker inspiseres. Ikke glem å teste håndbremsen.

Væskenivået

Før du legger ut på en lang reise hvor det er vanskelig å bytte olje eller bremsevæske, bør de enkelte væskenivåene kontrolleres. Hvis du åpner panseret, kan selv lekfolk enkelt kontrollere om det fortsatt er nok bremsevæske, kjølevæske, vindusviskervæske og olje. Hvis din egen bil går i gang i år, har du kanskje funnet den riktige grunnen til å bytte bil. Det må være en dyr ny bil. Brukte biler som fortsatt er i god form, kan også enkelt kjøpes ved hjelp av et billån. Det er viktig å være annerledes Sammenlign tilbud online.

Datoer og papirer

Siden du kan bli fanget i en politisk sjekk selv på ferie, bør du på forhånd sjekke om alle forskrifter kan overholdes. Først av alt, bør du sørge for at du har både førerkortet og kjøretøyets lisens. Videre må utløpsdatoen for førstehjelpssettet sjekkes. Sikkerhetsvestene må også være tilgjengelige for alle passasjerer.

Godkjent kjøretøyvekt

Etter at bilregistreringsdokumentet allerede er utarbeidet, kan det også tas fra det hvilken totalvekt som er tillatt for din egen bil. Dette kan variere veldig fra modell til modell. I følge ADAC er en omtrentlig retningslinje en nyttelast på rundt 500 kilo for en gjennomsnittlig bil. Bortsett fra sjåføren selv, som er tatt med i betraktning med rundt 75 kilo i bilregistreringen, teller også vekten til de enkelte passasjerene. Så hvis du vil reise på ferie med hele familien, bør du huske å ikke ta med for mye bagasje. I tilfelle takboks brukes, må også godkjent lastekapasitet på biltaket overholdes.

sjekkliste-for-familien-ferie-med-bilen-bagasje-vekt

Vei bagasjen

Det er alltid lurt å veie bagasjen før du laster den. Hvis du deretter legger til vekten til de enkelte passasjerene og bilens tomme vekt, blir det klart om den tillatte maksvekten er overskredet. Maksimal nyttelast bør ligge innenfor det tillatte området, ikke bare for å forhindre høye bøter. Alle som tar ut totalvekten til et motorkjøretøy, risikerer også å redusere kjøresikkerheten. Mer vekt øker bremselengden og andre kjøreegenskaper påvirkes også negativt. Når bilen er fullastet, må dekktrykket økes så mye som mulig.

Laster med et system

Når de organisatoriske problemene er løst, kan bilen lastes. Du bør imidlertid være der fortsett forsiktig, for å unngå problemer. De tyngste bagasjestykkene bør stues først. Det mest passende stedet for dette er i bunnen av bagasjerommet rett bak baksetet. Det er også lurt å sikre store kofferter med ekstra stropper for å hindre at de sklir når de bremser eller svinger og skader andre ting.

Bruk nattkjøring

Det er alltid bedre å komme på ferie uten stress. For å unngå irriterende trafikkork, bør man prøve å starte reisen om natten, da trafikken er betydelig mindre da. Imidlertid er det viktig å sørge for at alle sjåfører er godt uthvilt og i god form. I tilfelle noen føler seg sliten, må sjåføren byttes umiddelbart. Før en reise starter, bør de enkelte sjåførene også vurdere om de er i stand til å klare en lengre reise trygt. Hvis du er i tvil, er det lurt å sjekke på forhånd en opplæring i kjøresikkerhet skal fullføres.