Category

rådgiver

Category

Alle liker å ha tak over hodet uansett vær. Det samme gjelder bilen din. Å bygge en passende garasje er imidlertid ikke alltid mulig eller rimelig for alle. I slike tilfeller er en praktisk carport tilgjengelig som erstatning, som ikke bare beskytter biler mot kulde, regn og hagl, men også hjelper mot varme og direkte sollys like effektivt. I tillegg har en carport noen ekstra fordeler på grunn av den åpne designen. Som et resultat, for eksempel, kan fuktighet slippe ut mye raskere og en potensiell risiko for rust reduseres. Uansett om du bygger din egen carport eller vil ta den i bruk, vil det være veldig nyttig å finne ut mer på forhånd. Vi har allerede satt sammen en liten guide for deg her. Bli hos oss hvis du vil, og finn ut mer om det.

Bygg en moderne carport selv

 Viktige ting å merke seg

Hvis du vil bygge en stabil og holdbar carport selv, trenger du definitivt mye viktig informasjon fra merkevareprodusenter i tillegg til en passende dose dyktighet og tålmodighet. Fordi dette er en konstruksjon som ikke bør undervurderes. I de neste linjene lærer du de viktigste tingene om det.

Et av de første spørsmålene du må avklare før selve planleggingen og konstruksjonen er byggetillatelsen. Trenger du en eller ikke? Reguleringen av dette spørsmålet varierer fra stat til stat. Det er best å finne ut direkte fra din lokale bygningsmyndighet om du skal sende inn en byggesøknad om carporten eller ikke.

Du lurer kanskje på hvorfor en byggetillatelse likevel? Vel, i mange tilfeller kan du utilsiktet irritere naboene dine med en carport – sollyset reduseres, snøen kan falle ned i hagen din eller kanskje den vakre utsikten er borte gjennom den nye bygningen.

Regelverket angående grenseavstanden, som du absolutt bør følge når du bygger carport, er like forskjellig. Den lokale bygningsmyndigheten vil også hjelpe deg pålitelig i dette tilfellet.

bygge en carport tips

Vanlige design for carports

Hvis de juridiske spørsmålene allerede er avklart, kan du gå videre til valg av design og materialer. I utgangspunktet er det to hovedvarianter av en carport – som en frittstående konstruksjon og som en forlengelse. Avhengig av tilgjengelig plass og dine egne preferanser, kan du velge en av dem. Det kan da være både en enkelt og en dobbel carport.

Og hvilken form skal taket ha? Flere varianter er tilgjengelige for deg her. Det flate eller hakketaket ser ut til å være veldig populært. Denne har da forskjellige takbelegg – PVC, aluminium eller takbekledning. Det første takbelegget kan enten ha en bølgepapp eller trapesformet profil. Det runde eller fatet taket har også blitt stadig mer populært den siste tiden. Carporttaket er ofte dekket med dobbeltveggede plater, som i de fleste tilfeller er laget av polykarbonat. De klassiske gavltakene skal selvfølgelig ikke neglisjeres heller. Avhengig av husets kutt og arkitektoniske stil, kan disse se veldig stilige ut. Gavltaket på en carport er ofte dekket med bitumenstein eller fliser.

Andre elementer som er spesielt viktige:

  • Stolper og stolper – de garanterer carporten din optimal støtte og perfekt stabilitet
  • Ikke glem regnerennen – slik at regnvannet alltid kan renne helt av taket
  • Snølast – dette bør du kunne vurdere i god tid

Ekstra tips: Det er enda lettere med det Planlegg carporten, hvis du bruker en online konfigurator.

bygg cedertransport carport selv

Og hva med de riktige materialene?

Selv om du kan velge aluminium eller stål som byggematerialer, er tre fortsatt det mest populære materialet. Tre anbefales spesielt hvis du vil bygge din egen carport. Selvfølgelig er treslagene forskjellige fra hverandre når det gjelder værbestandighet og nødvendig omsorg.

De rimelige treslagene til carporten din inkluderer lokalt mykt tre som Douglas gran, gran, furu og sedertre. Disse er imidlertid ikke like robuste og må absolutt impregneres med forskjellige trebeskyttelsesmidler for å tåle sopp og insekter. En velprøvd trebeskyttelsesprosess er den såkalte nedsenkingsimpregneringen. I tillegg anbefales en åpent glasur for mange tresorter, noe som sikrer god UV-beskyttelse.

bygg frittstående carport selv

Innendørs løvtre som eik og robinia er heller ikke et dårlig valg for carport, selv om disse dessverre er mye dyrere og vanskeligere å jobbe med. Tropiske tresorter som teak, med sin motstand mot fuktighet, kulde og varme, foretrekkes også av mange byggherrer for utvendige konstruksjoner, og såkalt solid konstruksjonsvirke (KVH) imponerer med sin høye motstand mot vridning og bedre stabilitet.

Uansett hvilken tresort du til slutt velger, må du alltid sørge for at den har tilstrekkelig sertifisering, for eksempel B. FSC® -godkjenningsstempelet. Dette betyr at du velger materialer som bare kommer fra og sier fra bærekraftig skogbruk "Nei" for utnyttelse av tropisk tømmer.

Konklusjon:

Som en mellomting mellom garasje og parkeringsplass, tilbyr en carport mange fordeler og pålitelig beskyttelse for bilen din. For å kunne bygge en slik carport selv, trenger du mye manuell ferdighet og de riktige eksperttipsene. Stol på materialer av høy kvalitet og ikke glem å finne ut på forhånd om du trenger byggetillatelse.

Freshideen -redaksjonen ønsker deg godt arbeid!

bygg carport av tre selv

Å flytte til et nytt hjem kan være veldig spennende, men det kan også være ganske slitsomt. Hvordan du vil takle denne oppgaven er helt opp til deg. Hvis du vil at det kommende trekket skal gå greit, kan du begynne å planlegge det så tidlig som mulig og vurdere eventuelle detaljer som kan sabotere planene dine. Heldigvis kan du med noen få smarte bevegelsestips unngå potensielle ulemper og spare deg for unødvendig arbeid.

Når du flytter hus, må du ta hensyn til mye, og du trenger litt erfaring for å kunne forutse mulige problemer. Men det vi allerede vet av vår egen erfaring, er at det ikke bør undervurderes å pakke dine egne eiendeler. Og stort sett er disse “syv tingene” noe mer. Du kan bare se hvor mye bagasje du faktisk har når du må pakke alt nøye og bringe det til et nytt hjem.

Nyttige flyttetips

Flyttetips Hva du bør tenke på når du pakker Pakketips

Vi lever i en global verden, og det er ikke uvanlig å flytte hjem. I gjennomsnitt beveger hver tysker seg rundt fem ganger i livet. De vanligste årsakene til dette er et bytte av jobb eller et nytt kjærlighetsforhold. Så du er klar til å kjøre hundrevis, til og med tusenvis av kilometer. Så internasjonale flyttinger er noe helt normalt i dag, og mange mennesker bestemmer seg for å krysse landegrensen for å søke lykken andre steder.

Hvis det er det du streber etter, sjekk ut følgende tips som kan spare deg for mye penger og tid. Her finner du våre bevegelige tips som tar for seg emnet emballasje …

Flytte: Hva bør du passe på når du pakker?

