Nyttige reisetips for Cuba for en uforglemmelig ferie

Øya Cuba ble oppdaget av Christopher Columbus i 1492 på hans første tur til den nye verden. Og over 5 århundrer senere er den tropiske karibiske øya et populært reisemål for mange turister fra hele verden. Det som trekker folk til øya Cuba er mye mer enn strender og antikke biler fra 1950 -tallet, selv om det er mange av dem!

På Cuba kan du spasere i de travle gatene i de store byene, vandre i fjellet, lære om tobakkens historie, eller bare nyte landets tidsforsinkelse fra midten av forrige århundre. Få et inntrykk av hvordan det er å leve i et sosialistisk land.

Cuba reisetips

Reisetips for Cuba Planlegg en langtur til Cuba

Selv om Cuba noen ganger kan være et forvirrende og utfordrende sted for mange reisende, inviterer vi deg til å komme nært og personlig med cubansk magi og oppleve det selv.

Det er imidlertid mange gode grunner til å velge Cuba for din neste langdistanseferie. Men før du besøker dette unike landet for første gang, husk følgende nyttige reisetips for Cuba.

Velkommen til Cuba!

Cuba reisetips arkitektur landemerker

Vi dekker de viktigste Cuba reisetipsene

Cuba reisetips nasjonalt flagg Cuba reiseplanleggingstips

Planlegger en tur til Cuba

Cuba er generelt ganske rimelig, spesielt sammenlignet med andre karibiske øyer, men er dyrere enn andre deler av Latin -Amerika som Mexico eller mellomamerikanske land.

Cubas nasjonale valuta er den kubanske peso (CUP) og 1 USD er konvertert til 24 CUP. Som turist vil du imidlertid bruke Cubas sekundære valuta, Cuban Convertible Peso (CUC), som er knyttet til amerikanske dollar og bare brukes til turister. Så 1 CUC er lik 1 USD.

Du må konvertere amerikanske dollar til CUC, men det er en spesiell avgift på 10% for denne tjenesten. Derfor er det ofte billigere å bytte euro, kanadiske dollar, britiske pund eller meksikanske pesos for CUC.

Turister på et budsjett kan leve på rundt $ 50 per dag

Cuba reisetips Cubansk valuta for turister

Hvis du er amerikaner, kan du fremdeles ikke bruke kredittkort eller minibanker på Cuba. De er uakseptable her på grunn av de økonomiske sanksjonene som gjelder.

Så du må bytte penger for å finansiere hele turen med mindre du er på en forhåndsbetalt tur. Det andre alternativet er å kjøpe et forhåndsbetalt utenlandsk debetkort fra banker i Canada eller Mexico.

Det er et offisielt vekslingskontor foran flyplassen i Havana. Der kan du veksle den gjenværende CUC tilbake til amerikanske dollar eller en annen valuta når du forlater landet.

Cuba kart

Cuba reisetips Cuba kart

Overnattingsmuligheter

Mens det finnes flotte hoteller i Havana og ferieanlegg med alt inkludert i Varadero, er de beste overnattingsalternativene i de andre kubanske byene kjent som casas particulares.

Casas Particulares er som lokale vertshus. Den kubanske regjeringen lar innbyggerne leie gratisrommene i hjemmene sine. Slik får du en lokal opplevelse som reisende.

Casas specifices er autentiske og rimelige på samme tid

Cuba reisetips Cubanske Casas Particulares

For å finne en casa, bare gå gjennom et nabolag, stikk innom og be om et rom. De fleste casas specifices er enkle å finne da de er merket med et spesielt skilt som ligner litt på et anker.

Prisene varierer avhengig av regionen. Et dobbeltrom koster mellom 25 – 40 CUC inkludert frokost. Hvis det ikke er noe å leve med lokalbefolkningen, er det andre alternativer, men de er mye dyrere i sammenligning.

transportere

Flyr til Cuba

De viktigste flyplassene på Cuba ligger i Havana (HAV) og Santiago de Cuba (SCU).

På flyplassen i Havana

Cuba reisetips Havana flyplass

Busser på Cuba

Bussreiser på Cuba kan være veldig behagelige. Det er en hovedbussrute kalt Viazul. Kubanske busser er billige, men generelt bør du kjøpe billetter på forhånd, enten online eller personlig, minst en dag eller to tidligere.

Kubanske drosjer

Drosjer er lett tilgjengelige i Cubas store byer som Havana, Varadero og Trinidad. Moderne biler er merket som drosjer og er et billig alternativ til gamle veteran -drosjer som koster litt mer. Prøv imidlertid å forhandle om en pris før du setter deg inn i drosjen.

