Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά τις καλύτερες ιδέες

Δεν είστε από τους τυχερούς που έχουν τον δικό σας κήπο; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Εδώ σας δείχνουμε πώς μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας σε μια πράσινη όαση και να απολαύσετε την ομορφιά των φυτών! Παρακάτω υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την εργασία, καθώς και παραδείγματα και φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα. Ελπίζουμε να σας άρεσε η ιδέα μας για το σχεδιασμό του μπαλκονιού με φυτά και ελπίζουμε να σας αρέσει να το διαβάζετε!

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά – δημιουργήστε τον δικό σας πράσινο παράδεισο στο μπαλκόνι

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά λουλούδι κουτί μέταλλο

Σχεδιασμός μπαλκονιού με μεσογειακά φυτά

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά μοντέρνες ιδέες

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά σε ουδέτερα χρώματα

Προσκλητήριο σχεδιασμού μπαλκονιού με καθιστικό φυτών

Ένας σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά έχει σαφή πλεονεκτήματα – τα λουλούδια και οι θάμνοι θα ομορφύνουν το καθιστικό σας στο μπαλκόνι και θα δημιουργήσουν έναν φυσικό πράσινο «τοίχο» που θα προστατεύει τον ιδιωτικό σας χώρο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα φυτά δημιουργούν επίσης μια ήρεμη ατμόσφαιρα, γι ‘αυτό σύντομα θα μετατρέψουν το μπαλκόνι στο αγαπημένο σας μέρος, όπου μπορείτε, για παράδειγμα, να πιείτε τον πρωινό σας καφέ ή να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Με μερικές γλάστρες, το μπαλκόνι φαίνεται πολύ πιο φιλόξενο και άνετο – απλά κοιτάξτε τις φωτογραφίες μας για να το διαπιστώσετε μόνοι σας! Η επιλογή των ειδών των φυτών είναι στην πραγματικότητα το πιο σημαντικό και δύσκολο έργο – δεν είναι μόνο η θέση και το μέγεθος του μπαλκονιού σας, αλλά και το αν έχετε την ευκαιρία να τοποθετήσετε τα φυτά στο διαμέρισμα το χειμώνα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να επιλέξετε κυρίως ανθεκτικά είδη. Για πιο πρακτικές συμβουλές και ιδέες σχεδίασης, διαβάστε παρακάτω!

Μπαλκόνι τροφοδοσία με φυτά – πρακτικές συμβουλές

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά ασυνήθιστη μπανιέρα

Σκανδιναβικό σχέδιο μπαλκονιού με φυτά

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά μικρού πάγκου μπαλκονιού

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά μικρό μπαλκόνι

Σχεδιασμός μπαλκονιού με ομπρέλα οθόνης απορρήτου φυτών

Δεδομένου ότι το μπαλκόνι είναι συνήθως μικρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο συνετά τον διαθέσιμο χώρο – επομένως επιλέξτε μόνο είδη φυτών που δεν μεγαλώνουν πολύ ή δεν είναι πλούσια. Είναι επίσης σημαντικό να μάθετε εκ των προτέρων ποια μέρη του μπαλκονιού θα είναι σκιασμένα ή ηλιόλουστα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν επίσης άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, συγκεκριμένα αν το μπαλκόνι σας είναι θυελλώδες – οπότε θα πρέπει μάλλον να αποφύγετε τα πιο ευαίσθητα είδη φυτών. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την αποστράγγιση των αγγείων και το ίδιο το μπαλκόνι. Εάν θέλετε να βάλετε περισσότερες από 5-6 γλάστρες στο μπαλκόνι, είναι καλύτερο να πάρετε μια μακρά ζαρντινιέρα από ξύλο ή πλαστικό ή μια βάση φυτών. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χώρο για ένα αρκετά μεγάλο τραπέζι και 2-3 άνετες καρέκλες.

Επιλέξτε φυτά μπαλκονιού

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά πρακτικές συμβουλές

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά βόρειο μπαλκόνι

Σχεδιασμός μπαλκονιού με ξύλο φυτών

Σχεδιασμός μπαλκονιού με φυτά κατάλληλα είδη φυτών

Εάν το μπαλκόνι σας βλέπει προς τα ανατολικά, θα εκτεθεί στις πρώτες ηλιαχτίδες το πρωί, αλλά μέχρι το μεσημέρι θα είναι στη σκιά. Μια κατάλληλη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι τα φυτά που ευδοκιμούν σε μερική σκιά ή σκιά – για παράδειγμα πετούνιες, μαργαρίτες, λομπέλια, γερανογέφυρες, φούξια ή παπάδες. Το μπαλκόνι με ανατολικό προσανατολισμό είναι ιδανικό για να πιείτε τον πρωινό σας καφέ εκεί και να απολαύσετε την ομορφιά των λουλουδιών. Για να δημιουργήσετε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, επιλέξτε έπιπλα σε ζεστούς τόνους – πορτοκαλί, κόκκινο, ηλιόλουστο κίτρινο. Τα μπαλκόνια με νότιο προσανατολισμό είναι εκτεθειμένα στις ισχυρές ακτίνες του ήλιου όλη την ημέρα, οπότε χρειάζεστε καλή αντηλιακή προστασία, ώστε τα φυτά του μπαλκονιού να μην καούν. Οι καλύτερες επιλογές για μπαλκόνια με νότιο προσανατολισμό είναι η λεβάντα, τα μεσογειακά βότανα, τα γεράνια, τα πράσινα τριαντάφυλλα και οι ντομάτες. Είναι φυσικά πολύ σημαντικό να ποτίζονται τακτικά τα φυτά. Εάν έχετε μπαλκόνι με θέα προς τη δύση, επιλέξτε κυρίως είδη φυτών για μερική σκιά – για παράδειγμα κρίνους, πετούνιες, νυχτερινές βιολέτες, νυχτολούλουδο ή τρομπέτα αγγέλου. Αυτά τα λουλούδια χαίρονται τα απογεύματα και τα βράδια με τις όμορφες ανθοφορίες τους – ακριβώς όταν το δυτικό μπαλκόνι είναι στον ήλιο. Και για το μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό, φυτά που αγαπούν τη σκιά, όπως φούξια, λομπέλια, άντρες πιστούς, μπιγκόνιες, μοβ καμπάνες και ορτανσίες είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Για να κάνετε το μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό λίγο πιο φωτεινό και πιο ελκυστικό, επιλέξτε λευκές ζαρντινιέρες και έπιπλα εξωτερικού χώρου σε ζεστές αποχρώσεις όπως ροζ, ανοιχτό κόκκινο και παστέλ πορτοκαλί.