Bevegelsestips Hva du bør vurdere Pakkingskasser du lager tape

Nyttige bevegelsestips

1. Hva bør du passe på før du pakker?

Emballasjeprosessen er utrolig viktig. Derfor er det lurt å lage en plan tidlig. Dette trinnet er øverst på vår bevegelige sjekkliste og er veldig viktig hvis du sikter mot et godt organisert og jevnt trekk.

Tenk på alle de mulige materialene du trenger i prosessen. Anslå hvor mange bokser du trenger og få dem på forhånd. De fleste undervurderer tydelig antall emballasjer. Det er best å finne esker i forskjellige størrelser, og ikke glem å bruke hjelpematerialer som tape og bobleplast. Ta deg tid til å sortere og rydde eiendelene dine. Du kan angi en boks for donasjoner eller veldedighet, og alt du ikke lenger trenger trenger det.

Tips for flytting Hva bør du passe på når du pakker

Hvis du ikke har tid eller av en eller annen grunn ikke har lyst til å pakke sammen, er det lurt å oppsøke en profesjonell Flyttetjeneste å bruke. De fleste flyttefirmaer tilbyr emballasjetjenester inkludert emballasjematerialer.

Hvis du ikke er presset på tid og ønsker å planlegge flyttingen din selv, er det bare å lese på våre flyttetips.

2. Merk alt nøye

Det er veldig viktig å merke esker som allerede er pakket. I hvilket rom hører eskene, hva som er inne og muligens rekkefølgen de skal pakkes ut er viktig.

Du kan selvfølgelig også notere deg ytterligere detaljer. Hvis du for eksempel pakker husholdningsapparater og kablene separat, kan du rulle sammen kablene, feste dem med tape og deretter merke dem med navnet på den respektive enheten.

Bevegelsestips Hva du skal passe på med etikettemballasje

3. Pakk papirene godt

Pakk sammen viktige dokumenter som fødsels- og ekteskapsattester og oppbevar dem på et trygt sted. Ideelt sett bør du legge pass og alle viktige papirer i en eske, merke den og ha boksen trygg med deg.

4. Ha daglig redskap i nærheten

I en klar plastpose, legg viktige ting du bruker hver dag. For eksempel er tannbørsten og mobiltelefonladeren viktige ting å bruke den første dagen i ditt nye hus. Så hold dem hendig!

Flyttetips Hva du bør vurdere Pakking Emballeringstips

5. Pakk og transporter tunge gjenstander på en smart måte

Pakk bøker og andre tunge gjenstander i små esker, og prøv å ikke gjøre dem for tunge. Det anbefales å tydelig markere tunge esker som sådan for å plassere dem på gulvet under transport og ikke på toppen av andre esker som ikke tåler vekten.

I prinsippet kan du ikke transportere tunge gjenstander som bøker i pappesker, men i en koffert slik at du bare ruller den og ikke trenger å bære den.

Bevegelsestips Hva du bør vurdere å pakke tunge esker

6. Pakk skjøre ting

Ta ut alle skuffene fra møblene dine og legg klærne og brekkbare tingene inne. Etter det bør du bruke skuffene Bobleplast Vikle rundt for å sikre innholdet og transportere det på denne måten.

Stack grytene og pannene dine og pakk dem f.eks. B. i avispapir. Pakk hver enkelt tallerken i papir og ikke legg oppvasken som vanlig, men ordne dem vertikalt som poster. Å stable dem oppå hverandre legger mye press på de nedre platene, og disse kan lett gå i stykker.

Hvis du skal transportere et stort speil, må du lime papp på det med tape for å beskytte det.

Tips for flytting Hva du skal passe på for å pakke skjøre tallerkener

7. Transportmøbler og elektriske apparater

Hvis du demonterer store møbler, for eksempel en seng eller et skap, merker du brikkene og sørger for at alle brikkene er pakket sammen. Legg alle skruene og bitene i en merket pose og fest dem til de respektive delene med tape.

Hvis du transporterer et kjøleskap eller fryser, må du sørge for at du har nok tid til å tine og tømme det! Noen timer bør vanligvis være nok.

Hvis du ønsker å ta andre elektriske enheter med deg inn i ditt nye hjem, fortsett forsiktig og kontakt om nødvendig en profesjonell håndverker eller elektriker.

Flyttetips Hva du bør vurdere Pakking Transport av kjøleskapet

Alt tatt i betraktning

Et trekk inkluderer mange aspekter og er forbundet med mye innsats og organisasjonsarbeid. Pakking er bare en del av det, og det er viktig, slik at du kan planlegge et jevnt trekk.

Vi ønsker deg et stressfritt trekk og lykke til i ditt nye hjem!

Tips om flytting Hva du skal passe på for pakking Feire bytte av leilighet

I vår fartsfylte verden teller hver time eller til og med hvert minutt, spesielt i forretningslivet. Derfor er høy mobilitet, optimal fleksibilitet og konstant tilgjengelighet noen av de viktigste faktorene som vellykkede forretningsfolk alltid setter pris på. Det er ikke for ingenting moderne forretningsmodeller som f.eks "Midlertidig kontor" eller Virtual Office etablert som veldig effektivt. De er spesielt populære blant ledere som ofte reiser, IT -spesialister, lobbyister, HR -fagfolk og internasjonale frilansere. I tillegg til god tidsstyring, inneholder disse innovative kontorkonseptene også andre aspekter som anses å være avgjørende konkurransefortrinn. Noen av dem er: en representativ forretningsadresse, et kjent nabolag, strategisk beliggenhet, utstyr av høy kvalitet, førsteklasses forretningssans og et erfarent team av assistenter. Vi vil gjerne illustrere alt dette for deg mer detaljert. Ved å bruke eksemplet på den pulserende bankmetropolen i hjertet av Tyskland eller, nærmere bestemt, på Frankfurt am Main flyplass.

jobbe på frankfurt flyplass

Hva med et kontor på Frankfurt flyplass?

Uansett om det leies permanent eller midlertidig, betaler et kontor i et så eksklusivt sted tusen ganger. Profesjonelle leverandører av kontortjenester, som denne i Agendis Business Center på Frankfurt lufthavn, hjelper deg også med å få mest mulig ut av det. Fordi du ikke bare kan leie kontorlokalene du trenger over natten på en veldig ukomplisert måte, men også mange viktige tjenester. Alle individuelle og teamkontorer er elegant innredet og utstyrt med den nyeste IT- og kommunikasjonsteknologien samt raskt internett, lokale fasttelefonnumre og fakser. Lokalene kan leies på kort varsel og til og med i timen.

Det vennlige personalet på stedet er alltid tilgjengelig og håndterer enhver spesifikk forespørsel umiddelbart. Alle de vanlige forretningstjenestetjenestene som å besvare anrop, behandle e -post eller passe på gjester kan også bestilles veldig fleksibelt. I en så eksklusiv, stille og arbeidsorientert atmosfære kan du ikke bare konsentrere deg optimalt, men også starte hvert forretningsprosjekt eller viktige møte med en meget passende grunnholdning.

virtuelt kontor på Frankfurt flyplass

Selvfølgelig gjelder fleksible service- og leieperioder også hvis du vil bestille konferanserom eller møterom på Frankfurt flyplass. State-of-the-art presentasjon og videokonferanse teknologi sikrer perfekte arbeidsprosesser og vellykkede forretningsmøter.

