Το έλαιο αργκάν έχει ενυδατική δράση

Το έλαιο αργκάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε καλλυντικά. Ξέρετε όμως τι είναι αυτό το πολύτιμο λάδι; Αν όχι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε 7 ενδιαφέροντα στοιχεία για το έλαιο αργκάν που σχετίζονται με τις χρήσεις και τα οφέλη για την υγεία. Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες! Ελπίζουμε να σας αρέσει να διαβάζετε!

Ποιο είναι το περίφημο έλαιο αργκάν ?

Τα καλλυντικά χρησιμοποιούν καθαρό έλαιο αργκάν

Το έλαιο αργκάν βοηθάει στα δερματικά προβλήματα

Έλαιο Argan Περιοχές εφαρμογής Περιποίηση μαλλιών για εύθραυστα μαλλιά

Το έλαιο αργκάν αναφέρεται συχνά ως “μαροκινό λάδι” και ακόμη και “υγρός χρυσός” – λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του. Το λάδι λαμβάνεται από τους πυρήνες των καρπών του δέντρου αργκάν, το οποίο αναπτύσσεται μόνο στο νοτιοδυτικό Μαρόκο και μπορεί να ζήσει έως και 450 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που η UNESCO έχει θέσει το δέντρο υπό προστασία της φύσης. Το λάδι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε χρήσιμες ουσίες όπως η βιταμίνη Ε και σημαντικά λιπαρά οξέα, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά έλαια στην αγορά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς παρασκευάζεται το έλαιο αργκάν

Δέντρο Argan Μαρόκο

Καρύδια για την παρασκευή ελαίου αργκάν

Μπουκάλια αποθήκευσης λαδιού αργκάν

Αντιφλεγμονώδη δράση με έλαιο αργκάν

Η παραγωγή 1 λίτρου λαδιού απαιτεί συνήθως περίπου 50 κιλά επεξεργασμένων αποξηραμένων φρούτων, το οποίο είναι περίπου ισοδύναμο με την ετήσια παραγωγή ενός μόνο δέντρου αργκάν. Ο χρόνος συγκομιδής είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και η παρασκευή του λαδιού είναι μια πραγματικά απαιτητική δουλειά επειδή περιλαμβάνει πολλή χειρωνακτική εργασία. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι τα καρύδια αργκάν είναι από τα πιο σκληρά καρύδια στον κόσμο – μόνο το σπάσιμο τους διαρκεί από 18 έως 20 ώρες!

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και σημαντικά λιπαρά οξέα

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αργανέλαιου

Περιποίηση χειλιών με λάδι αργκάν χειμώνα

Καλλυντικά προϊόντα με λάδι αργκάν

Χρησιμοποιήστε ιδέες και συμβουλές για το έλαιο αργκάν

Χρησιμοποιήστε έλαιο αργκάν για την ακμή και τα προβλήματα του δέρματος

Το έλαιο στην πραγματικότητα αποτελείται από περίπου 80 τοις εκατό ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε περιλαμβάνονται επίσης σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Πρώτες βοήθειες για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά

Αντιμετωπίστε τα ξηρά μαλλιά με έλαιο αργκάν

Περιποίηση μαλλιών με έλαιο αργκάν για ξηρά μαλλιά

ξηρά μαλλιά αναγέννηση κάνουν θεραπεία μαλλιών

Καρύδια δέντρο αργκάν

Περιοχές εφαρμογής με έλαιο αργκάν

Αργανέλαιο για μια όμορφη χαίτη

Το έλαιο αργκάν βοηθά στα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά

Πρώτες βοήθειες από έλαιο αργκάν για ξηρά μαλλιά

Περιποιηθείτε τις άκρες των μαλλιών με λάδι αργκάν

Το λάδι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ, τα οποία έχουν ισχυρή ενυδατική δράση στα μαλλιά. Τα μακριά και βαμμένα μαλλιά συχνά τείνουν να φθείρονται γρήγορα. Τα μαλλιά φαίνονται ατημέλητα και άχρωμα και οι άκρες φαίνονται εύθραυστες. Σε τέτοιες καταστάσεις, τα μαλακτικά και τα σαμπουάν συχνά δεν μπορούν να βοηθήσουν, αλλά μια θεραπεία μαλλιών με υψηλής ποιότητας έλαιο αργκάν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα, ειδικά για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά! Για μια τέτοια θεραπεία μαλλιών μπορείτε να αναμίξετε 30 ml ελαίου με 40 ml βερίκοκου και 30 ml ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το μείγμα στα πλυμένα και στεγνά με πετσέτα μαλλιά. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κεφάλι σας με μεμβράνη και στη συνέχεια με μια πετσέτα και αφήστε τη θεραπεία για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα με ένα ήπιο σαμπουάν και χλιαρό νερό.

Βάλε μαλλιά στα μαλλιά σου με λάδι αργκάν

Το έλαιο αργκάν στο σπίτι διορθώνει την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών

Χτενίστε τα σγουρά μαλλιά με λάδι αργκάν πιο εύκολα

Γνωρίζετε ότι μπορείτε επίσης να χτενίζετε τα μαλλιά σας με αυτό το υψηλής ποιότητας λάδι; Δεν αφήνει ανεπιθύμητα λιπαρά υπολείμματα στα μαλλιά σε σύγκριση με άλλα έλαια, όπως καρύδα ή ελαιόλαδο. Κάνει επίσης πιο εύκολο το χτένισμα των μαλλιών, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λεπτά ή σγουρά μαλλιά. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε απλά να τρίψετε μερικές σταγόνες στις παλάμες των χεριών σας μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας και το στέγνωμα με το πιστολάκι και στη συνέχεια απλά να χτενίσετε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας.

Αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδης δράση

Αργανέλαιο αντιφλεγμονώδες για την ακμή

Έλαιο Αργκάν για καθαρό και υγιές δέρμα

Το έλαιο αργκάν έχει ενυδατική δράση

Το έλαιο που λαμβάνεται από το δέντρο αργκάν έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση διαφόρων εκζεμάτων και εξανθημάτων. Πολλά προϊόντα για ξηρό και φαγούρα στο δέρμα – τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στο πρόσωπο – περιέχουν έλαιο αργκάν.

Χρήση για τη φροντίδα του δέρματος

Το έλαιο αργκάν χρησιμοποιεί τη φροντίδα του δέρματος του προσώπου κατά της ακμής

Αργανέλαιο περιποίηση προσώπου ενάντια στις ρυτίδες

Χρήσεις και οφέλη από το έλαιο αργκάν

Έλαιο Αργκάν ως αντιγηραντικός παράγοντας

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το λάδι είναι κυριολεκτικά κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος – κανονικό, λιπαρό, ξηρό, μικτό κλπ. Ενυδατώνει το δέρμα και ενισχύει την ελαστικότητά του. Λειτουργεί επίσης ως φυσικός αντιγηραντικός παράγοντας που υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων και οδηγεί σε μείωση των ρυτίδων. Ο λόγος είναι ότι το λάδι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που αποκαθιστούν τη χαμένη ελαστικότητα και τη νεανική όψη του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία της ακμής.

Άλλα οφέλη για την υγεία

υγιές δέρμα αργανέλαιο

Αργανέλαιο για πεπτικά προβλήματα

Το μαροκινό λάδι έχει επίσης άλλα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με πεπτικά προβλήματα λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει το έλαιο. Η ημερήσια δόση είναι 3 κουταλιές της σούπας λάδι, το οποίο μπορεί επίσης να ληφθεί με φαγητό. Μπορείτε να βρείτε πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά γεγονότα για το αργανέλαιο εδώ ανάγνωση!