Smarthome σύγχρονη τεχνολογία

Τα έξυπνα οικιακά συστήματα είναι πραγματική απόδειξη ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες διαμορφώνουν το μέλλον μας. Πρόκειται για ευφυείς οικιακούς βοηθούς που εγγυώνται άνεση στο σπίτι σας. Μπορείτε να συμβάλλετε σε μεγαλύτερη ασφάλεια και χαμηλότερο κόστος ενέργειας, για παράδειγμα προγραμματίζοντας τις συσκευές σας έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Όλα έχουν να κάνουν με τον αυτοματισμό του σπιτιού και τον έξυπνο έλεγχο του σπιτιού, που μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Υπάρχουν τόσο έξυπνες οικιακές συσκευές που κοστίζουν πολλά χρήματα, όσο και αυτές που θα μπορούσαν να αγοραστούν φθηνότερα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το θέμα!

Τα έξυπνα οικιακά συστήματα αποτελούν μεγάλη ανακούφιση στην καθημερινή ζωή!

Smarthome: τι είναι αυτό;

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να κάνετε διάκριση μεταξύ συστημάτων και συσκευών έξυπνου σπιτιού. Τα συστήματα αφορούν τη δικτύωση όλων των συσκευών στο σπίτι και το τηλεχειριστήριό τους. Όλοι γνωρίζουν τις έξυπνες έξυπνες οικιακές συσκευές που είναι αυτοματοποιημένες, όπως ένα ρομπότ κενού, και στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε σύγκριση, τα έξυπνα συστήματα σπιτιού μπορούν να ελέγχονται κεντρικά – από το σπίτι ή εν κινήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας smartphone ή tablet για αυτόν τον σκοπό. Όλες οι οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούν Bluetooth ή WLAN μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος διαβίωσης?

χρησιμοποιήστε νέες τεχνολογίες στο σπίτι

Και τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε ένα τόσο έξυπνο σύστημα διαβίωσης στο σπίτι σας; Υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις, αλλά δεν αποτελούν πρόβλημα γιατί τα περισσότερα σύγχρονα νοικοκυριά είναι εξοπλισμένα με αυτά. Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω WLAN ή άλλου τύπου γραμμής δεδομένων. Επειτα:

  • ένα κέντρο που μπορείτε να πάρετε από τον πάροχο. Όλες οι άλλες μονάδες συνδέονται με αυτές – λαμπτήρες, περσίδες, ανιχνευτές κίνησης κ.λπ..
  • Λογισμικό (ειδικές εφαρμογές) για τη λειτουργία του συστήματος
  • μια συσκευή ελέγχου – smartphone, tablet, smartwatch, PC

Υπάρχουν διάφορα διαφορετικά έξυπνα συστήματα σπιτιού και αν θέλετε να επιλέξετε το σωστό για το σπίτι σας, σκεφτείτε προσεκτικά ποιες λειτουργίες χρειάζεστε. Είναι η ασφάλεια του σπιτιού σας πιο σημαντική για εσάς ή προτιμάτε ένα ηχοσύστημα για να μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ανά πάσα στιγμή; Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προγραμματίσετε καλά τον προϋπολογισμό σας. Θα θέλατε να δικτυώσετε ολόκληρο το σπίτι σας ή χρειάζεστε μόνο μερικά εξαρτήματα, όπως μόνο έξυπνο έλεγχο της θέρμανσης και του φωτισμού; Ανάλογα με τις ανάγκες σας, το κόστος μπορεί να διαφέρει πολύ. Υπάρχουν δύο τρόποι για να συνδέσετε τα στοιχεία του συστήματος έξυπνου σπιτιού μεταξύ τους – με ή χωρίς καλώδια.

Ενσύρματα συστήματα έξυπνων σπιτιών

Πλεονεκτήματα δικτύου έξυπνων συσκευών

Στα ενσύρματα συστήματα, τα καλώδια συνήθως περνούν κατά μήκος των τοίχων. Αν και δεν φαίνεται πολύ αισθητικά, το σύστημα είναι σχεδόν απαλλαγμένο από παρεμβολές και η σύνδεση δεν μπορεί να διακοπεί τόσο εύκολα όσο με τις ασύρματες εκδόσεις. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των συσκευών δεν είναι επίσης πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση. Σε σύγκριση, τα ασύρματα συστήματα έχουν πάντα ένα ορισμένο εύρος. Τα μειονεκτήματα σχετίζονται με το γεγονός ότι οι συσκευές πρέπει πάντα να βρίσκονται κοντά σε συνδέσεις ρεύματος. Επιπλέον, το ενσύρματο σύστημα δεν είναι καθόλου πρακτικό κατά τη μετακίνηση. Και δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα καλώδια χωρίς ηλεκτρολόγο.

Ασύρματες παραλλαγές

Ταμπλέτα ελέγχου συστήματος Smarthome

Με τα ασύρματα συστήματα, η εγκατάσταση και η μετασκευή είναι πολύ πιο εύκολη και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Οι συσκευές μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στο σπίτι, αλλά όχι έξω από το εύρος του κέντρου ελέγχου. Αυτοί οι τύποι συστημάτων χρησιμοποιούν είτε το υπάρχον WLAN είτε άλλη συχνότητα – ανάλογα με τον κατασκευαστή. Εάν η λήψη είναι πολύ αδύναμη, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με έναν ασύρματο δρομολογητή. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι το γεγονός ότι πρέπει πάντα να προσέχετε τη συχνότητα όταν αγοράζετε τα εξαρτήματα. Μερικές φορές είναι δύσκολο για συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών να συνεργαστούν. Αλλά το ασύρματο σύστημα είναι η καλύτερη επιλογή αν δεν το έχετε σκεφτεί όταν χτίζετε το σπίτι σας.

εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα έξυπνα σπίτια!

Έξυπνος έλεγχος ζωντανών συστημάτων

Smarthome σύγχρονη τεχνολογία

σύγχρονο διαμέρισμα έμμεσο φωτισμό

έξυπνες ζωντανές κάμερες σύστημα ασφαλείας θερμοκρασίας φωτισμού

ευφυές σύστημα ζωντανής λειτουργίας κινητό τηλέφωνο

ενσωματωμένη λειτουργία έξυπνου ζωντανού συστήματος

Εγκαταστήστε κάμερες

Σύστημα Smarthome με διάφορες λειτουργίες

ευφυή συστήματα διαβίωσης πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κάμερες ασφαλείας Smarthome

έξυπνο σύστημα διαβίωσης ασύρματα μοντέρνο

Οι έξυπνες συσκευές καπνίζουν συναγερμούς

Smarthome ποικιλία λειτουργιών

μινιμαλιστικό σαλόνι πολύ μοντέρνο

Χρησιμοποιήστε το έξυπνο σπίτι σας εν κινήσει Tablet

Προγραμματίστε όλες τις συσκευές στο σπίτι με το smartphone σας

Το σύστημα έξυπνου σπιτιού περικλείει τον έλεγχο

Έξυπνο σύστημα σπιτιού για τον κήπο

μεγάλα παράθυρα στο σαλόνι στο επίπεδο του δαπέδου

Λειτουργία tablet tablet έξυπνου σπιτιού

το σπίτι του μέλλοντος

Ελέγξτε όλες τις συσκευές στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα tablet

Smarthome πάρα πολλές δυνατότητες

Έξυπνο σπίτι ελέγχου tablet

ενσύρματο σύστημα έξυπνου σπιτιού

Έξυπνο σύστημα ελέγχου σαλόνι στον τοίχο