Med et kontor på Frankfurt flyplass kan du dessuten nyte de mange fordelene med optimale transportforbindelser og utmerket infrastruktur. Ikke bare deg, men også dine ansatte og forretningspartnere drar fordel av korte avstander for internasjonale ankomster og avganger. Dette sparer tid og energi for det viktigste. I tillegg er du ikke irritert i trafikkork eller i den overfylte kollektivtransporten.

Frankfurt lufthavn er kjent for å være en av de største i verden, og tilbyr et mangfoldig utvalg av hoteller, butikker, kafeer og restauranter samt andre tjenester. I tillegg er en grønn park og Frankfurts standskog i umiddelbar nærhet, som inviterer deg til å ta avslappende turer eller jogge.

agendis forretningssenter på Frankfurt lufthavn

Eller er et virtuelt kontor mer egnet for deg?

Selvfølgelig er dette også mulig på Frankfurt lufthavn. Frilansere og oppstart, men også mange internasjonale salgsselskaper, stoler mer og mer på dette trendy kontorkonseptet. Det sikrer at du kan nås permanent selv uten et konvensjonelt kontor og likevel være fleksibel. Det viktigste for et slikt virtuelt kontor er den anerkjente forretningsadressen, som de fleste kunder snakker om alvor og pålitelighet. Med et virtuelt kontor i Frankfurt Airport Business Center fra Agendis, er dette definitivt garantert. Den moderne, moderne arkitekturen i bygningen, den representative forretningsmiljøen inne og den profesjonelle mottakelsen av ansvarlige ansatte forsterker dette inntrykket enda mer. Hvis en forretningspartner ønsker å besøke deg på kontoret spontant, vil han bli glad. Post- og telefontjenester kan også bestilles med et virtuelt kontor. På forespørsel kan du også få et regionalt fasttelefonnummer samt et edelt firmaskilt i inngangspartiet.

Sist men ikke minst sparer et virtuelt kontor deg mye i faste kostnader. Dette betyr at det ikke er permanent leie av et rom, samt kjøp av dyrt kontorutstyr og ansettelse av ekstra personale. Du minimerer din økonomiske risiko og øker sjansene for suksess.

virtuelt kontor på Frankfurt flyplass

Konklusjon:

Uansett om du trenger et permanent, midlertidig eller virtuelt kontor, er en topp beliggenhet som Frankfurt flyplass en utmerket idé. Dette støtter og tilrettelegger i stor grad virksomheten din. Optimal fleksibilitet, korte transportruter for internasjonale forretningsreiser og besøk, kostnadseffektivitet og prestisje er bare noen av de mange fordelene med en slik beslutning. Spar verdifull tid og energiressurser, konsentrer deg om kjernevirksomheten din og sørg for en god balanse mellom jobb og liv.

  leie et kontor på Frankfurt flyplass

agendis forretningssenter frankfurt flyplass

Klassene ser annerledes ut under pandemien. Noen studenter har suksess med fjernundervisning. På den annen side er mange ikke engasjert i ham i det hele tatt. Noen er kanskje ikke der i det hele tatt. Andre er til stede, men de gir ikke opp noe arbeid eller gjør ingenting mer enn det som er absolutt nødvendig. Så hva stopper elevene fra å engasjere seg??

Grunner til at elevene ikke klarer å delta på fjernundervisning 3

Forskning viser at studenter som er oppriktig engasjert, holder ut til tross for utfordringer. Dedikerte studenter er oppmerksomme og nysgjerrige. De finner mening i det de lærer, enten det er et klasserom på stedet eller et virtuelt klasserom. Her er potensielle hindringer for studentengasjement under fjernundervisning – og måter du kan hjelpe.

Grunner til at studentene ikke klarer å delta på fjernundervisning 4

Elevene sliter med stress

Stress og traumer kan forstyrre kognitiv prosessering, redusere elevenes utøvende funksjonsevner og forstyrre emosjonell regulering. Alt dette gjør det vanskelig å lære, tenke og engasjere seg meningsfullt. Online avtaler som denne fra Forbered deg kan bidra til å redusere stress.

Mange familier sliter med økonomiske bekymringer, sykdom, tap, hjemløshet og / eller mangel på ernæring. Eller de er i fare på en annen måte.

Studenter kan ikke lenger ha en internettforbindelse, en enhet å bruke eller et rom å studere i. Noen studenter kan ikke møte på bestemte tidspunkter. Andre kan ha mye i bakgrunnen som de vil skjule for klassen.

Å jobbe ansikt til ansikt med elevene dine i klassen hver dag kan hjelpe deg med å få en følelse av hvem som går gjennom vanskelige ting hjemme. Du kan spørre privat hvordan det går. Fjernundervisning gjør disse samtalene ansikt til ansikt vanskeligere, spesielt med studenter som ikke er engasjert.

En ting å prøve som lærer: Hvis en elevs oppførsel har endret seg vesentlig, kan du ringe dem eller foreldrene deres.

Grunner til at elevene ikke driver med fjernundervisning 5

Elevene trenger mer struktur og støtte

Mange studenter er avhengige av strukturen og støtten til personlig undervisning for å holde dem oppdatert med oppgaver. Fjernundervisning betyr at elevene må være mer selvstendige og ta mer ansvar for egen læring. Mens familier prøver å hjelpe, prøver mange også å få jobben gjort mens barna studerer hjemme.

Når elevene går seg vill og savner noen oppgaver, kan det være skremmende å prøve å ta igjen de andre.

En ting å prøve: Vær åpen om karakter og manglende frister. Men se også etter måter å redusere stresset på tidsfrister og mengden arbeid du må gjøre. Vis elevenes strategier for å gjøre jobben bedre, for eksempel: B. ved å dele oppgavene i små seksjoner.

Studerer med video online leksjon hjemme

Innholdet er ikke tilgjengelig

Det kan være en stor utfordring å sørge for at materialene er tilgjengelige, uansett om studenter studerer online eller ikke. Hvis elevene ikke er kjent med systemet du bruker, kan de unngå det. Det tar tid å etablere normer og praksis med et nytt system – spesielt når det gjelder teknologi. Det er vanskelig å måle engasjement når dere alle fremdeles lærer hvordan det nye systemet fungerer.

I noen tilfeller fraråder innhold som presenteres på en ny måte studenter å få tilgang til det. For eksempel har studenter som har problemer med å behandle hørselsinformasjon problemer med videotimer.

Studenter som studerer det engelske språket kan ha problemer med å få tilgang til innholdet uten støtte de vanligvis får i ditt fysiske klasserom.

Grunner til at elevene ikke klarer å ta fjernundervisning 9

Forventningene dine til engasjement har ikke endret seg

Det er fortsatt viktig å sette og forsterke eksplisitte forventninger til atferd og deltakelse. Men med fjernundervisning kan engasjement se annerledes ut – ikke bare fordi klasserommet ditt ser annerledes ut. Det ser sannsynligvis også annerledes ut fra deltaker til deltaker. For eksempel kan live videokurs presentere spesielle utfordringer for deltakere som lærer og tenker annerledes. Studenter som har problemer med å konsentrere seg eller som har sosial angst, kan oppføre seg på en måte som du synes er upåvirket.

