Ορχιδέα, κερί και διακόσμηση

Στην ταραχώδη καθημερινή εργασιακή ζωή και σε περιόδους αυξανόμενων απαιτήσεων στην επαγγελματική ζωή, χρειαζόμαστε ένα μέρος που αποπνέει ηρεμία και όπου μπορούμε να αποσυρθούμε. Μια αίθουσα διαλογισμού είναι φτιαγμένη για αυτό: Εδώ μπορούμε να απενεργοποιήσουμε, να χαλαρώσουμε και να διαλογιστούμε για να επιτύχουμε εσωτερική ειρήνη και ισορροπία. Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη δημιουργία της δικής σας αίθουσας διαλογισμού.

Η επιλογή του δωματίου: βρείτε ένα ήσυχο μέρος

Ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία της δικής σας αίθουσας διαλογισμού είναι η επιλογή του δωματίου. Γιατί όσο όμορφα και αν είναι στημένο, η χαλάρωση και η εσωτερική περισυλλογή δεν μπορούν να συμβούν αν μας ενοχλούν συνεχώς οι εξωτερικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Είναι σημαντικό να μπορείτε να διαλογιστείτε ανενόχλητοι για να μπορέσετε να ασχοληθείτε πλήρως με το διαλογισμό. Ο πρώτος κανόνας είναι να απενεργοποιήσετε το κινητό και το τηλέφωνό σας. Οποιοσδήποτε συγκάτοικος θα πρέπει επίσης να ενημερώνεται ότι δεν θέλουμε να ενοχλούμαστε ενώ κάνουμε διαλογισμό.

Το σαλόνι ως χώρος χαλάρωσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διαλογισμό. Ωστόσο, μια ξεχωριστή αίθουσα διαλογισμού είναι καλύτερη.

Το σαλόνι ως χώρος χαλάρωσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διαλογισμό. Ωστόσο, μια ξεχωριστή αίθουσα διαλογισμού είναι καλύτερη.

Πράγματι ποιο δωματιο ειναι το σωστο? Κάθε μέρος έχει τη δική του ατμόσφαιρα λόγω της φύσης του και άλλων χρήσεων. Εάν δεν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο διαλογισμού σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται λίγο ή στο υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα. Η γωνιά διαλογισμού μπορεί στη συνέχεια να διαχωριστεί από το υπόλοιπο δωμάτιο με διαχωριστικά δωματίων ή κουβέρτες, για παράδειγμα. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό αυτό που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο χώρο. Το υπνοδωμάτιο αντιπροσωπεύει χαλάρωση, αλλά εδώ μπορεί να κουραζόμαστε γρήγορα ενώ κάνουμε διαλογισμό. Μπορεί να συνδέσουμε το άγχος με τη μελέτη – στην οποία περίπτωση δεν είναι το κατάλληλο μέρος για διαλογισμό.

Στην ιδανική περίπτωση, σχεδιάζουμε έναν ναό για τον εαυτό μας σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον διαλογισμό μας. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα πράγματα:

  • Δεν πρέπει να αποτελεί διέλευση μεταξύ δύο συχνά χρησιμοποιούμενων χώρων διαβίωσης
  • Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο και να μην έχει πολύ υψηλή υγρασία
  • Το δωμάτιο πρέπει να είναι μακριά από πηγές θορύβου και θορύβου βρίσκονται. Ιδανικά, βλέπει μακριά από το δρόμο, μπορεί να σκουρύνει εύκολα και δεν έχει ηλεκτρονικές συσκευές όπως η τηλεόραση ή ο υπολογιστής.

Ωστόσο, δεν αρκεί αν η αίθουσα διαλογισμού είναι ένα ήσυχο μέρος. Επειδή οι θόρυβοι από το γειτονικό διαμέρισμα ή ο θόρυβος της κυκλοφορίας από έξω μπορεί να μας εμποδίσουν να ηρεμήσουμε. Εάν δεν ζούμε μόνοι, ακόμη και οι θόρυβοι στο διπλανό δωμάτιο μπορούν να γίνουν αντιληπτοί ως ενοχλητικοί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Μερικές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν εδώ, Για απορρόφηση θορύβου από έξω και από τα διπλανά δωμάτια. Τα παράθυρα με τριπλή μόνωση είναι χρήσιμα για τη μείωση του θορύβου του δρόμου. Μερικές φορές αρκεί να αντικαταστήσετε την ελαστική σφράγιση στο παράθυρο. Στην περίπτωση λεπτής τοιχοποιίας, τα πάνελ απορρόφησης ήχου συμβάλλουν επίσης στη μείωση του επιπέδου θορύβου. Οι θόρυβοι από τα διπλανά δωμάτια μπορούν να μειωθούν με μονωτικά υλικά όπως τσόχα, μάλλινα χαλιά, τοίχους, βαριές κουρτίνες, ταπετσαρίες, διακοσμητικά υφάσματα και τραπεζομάντιλα. Τα ανοιχτά ράφια των ρούχων, τα ράφια των βιβλίων και άλλα μικρά έπιπλα σπάνε επίσης τον ήχο, καθώς λείπουν οι λείες, ανακλαστικές επιφάνειες. Οι τηλεοράσεις και τα μουσικά συστήματα δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στον διαχωριστικό τοίχο και τα τραχιά καλύμματα δαπέδου συμβάλλουν στη μείωση του ήχου του ποδιού.