Almendrons er lokale delte drosjer som finnes i noen byer. De reiser på faste ruter og er det billigste alternativet (rundt 0,50 CUC per tur). Men det er ikke lett å ta taxi hvis du ikke snakker spansk.

Sykkeltaxi er et annet alternativ. Offisielt har syklister ikke lov til å hente turister, men de får lov til det uansett.

På gatene i Havana

Cuba reisetips oldtimer drosjer

Å kjøre i en gammeldags taxi er en unik opplevelse

Cuba reisetips Old Timer Taxis Havana

Leie en bil

Å leie bil på Cuba er mulig, men det er ikke lett. Leiebilsystemene på nettet der fungerer vanligvis ikke for utlendinger. Det beste alternativet er å kontakte bilutleiefirmaet på e -post eller telefon noen uker eller enda lenger før du kommer inn. Ikke forvent å bare møte opp på flyplassen og bestille leiebil.

Trenger du visum?

De fleste nasjonaliteter krever visum for Cuba for å komme inn, det såkalte “Cuba Tourist Card”. her finner du en liste over alle land som krever visum.

Du kan kjøpe visumet enten via en lokal cubansk ambassade eller før innsjekking på den cubanske flyplassen.

Flyselskapet ditt kan også inkludere Cuba -visumet til billettprisen, men du må fortsatt hente turistkortet på den cubanske flyplassen før du sjekker inn.

Du trenger et turistvisum 

Cuba reisetips flyplass visum pass flybillett

Nyttige budsjettvennlige reisetips

  • Prøv å spise på lokalt drevne paladares (små restauranter i hjemmet til lokalbefolkningen) når du kan.
  • Bruk de forvirrende, men billige, lokale delte drosjene eller del en turisttaxi fra 1950 -tallet med andre reisende.
  • Ta alltid med en vannflaske, ettersom flaskevann er vanskelig å finne utenfor store byer.
  • Bo hos lokalbefolkningen i casa speciales for å holde overnattingskostnadene nede.
  • Sørg for at du har en komfortabel reisesekk.

Som om tiden har stått stille på Cuba

Cuba reisetips arkitektur landemerker gatene Havana

Når er det best å besøke Cuba??

Uavhengig av sesong er gjennomsnittstemperaturene på Cuba veldig hyggelige og varierer mellom 21ºC og 26ºC. Men den beste tiden å reise til Cuba er sannsynligvis fra desember til mai, ettersom klimaet er ganske mildt og været er solrikt.

Regntiden er mellom juni og oktober, med den tyngste nedbøren og de varmeste temperaturene i juli og august. Orkaner er også mulig.

Toppturistsesongen på Cuba strekker seg fra desember til mars, på grunn av det gode været og det store antallet kanadiere som har rømt vintersnøen i sitt eget land.

Hvis du vil ha godt vær og færre turister, er april, mai og november gode valg.

Nyt det fine været

Cuba reisetips Havana veitrafikk kyststrand

Lokale gatemusikere

Cuba reisetips Cubanske gatemusikere

Internett & Mobiltelefontjeneste

Internett på Cuba er ikke tilgjengelig overalt, men det er mulig å finne WiFi -steder på de fleste av de store hotellene, i de offentlige parkene og til og med i noen casa partikler.

For å komme online må du kjøpe et internettskrapelodd fra ETECSA (Cubas nasjonale telekommunikasjonsselskap). Det koster mellom 2-6 CUC for en times service. Du kan kjøpe slike kort foran flyplassen i Havana, på store hoteller, på ETECSA -kioskene eller fra cubanerne selv.

For å bruke tjenester som Skype eller Snapchat, må du installere en god reise -VPN før du kommer. Internett er ikke superraskt, men det er raskt nok til å laste opp reisebilder til Facebook og Instagram.

Du vil definitivt trenge et Internett -skrapelodd fra ETECSA

Cuba reisetips Internett -alternativer

Utfordringer å være klar over

Det er noen utfordringer når du reiser til Cuba. Mangel på internett kan noen ganger være frustrerende når du for eksempel bruker Google Maps.

Et godt alternativ til dette er Galileo Maps -appen, som tilbyr offline kart over Cuba, slik at du kan finne frem med en smarttelefon selv uten Internett.

Et annet krav er språket. Hvis du ikke snakker spansk er du ofte på et tap på Cuba ettersom flertallet av befolkningen ikke kan snakke engelsk. Uten spansk er det vanskelig å regulere ting, men det er ikke umulig.

Hvis du vurderer disse reisetipsene til Cuba, kommer du garantert til å få et hyggelig opphold på Cuba. Nyt turen og ha det så gøy som mulig!

Ha det gøy på Cuba!

Cuba reisetips arkitektur landemerker livlige gater fargerike