Hvis elevene ikke er kjent med systemet du bruker, kan de unngå det. Det tar tid å etablere normer og praksis med et nytt system – spesielt når det gjelder teknologi. Det er vanskelig å måle engasjement når alle fremdeles lærer hvordan det nye systemet fungerer.

Årsaker til at elevene ikke klarer å ta fjernundervisning 2

Det er viktig å innse at elevene engasjerer seg på forskjellige måter. Ikke forvent at engasjement skal se ut som det pleide – eller være det samme for alle.

Begrepet "engasjement" refererer til mengden og kvaliteten på tiden elevene bruker på fjernundervisning. Klassene kan være synkrone (sanntid), med studenter som har en slags planlagt online interaksjon med en lærer eller gruppe, eller asynkrone (ikke sanntid), hvor de samhandler med online ressurser i sitt eget tempo.

Grunner til at elevene ikke klarer å ta fjernundervisning 1

Her er noen tips for å hjelpe yngre studenter å delta i fjernundervisning.

Promoter trening

Barn må bevege seg ofte gjennom dagen. Noen barn kan konsentrere seg bedre om oppgaver mens de står. Plasser datamaskinen eller nettbrettet på et hevet underlag slik at barnet ditt kan stå hvis dette er tilfelle.

Finn ut hvilken type aktiviteter som er best for barnet ditt

Er det visse typer fjernundervisning som barnet ditt foretrekker fremfor andre? Fungerer barnet ditt for eksempel bedre med synkroniserte aktiviteter der de opptrer live eller når de sitter sammen med deg? Hvilke læringsplattformer ser ut til å oppta barnet ditt mer enn andre? Svarene på disse spørsmålene kan være nyttige for deg og barnets lærer når du planlegger læringsopplevelser som vil fungere best for barnet ditt.

Juster timeplanen etter behov

Hvis barnet ditt er frustrert – eller alternativt, hvis barnet ditt er veldig involvert – endre timeplanen for å ta en pause eller fordype seg i emnet. Noen læringsaktiviteter er lettere å gjennomgå enn andre. Arbeid med barnet ditt om aktiviteter eller temaer som er vanskeligere på tider på dagen når barnet ditt er mest våken og engasjert. Studiemateriell som er lettere for et barn og derfor raskere å jobbe gjennom, kan fullføres på et annet tidspunkt (f.eks. På ettermiddagen eller til og med på en annen dag). Det er også nyttig å la læreren din vite hva som fungerer best for deg og barnet ditt.

Grunner til at elevene ikke klarer å ta fjernundervisning 7

Reduser distraksjoner

Reduser distraksjoner hvis det er mulig. Dette inkluderer både støy og rot. Et arbeidsområde som er behagelig for barnet ditt, ville være nyttig.

gjøre pause

Lærerne vil ikke at barnet ditt skal være frustrert eller misfornøyd med studiene. Faktisk bruker lærerne tid på å gjøre leksjoner interessante og skreddersy dem for å gi elevene det rette utfordringsnivået. Hvis noe er for utfordrende, bør aktiviteten stoppes. Barnet fortjener hvile.

Grunner til at studentene ikke klarer å ta fjernundervisning 8

Om sommeren er det fint å sitte i hagen, hvile og nyte synet av arbeidet som er utført. Men denne hyggelige situasjonen kan også raskt bli bortskjemt av skadedyr. De surrer og svir, sniker seg gjennom hagesenger og ødelegger sommerstemningen. Vi gir deg tips for bekjempelse av skadedyr av de 10 verste skadedyrene i huset og hagen.

Bekjempelse av skadedyr og skadedyr

bekjempelse av skadedyrbekjempelse, senk kontrollen mot skadedyr

Vermin kontroll: bremser

Bremsen svir og suger blod. Denne blodsugende flua sitter i gresset og buskene og er spesielt aktiv på fuktige dager. Hun blir dratt av svette. Bremser ikke bare stikkende mennesker, men også alle andre kaldblodige og varmblodige dyr, som f.eks B. Hester.

Hvordan skal du beskytte deg selv??

 Unngå å bruke gule eller oransje klær og ting. Du bør bytte svette varer så raskt som mulig og bruke et insektmiddel.

Førstehjelpstips: Hestefluebittene er veldig smertefulle. Isbiter er med på å dempe dette. Ha noen i en plastpose og legg på bittstedet i en halv time.

Sneglen spiser plantene skallet

skadedyrbekjempelse snegler bekjempelse av skadedyr

Nakenbrancher

Sneglene lurer i salat, morgenfruer, asters, dahliaer og andre. Du kan drive så mange hageeiere til fortvilelse.

Hvordan kan du beskytte deg selv? Bygg beskyttelsesbarrierer rundt sengene med kalk, sagflis, sand eller flis. Du kan også sette opp sneglegjerder. Du finner disse i jernvarehandel, de koster rundt 1 euro per meter. Alternativt kan du drysse kjemiske sneglepelleter eller sette hveteølfeller i bakken. De siste skal stikke ut 1 til 2 centimeter fra bakken og være halvfylte slik at sneglene kan krype over kanten og falle ned i den.

Førstehjelpstips: Hent de skyldige tidlig på morgenen. Gamle brett lagt på bakken viser seg å være agn, og sneglene liker å vente under.

Ikke slipp en eneste maur inn

bekjempende maur som bekjemper skadedyr bekjemper skadedyr

Maur

Maurene kommer inn i huset gjennom sprekker i murverket og danner kolonier. Dyrene trenger z. B. Brød og sukker for å mate larvene. De overfører bakterier som f.eks B. Salmoneller og derfor bør du ikke la maten stå åpen, ikke engang i ovnen.

Førstehjelpstips: Hvis du ser en maur i huset, ta den ut umiddelbart! De enkelte dyrene skaper en sti til mat og tiltrekker seg dermed andre dyr. Når det gjelder kolonier, bruk maure agn, som finnes i apotek – tilgjengelig fra 2 euro.

Vermin kontroll: flyr

Fluene tiltrekkes av komposthauger, biobinger, kjøtt, pølse og ost. De la magen sin der. Summerne kan overføre farlige sykdommer, som f.eks B. gulsott. Unngå åpen mat.

Kontrollmetoder: Den gode gamle fluesmatteren kjemper mot enkeltdyr. En god felle er å fylle en flaske 3/4 full med juice og en dråpe oppvaskmiddel. Plasser dette åpent som du vil.

En irriterende blodsukker

myggbekjempelse skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Mygg

Myggen lurer i stillestående farvann, som f.eks B. dammer, bankområder i hagedammer, fordi det er der de hekker. De små blodsukkerne tiltrekkes av kroppsvarme og svette.

Noen beskyttelsesmetoder: Påfør huden mot mygg. Tenn citronella lys, fordi duften vil avskrekke insektene. Et myggnett i soverommet eller på hengekøya i hagen vil sikre en uforstyrret søvn.

Førstehjelpstips: For å gjøre bitt mindre kløende, støvsug området raskt. Et alternativ for å lindre kløen er å gni bittstedet med en halvert løk.

Skjul alt søtt

bekjemp veps skadedyrbekjempelse bekjemp skadedyr

Veps

Vepsene elsker alt søtt. Tips, derimot, er å fylle en glassvepsfelle med sukkervann og henge den opp et sted i nærheten eller å smøre sitronskiver med nellik og legge dem ut. Det er for eksempel viktig å holde drikkene ute. B. dekk til med ølmatter og la barna drikke bare gjennom sugerør, så ingen veps kan svelges.

Førstehjelpstips: Gni inn broddet med fersk skiver hvitløk.

bekjempelse av fruktfluer som bekjemper skadedyr, bekjemper skadedyr

Fruktfluer

Disse fluene tiltrekkes på magisk vis av frukten. Selv den minste feilen i frukt er en gullgruve for minifluene. Det er viktig å ikke la moden frukt med skadede områder ligge.

Kontrollmetoder: Bruk en spesiell fruktfluefelle eller en kjøttetende plante, f.eks. B. Å ha butterwort i huset.

føflekker

Når du graver underjordiske ganger, kaster føflekken opp hauger som hoper seg opp på plenen. Det er slik du kan kjenne dem igjen. Den er beskyttet under beskyttelse av arter, og alle som bekjemper den, kan bli straffeforfulgt. Men det er lov å kjøre unna føflekker.

Et nyttig middel er imidlertid å tilberede en blanding av kjernemelk og myse (1: 4) og hell den i midtgangen, omtrent 1 kopp per haug. Dyret tåler ikke lukten.

Marten overfører også sykdommer

martens bekjempe skadedyr bekjempe skadedyrbekjempelse

mår

Martens forårsaker mye skade. De biter i kabler i huset, slanger under panseret, og de lager rot på loftet.

Du kan la en radio stå på loftet fordi støy ofte driver dem bort. For å fange måren trenger du offisiell tillatelse. Ta den deretter med en eskefelle og slipp den ut i naturen. En ultralyd med en elektronisk jager kan jage disse dyrene bort. For å beskytte bilen, legg kyllingtråd på garasjegulvet. Dyrene liker ikke å gå over den.

due sko skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Duer

Duene ser etter hekkeplasser på avsatser og vegger, i by og land overalt. Deres avføring ødelegger hjem og overfører sykdom.

Utsettelsesmetode: Druespyd med lange spisser hindrer duene i å lande på taket. Fuglene flyr vanligvis bort foran ravnedukker.

Nå har du noen tips om hvordan du kan bli kvitt skadedyr i hagen din og hjemme. Vi håper at du vil finne dem nyttige og at du kan slappe av og nyte sommeren.

Flua legger sine larver på mat

  Bekjempende fluer skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

En sneglefelle med øl

Eliminere snegler. Bekjemp skadedyr

Du har bare lov til å kjøre føflekken unna

Fighting Mole Fighting Vermin Fighting skadedyr

Ta vare på hagekomforten din

hage ideer skadedyrbekjempelse bekjempelse av skadedyr

Hold alltid drikkene dekket

skadedyrbekjempelse skadedyrbekjempelse fluebeskyttelse

Etter den kalde og lange vinteren er det på tide å tenke på å friske opp huset. Og hvorfor skulle vi ikke begynne med soverommet – denne veldig viktige plassen for vår komfort og nattesøvn! Soverommet er veldig viktig fordi atmosfæren her bør utfordre oss til å slappe av og slappe av, noe som igjen påvirker vår dag og arbeidsproduktivitet. Derfor er hovedregelen du bør følge her: soverommet skal alltid være rent og godt ventilert og utstråle positiv energi og ro. Og er det noe mer passende tidspunkt enn våren for å rotere gjennom soverommet grundig: rydde opp og rengjøre!

Det er på tide å bringe mer friskhet og vårstemning inn på soverommet. Er du klar for vårrengjøring?

Ta vare på din egen komfort

rengjøring av leiligheten og rydding

Rydding og rengjøring av soverommet: Fjern støv fra tak og hjørner

Støvet har samlet seg i tak og vegger gjennom vinteren. Her bør du bestemme om du vil gå gjennom veggene med en støvsuger eller en fuktig klut (hvis malingslaget tillater det). Gå også gjennom hjørnene på rommet for spindelvev.

Ikke glem å støve av dørhåndtakene, skuffene og garderoben.

Veggmalerier og bilder

Du bør også tørke rammene på veggmaleriene og bildene og fjerne støv. Tørk forsiktig av glassene på bildene og bildene. Du bør også støv av lysbryterne. Spray aldri bilderammer direkte med rengjøringsmiddel eller vann, da disse kan komme bak glasset og ødelegge bildet eller bildet. Det er bedre å ta en klut, legg litt av produktet på den og tørk deretter rammen.

Vårrengjøring kan starte fra soverommet

rydde opp og rengjøre budsjettrengjøring b

Lys og gardiner

Fjern lysarmaturen fra taket og tørk eller vask den av. Bruk en mild såpe og vindusrens for dette formålet. La det tørke godt før du legger det på igjen. Ta også av og vask gardinene, som kan vaskes i maskin. Ellers kan du ta dem for rengjøring eller støvsuge dem. Persiennene bør også fjernes og rengjøres slik at alt er støvfritt.

Sørg for god utsikt til utsiden

rengjøring av vinduer og rydding

rene vinduer

Etter at du har vasket og rengjort gardiner og persienner, er det din tur til å rengjøre vinduene. Ikke glem at rammen også er en del av vinduet og også bør rengjøres med en fuktig klut.

Rydd opp og rengjør alt rundt sengen

Ta av laken og rengjør madrassen. Du kan la putene ligge i frisk luft. Tørk av støvet av sengestellet, nattbordet, nattlamper og alle pyntegjenstander og tilbehør rundt dem.

Rydd opp og rengjør alt ned til minste detalj

rydde opp og rengjøre husholdningsplanen

Flere tips for vårrengjøring av soverommet

Rengjør alle speilene i rommet. Du kan også bruke vindusrens til dette. Vask gulvet. Gå først gjennom med støvsugeren, også grundig under sengen, og tørk deretter med moppen. Klærne i skapet bør også ryddes opp og sorteres. Start med det først eller la det stå på slutten, men ikke gjør det i mellom. Du kan distrahere deg selv med noe annet, og da blir alle klærne dine blandet sammen.

For å gjøre opprydding og rengjøring mye mer behagelig, spill fin musikk. Dette forbedrer humøret og alt tar seg av seg selv.Vi ønsker deg masse moro med vårrengjøringen!

Rengjør og luft ut madrassen

rydde opp og rengjøre leiligheten

Støv alt grundig av

rengjøring ordentlig rydding og rengjøring

Atmosfæren her bør utfordre oss til å slappe av og slappe av

rydde opp og rengjøre skikkelig

Sov godt på et ryddig soverom

rydde opp i budsjettet og rydde opp

Tørk av alt med en fuktig klut

rengjøring av budsjettet rengjøring av leilighet rydding og rengjøring

Hvis du også bytter sengetøy, velg et lettere sengetøy som er bedre egnet for den varmere årstiden

rengjøring ordentlig rydder opp og rengjør leiligheten

Luft putene

rengjøring ordentlig rengjør husholdningen og rydder opp

rengjøring ordentlig rengjøring av leiligheten rydding og rengjøring

Få friskhet til soverommet

soverom ideer rydde opp og rengjøre leiligheten

Sorter klærne

rengjøring av leiligheten, rydding og rengjøring av huset

Åpne vinduene mens du rydder og rydder

Rengjøring av leiligheten skikkelig rengjøring rydder opp og rengjør

Windows utfører forskjellige funksjoner. De beskytter rommene mot fuktighet, støy og ugunstige værforhold. Lukkede vinduer bidrar til å holde varmen inne og kan derfor redusere oppvarmingskostnadene betydelig.

vindusinstallasjon vindusrens vinduer

Vindusinstallasjon: høye krav til stabilitet og holdbarhet

Spesialister belastes vanligvis med å installere vinduer og sette inn glassruter. Selv erfarne gjør-det-selv-brukere kan installere nye vinduer og vinduer selv med passende materialer og tilbehør. Imidlertid kreves trinnvise instruksjoner for å unngå feil.

Hvis vinduskarmen ikke er optimalt justert, kan det oppstå uønskede termiske broer ved skruing. I tillegg har valget av vindusglass også stor innflytelse på vinduets stabilitet og levetid. En beslutning om glassene bør derfor tas med tanke på ulike kriterier. Når det gjelder vindusglass, spiller energieffektivitet og varmeisolasjon en avgjørende rolle. Hus med høy energieffektivitet, samt hus i henhold til passivhusstandarden spesielle krav til vindusglasset. Muligheten for å finne riktig glassform blant utallige typer glass er ofte forbundet med store utfordringer for lekfolk. På den ene siden bør vindusglass gi solbeskyttelse og varmeisolasjon, og på den andre siden også tilby sikkerhet og øke støynivået. Når du installerer og fjerner vinduer og glassruter, må det også tas i betraktning at dette vil endre luftutvekslingen i leiligheten eller huset betydelig. Dette er spesielt tilfelle når mer enn en tredjedel av vindusflatene er utstyrt med nye vinduer og vinduer.

ren vinduer installasjon vindu installere vindu

Hvilke krav må vindusruter oppfylle??

Moderne vindusruter er vanligvis laget av flyteglass, et materiale laget av råvarer som brus, kvartssand, kalk og dolomitt. Flyte glass er flatt glass i form av en rute. I mellomtiden er det til og med selvrensende glass, slik at vindusrens ikke lenger er nødvendig for vinduer som rengjør seg selv. Når du velger et vindu, bør termiske egenskaper tas i betraktning. Termisk isolasjonsglass anses å være spesielt energieffektivt og blir derfor referert til som grunnlaget for vindusglass. Før du bytter eldre vinduer og glassene deres, må det først avklares hvilke krav den nye vindusglasset må oppfylle. Såkalt enkeltvinduer var standard i boligbygging på 1970-tallet. Etter innføringen av den første termiske isolasjonsforordningen var minimumsisolasjonsverdier for vinduene i kraft fra 1977, noe som ikke lenger kunne oppnås med de enkle glassflatene som var vanlige på den tiden. I dag brukes enkeltvinduer bare i ikke-oppvarmbare hagehus og fredede hus. Multirute isolasjonsglass (MIG) oppfyller de høye kravene til varmeisolasjon og kan derfor bidra til å redusere oppvarmingskostnadene. Sikkerhetsglass består av minst to eller flere glassruter. På grunn av kombinasjonen av forskjellige typer glass, belegg og filmtetthet, er motstanden mot innbrudd og virkninger av vold spesielt høy med denne typen vindusruter. Hvor kan du kjøpe glassruter på nettet, f.eks. Her. Det er mulig å konfigurere vindustypen og størrelsen i henhold til dine egne behov og legge til passende vinduer. Siden vinduer må tåle mye belastning, er regelmessig vinduspleie og forsiktig vindusvedlikehold nødvendig med jevne mellomrom for å øke vinduets holdbarhet. I utgangspunktet må det sikres at vinduer enkelt kan åpnes og samtidig lukkes sikkert for å unngå varmetap.

Etter at du har installert vinduet, må du også utføre godt vedlikehold

vindusinstallasjon rengjøring vindusruter husholdningstips

Vindusinstallasjon: Regelmessig vedlikehold og vedlikehold av vinduer

Under periodisk vindusvedlikehold må maskinvaresystemet som er ansvarlig for å åpne og lukke vinduene sjekkes. Det anbefales å smøre de relevante punktene med smøremiddel minst en gang i året. Avhengig av plasseringen, er overflatene på rammen og rammeprofilene noen ganger utsatt for høye forvitringsnivåer fra sol, vind og regn. Faller imidlertid vedlikeholdsarbeidet for tre-, plast- og aluminiumsvinduer ganske ulik. Det er derfor viktig å bruke passende pleieteknologi for hver overflate. I tillegg til glassruter inkluderer komponentene som er utsatt for særlig slitasje også tetning og tetning, som bør repareres regelmessig for å unngå reparasjonskostnader. I forbindelse med vinduer kan nesten alle vedlikeholdsoppgaver også utføres av erfarne gjør-det-selv-arbeidere. I spesielle tilfeller er det imidlertid fornuftig å konsultere et spesialisert selskap. Vindusvedlikehold bør utføres så tidlig som mulig og ikke bare når det trekker seg gjennom vinduet. Porøse eller sprukne vindusforseglinger kan være årsaken til lekkasjen. Vedlikehold er også nødvendig hvis malingen på vinduskarmen flasser eller det dannes kondens mellom vindusrutene. Hvis vindushåndtak er vanskelige å betjene, må årsaken bli funnet. Så snart de første feilene kan gjenkjennes, er det på tide å vedlikeholde vinduer. Disse skiltene må på ingen måte overses, ettersom selv små skader kan resultere i dyre reparasjoner av et spesialistfirma. Ofte er det Vedlikehold av vinduer og dører regulert i leieavtalen. Tilsvarende kostnader finnes i årsoppgaven under overskriften Andre driftskostnader. I prinsippet er årlig vedlikehold tilstrekkelig for å sikre funksjonaliteten til vinduer, balkonger og terrassedører over lengre tid.

Vindusinstallasjon: Sørg for tilstrekkelig lys!

   vindu installasjon stue innredning ideer

vindusinstallasjon kjøkken levende ideer kjøkkeninnredning

Petra Jordan – “genienes tapte by”

“Jeg kastet blyanten min i skuffelse, for jeg kunne rett og slett ikke gjengi ideen om dette majestetiske stedet på papir” skrev skotten David Roberts, som i 1839 laget de første bildene av Petra i dagboken sin. Den forlatte steinbyen tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden hvert år, men ingen av dem kan motstå fristelsen til å ta bilder i timevis på hvert hjørne – storheten i byen, dens skjulte hemmeligheter og mysterier kan rett og slett ikke skildres eller skildres . I steinalderen hulket nabatæerne (et arabisk folk) de røde sandsteinsteinene i canyonene i den jordanske steinete ørkenen, og skapte enorme graver og kolossale templer med spektakulære fasader. Byen ble gradvis et blomstrende kommersielt senter og metropol i Nabatean Empire. På grunn av den romerske erobringen og de mange jordskjelvene mistet byen sin betydning gjennom århundrene, og snart begynte selv de siste innbyggerne å lete etter et bedre liv. Hvis du synes Orienten er fascinerende, kan du gå rett til Petra – steinbyen inspirerer og overvelder deg samtidig!

I den konstante kampen for Petra – ørkenen mot mennesket

petra jordan away gorge

Det ville ta omtrent tre dager å se alt som er verdt å se her, og selvfølgelig å ta deg tid til å ta nok bilder. Fjellbyen kan nås via en smal fjellsti – Al Siq; den 1,5 km lange og 70 m dype kløften er den eneste inngangen til Petra – når du har tilbakelagt denne avstanden, avslører utsikten over torget storheten i den tapte byen.

Da en sveitsisk oppdagelsesreisende forkledd som handelsmann flyttet fra Damaskus til Kairo i 1812, lyktes han raskt i å overbevise sine medreisende om å bane seg gjennom ørkenen i stedet for å velge den velkjente og sikrede ruten. På denne måten gjenoppdaget Johann Ludwig Burckhardt den tapte Petra og introduserte hendelsen for den mystiske byen – i 25 minutter gikk han gjennom skyggen av Al Siq før han endelig nådde “skattekammeret” til Aaron, Moses bror, og var en offeret der Førte tegn på hans beundring.

Petra Jordan – “skattehuset” Khazne al -Firaun

petra jordan tempel

Arons skattehus fletter forskjellige greske symboler fra etterlivet: unike Amazon -statuer, Dioscuri, Medusa -hoder og andre byggesteiner danner fasaden – alle disse elementene har et visst forhold til kulten til de døde og ble en gang brukt til å tilbe de døde. Imidlertid kan ingen definitivt si om skattehuset kan sees på som en krypt, et mausoleum eller mer som et tempel – Khazne al -Firaun har forskjellige egenskaper og kan kanskje tilordnes alle tre kategoriene. Imidlertid var det bare beduinene som visste sikkert – de trodde også at gullskatten til en egyptisk farao (antagelig Ramses II) var gjemt i en urne i andre etasje. Av den grunn skjøt alle som passerte forbi fasaden den gangen – de håpet å bryte overflaten og plutselig slå ut under et kraftig regn av gullmynter.

Petra Jordan – Ad Deir -klosteret

petra jordan kloster imponerende

Med en høyde på 40 meter er klosteret i ferd med å ta pusten fra deg! For å utforske Petra fullt ut og avsløre dens hemmeligheter, må du definitivt besøke det berømte klosteret – 800 trinn skiller deg fra denne imponerende strukturen. Det tar minst en time å endelig nå målet – de fleste turister som kommer tilbake fra klosteret jubler oppover med ordene: “Ikke bekymre deg! Du er der om fem minutter! “

Det romerske teatret, gravene til kongens mur og det tidligere sentrum bør absolutt sees her av hver besøkende. Fascinerende, ikke sant …? Vel da … la oss gå! De lidenskapelige oppdagelsesreisende og nysgjerrige eventyrere fra Vesten er alltid velkommen til å komme til Østen!

Petra Jordan – det romerske teatret

petra jordan teater rocks

Gravene til kongens mur

petra jordan gravstein

Petra Jordan – Khazne al -Firaun gleder tusenvis av turister hvert år

petra jordan klostertempel

Klosteret – den største strukturen i hele byen

petra jordan kloster

Alle ønsker å ha vakker og skinnende ansiktshud og se best mulig ut. Men du bør også ta godt vare på det. I tillegg til god ansiktshygiene og passende kosmetikk, bør du også bruke en nærende ansiktsmaske minst en gang i uken. Og siden vi pleier å være fans av hjemmelagde produkter uten kjemikalier, vil vi i dag presentere deg for 10 ansiktsmasker som er laget av bare to ingredienser. Ta en titt på hvor raskt du kan lage forskjellige ansiktsmasker selv!

Lag ansiktsmasker selv og ta godt vare på din egen hud

lag ansiktsmasker selv sunn hud skjønnhetstips +

Lag ansiktsmasker selv og få huden din til å se yngre og vakrere ut

Maske med honning og kanel mot kviser – Bland 2 ss honning med 1 ts kanel og rør godt. Påfør på renset og lett fuktig hud. La virke i 15 minutter og vask av. Bruk denne masken annenhver dag.

Ansiktsmaske med sitron og eggehvite mot hudormer – Hvis porene er tette, bland 1 teskje ferskpresset sitronsaft med en eggehvite. Påfør bare på de berørte områdene og vask av etter 10 minutter. Denne masken brukes to ganger i uken.

Maisstivelse og bakepulver for glødende hud – For glødende og sunn hud, bland 2 ss maisstivelse og 1 ts bakepulver. Tilsett litt vann for å lage en slags grøt. Påfør på huden og la den tørke litt. Vask av med lunkent vann og lette masserende bevegelser. Bruk deretter en fuktighetsgivende krem.

Ta vare på fet hud med gurkemeie

lag ansiktsmasker glatt ansiktshud

Aloe Vera og gurkemeie for fet hud – Tilbered en blanding av 2 ss aloe vera gel og 1 teskje gurkemeie. Rør godt og påfør ansiktet. Bløtlegg i litt, vask av og påfør en passende ansiktskrem for fet hud.

Rensende og oppstrammende ansiktsmaske med kaffe og honning – Ta 2 ss kaffegrut og bland med 2 ts honning. Masser forsiktig inn, la virke i 15 til 20 minutter og vask av. Denne ansiktsmasken renser og strammer huden perfekt og kan også påføres på dekolletten.

Stram og oppdater huden med agurk og gurkemeie – Riv en agurk og press saften ut av den. Bland dette med 1 ts gurkemeie og påfør på huden. La virke i 10 til 15 minutter, vask deretter av og påfør en fuktighetsgivende ansiktskrem.

Bruk kakao for å sikre rynkefri hud

lag ansiktsmasker selv fuktighetsgivende masker skjønnhetstips

Antiage maske med kokosolje og kakao – Tilsett en teskje kakaopulver til en teskje kokosolje. Rør godt og påfør på fuktig hud. Vask av etter 15 minutter. Begge ingrediensene har en rensende og oppstrammende effekt. Påfør denne masken en gang i uken.

Honning og brunt sukker maske – Denne ansiktsmasken renser huden og har en lett eksfolierende effekt. Bland 2 ss honning med 1 ss brunt sukker. Påfør på renset ansikt. Etter 10 minutter, vask av med en lett massasje. Bruk to ganger i uken. Du kan tilberede en stor mengde av det og oppbevare det i kjøleskapet.

Tomat og yoghurt for glødende ansiktshud – Ta 1/4 skrellet tomat og sil dette med 3 ss yoghurt i en blender eller med stavmikser. Påfør på renset hud og la virke i 10 minutter. Vask godt av og påfør fuktighetskrem.

Den grove teksturen fjerner de døde hudcellene

Lag fuktighetsgivende ansiktsmasker selv

Eksfolierende maske med havregryn og bakepulver – Bland 2 ss havregryn (du kan male disse litt finere) med 1 ts bakepulver og tilsett litt vann for å lage en grøt. Påfør på vasket ansikt og vask av masken etter 10 minutter. Bruk denne pleiemasken en gang i uken for å fjerne døde hudceller.

Å lage ansiktsmasker selv er barns lek! Bland en maske som passer din hudtype og la den se bra ut!

Lag flere ideer til ansiktsmasker selv

skjønnhetstips gjør ansiktsmasker til glatt hud

Aktivt kull ansiktsmaske mot hudormer

aktivert karbon ansiktsmaske lag ansiktsmasker selv

Forbered ansiktsmaske med avokado honning

lag ansiktsmasker selv avokado ansiktsmaske

Sunn og fast hud med bananer og havregryn

Ansiktsmasker lager vakker skinnende ansiktshud selv

Hold ansiktshuden frisk

lag ansiktsmasker selv skjønnhetstips ung hud

Du kan lage forskjellige ansiktsmasker selv med gurkemeie

lag ansiktsmasker med glatt hud selv

Dra nytte av slipeeffekten av brunt sukker

ung ansiktshud lag ansiktsmasker selv

Forbered en gresskar-sitron-bakepulver ansiktsmaske

gresskar ansiktsmasker gjør skjønnhetstips selv

Forbered en ansiktsmaske og slapp av hjemme

lag vakre ansiktsmasker for huden selv

Protein lukker porene

skjønnhetstips glatt hud lag ansiktsmasker selv

Velkommen til pottenes rike! Ja, de er en krone et dusin – i spesialbutikker, i store varehus og også på nett. Hvordan finner du den riktige gryten der alt smaker deilig og ingenting brenner? Uansett må du ta hensyn til noen få ting og være veldig godt informert før du kjøper. Profesjonelle så vel som lidenskapelige hobbykokker vet godt at kokekar av høy kvalitet er det du trenger i det moderne spisekjøkkenet. Og det betyr – kombinere optimal funksjonalitet med tidløs design. I tillegg bør hver og en av dere spørre seg selv på forhånd: Hvilken type kokk er jeg og hvilket kokekar passer egentlig for meg??

Hvilke andre kriterier spiller en ikke mindre viktig rolle når du velger den perfekte kjelen? Svaret på dette spørsmålet finner du i de neste linjene. Bli hos oss og finn ut mer!

støpejerns gryte le creuset mini cocotte

Materialer og belegg for gryter og panner

Hva tenker du på når du tenker på en kjele eller kjele? Rustfritt stål … støpejern … Teflon … keramikk – alle viktige stikkord når det gjelder materialer til kokekar. Hva er egenskapene og fordelene med hvert enkelt materiale, og hvilken gryte er best egnet til hva?

Gryter i rustfritt stål

Disse populære klassikerne på kjøkkenet viser seg å være spesielt praktiske av en grunn, fordi de er relativt lette og veldig enkle å rengjøre. Disse funksjonene overbeviser ikke bare hobbykokker, men også travle husmødre. I tillegg skinner gryter i rustfritt stål så vakkert og kan poleres ekstra.

schulte ufer spathetti gryte rustfritt stål

Gryter av støpejern

Støpt kokekar er ekstremt holdbart. Ordtaket sier: du kjøper bare støpte retter en gang i livet. Slike gryter og panner lagrer varmen i lang tid og gir den jevnt. Ikke rart at mange profesjonelle kokker bruker potter av støpejern veldig ofte og med glede.

Kobberpotter

Kobber regnes som det ultimate varmeledningsmaterialet. Det er derfor kobberpotter er etterspurt av mange fagfolk og gourmeter. Det er viktig at dette er moderne potter av høy kvalitet der kobberlaget bare er på utsiden. Innsiden av gryten skal ha et belegg i rustfritt stål, fordi kobber ikke må komme i direkte kontakt med maten under tilberedningen. Enda mer effektive er kobberpotter som er utstyrt med tre lag – kobber, aluminium og rustfritt stål.

kobber gryter kokekar rustfritt stål belagt kokekar sett

Kasseroller av støpt aluminium

Ingenting brenner i disse lenger! Fordi selv veggene i disse grytene sikrer optimal varmelagring og ledning. Disse grytene er vanligvis preget av sitt perfekte non-stick belegg, slik det er for eksempel med Gastrolux.

Gryter med non-stick belegg: teflon eller keramikk?

Det er et kontroversielt spørsmål som ofte blir stilt av mange kjøpere. Og det klare svaret på det er: I mange testrapporter gjør Teflon ganske enkelt bedre.

Men vær forsiktig! Eksperter anbefaler: Bruk aldri alle belagte gryter, gryter osv. Ved temperaturer over 250 grader, og fremfor alt må du ikke varme dem uten innholdet! Det er best å skylle dem for hånd.

non-stick belegg teflonpanne kokekanne

Hva mer bør du vurdere når du kjøper?

Vekten må ikke være for liten, da dette ofte er en indikasjon på dårlig kvalitet. Så du kan se og føle god kvalitet. I tillegg skal håndtakene på gryten være optimalt ergonomiske og samtidig robuste og passe godt i hånden. Sveisede håndtak, som fremmer perfekt hygiene, er derfor å foretrekke. Bunnen av gryten og veggtykkelsen er ikke mindre viktig når du skal kjøpe riktig gryte. Fordi disse sørger for at varmen fordeles godt. Jo mer jevnt dette skjer, jo deiligere blir rettene og det er ikke mer irriterende brenning. I tillegg lager du mye mer energieffektivt og selvsikkert. Vi anbefaler derfor gryter som har den såkalte sandwichbunnen, dvs. er utstyrt med et ekstra aluminiumslag eller, enda bedre, er laget av flerlagsmateriale som garanterer fullstendig varmeledning.

Stabilitet, enkel rengjøring og egnethet for bruk i ovnen er selvfølgelig også viktige kriterier som fortjener din oppmerksomhet. Derfor, gi deg selv nok tid når du skal velge kokekar og aldri kjøpe en gris i stikken!

riess kokekar satt i rødt

Ekstra tips og kjøkkenvisdom:

  • Når du vasker opp, ikke bruk for aggressive vaskemidler, da disse vil skade belegget på grytene dine
  • Varm alltid pannen eller kjelen til middels først og deretter bare øke temperaturen. Aldri varm opp tom! Ellers kan det utvikle seg skadelige gasser, spesielt med belagte panner og gryter.
  • Forsiktig: bordsalt! Det er en av de største fiendene til alle gryter i rustfritt stål – fordi det forårsaker hull på kasserollen og ødelegger dens intakte struktur.

Du finner enda flere smarte og praktiske tips og triks her.

Så avlever dårligere billige varer, selv med velprøvde merker! Stol på merker av høy kvalitet og god kvalitet. Med erfarne forhandlere, for eksempel på cook-essen-wohnen.de, du er sikker på å finne akkurat det merket du leter etter – Silit, Schulte Ufer, Fissler, WMF, Riess, Gastrolux & Skeppshult – for å nevne noen få. Rett og slett høy klasse for optimale matlagingsresultater!

kokekanne sett silit