Ο σχεδιασμός του δωματίου: απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις

Ένα άνετο μαξιλάρι καθίσματος αντιπροσωπεύει την κεντρική τοποθεσία μιας αίθουσας διαλογισμού.

Ένα άνετο μαξιλάρι καθίσματος αντιπροσωπεύει την κεντρική τοποθεσία μιας αίθουσας διαλογισμού.

Μόλις βρεθεί ένα μέρος ηρεμίας, είναι καιρός να δημιουργήσετε την αίθουσα διαλογισμού. Για να διαλογιστείτε χρειάζεστε ένα στρώμα διαλογισμού ως βάση και ένα άνετο μαξιλάρι διαλογισμού που αντιπροσωπεύει την κεντρική θέση στο δωμάτιο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αιώρα, πολυθρόνα ή φασολιά. Διαφορετικά δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες όσον αφορά την επίπλωση: Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και να σχεδιάζετε το δωμάτιο σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις. Η αίθουσα διαλογισμού πρέπει να εκπέμπει άνεση και ζεστασιά. Μπορεί επίσης να είναι υποστηρικτικό για διαλογισμό, εάν μέσω του σχεδιασμού όλες οι αισθήσεις απευθύνονται. Για τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, ένα μικρό τραπέζι μπορεί να είναι χρήσιμο ως βωμός, έτσι ώστε τα αντικείμενα που είναι σημαντικά για εσάς να βρίσκουν τη θέση τους εκεί.

Για την αίσθηση της όρασης: διακόσμηση, φώτα και χρώματα

Οι φιγούρες και τα κεριά του Βούδα δημιουργούν μια ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα στην αίθουσα διαλογισμού.

Οι φιγούρες και τα κεριά του Βούδα δημιουργούν μια ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα στην αίθουσα διαλογισμού.

Είναι σημαντικό η αίθουσα διαλογισμού να είναι όμορφα επιπλωμένη και να ανταποκρίνεται στα μεμονωμένα γούστα. Για παράδειγμα, μπορούν να κρεμαστούν εικόνες με οικείο προσωπικό ή πνευματικό νόημα – για παράδειγμα με μάνταλα. Τέτοιες εικόνες μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε τη διάθεση για διαλογισμό. Υπάρχουν επίσης διαλογισμοί που βασίζονται κυρίως σε εικόνες και μάνταλα. Η βάση αυτού του μαντάλα και του διαλογισμού εικόνας είναι ο ταντρισμός. Στο μικρό βωμό μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φιγούρες του Βούδα, όμορφα λόγια ή Πολύτιμοι λίθοι να τοποθετηθεί προς υποστήριξη του διαλογισμού. Τα πράσινα φυτά ακτινοβολούν ήρεμα – ωστόσο, εδώ πρέπει να επιλέγονται φυτά με στρογγυλεμένα φύλλα. Οι φοίνικες ή το γρασίδι με μυτερά φύλλα έχουν αρνητική επίδραση στο τσι. Ένας κήπος ζεν με δέντρα μπονσάι έχει επίσης ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Μαλακές πηγές φωτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ατμοσφαιρικής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, λαμπτήρες λάβας, φώτα νεράιδας, λαμπτήρες με ρύθμιση φωτός ή κεριά μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η ζωγραφική των τοίχων στο αγαπημένο σας χρώμα φέρνει μια ακόμη πιο προσωπική πινελιά στην αίθουσα διαλογισμού. Συμβουλή: τα χρώματα που είναι πολύ φωτεινά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Οι μπλε αποχρώσεις ή οι ανοιχτό μπεζ και καφέ αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα για να ηρεμήσουν μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά. Εάν, από την άλλη πλευρά, ο διαλογισμός είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσει να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, συνιστώνται ζεστά χρώματα – όπως απαλές πορτοκαλί και σκούρες κόκκινες αποχρώσεις, οι οποίες φαίνονται πλεονεκτικές σε κουρτίνες, μαξιλάρια και κουβέρτες, για παράδειγμα.

Για την αίσθηση της όσφρησης: λουλούδια, λάδια, Μπαστούνια θυμιάματος και αρωματικά κεριά

Τα λιβάνια ξεγελούν τη μύτη και ανοίγουν το δρόμο για χαλάρωση.

Τα λιβάνια ξεγελούν τη μύτη και ανοίγουν το δρόμο για χαλάρωση.

Όσοι ξεγελούν τη μύτη βρίσκουν την ηρεμία πολύ πιο εύκολη. Ως εκ τούτου, ορισμένα αντικείμενα που διεγείρουν την όσφρηση μπορούν επίσης να βρουν μια θέση στην αίθουσα διαλογισμού. Ένα μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια μυρίζει παραδεισένια και μας βάζει αμέσως σε χαλαρή θέση. Αλλά και τα αιθέρια έλαια, το αρωματικό ποτ πουρί και τα λιβάνια διεγείρουν την όσφρηση. Επιπλέον, αρωματικά κεριά μπορούν να ρυθμιστούν για να υπογραμμίσουν την ατμόσφαιρα που αισθάνεται όμορφα. Συμβουλή: Υπάρχουν ορισμένα Αρώματα που είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χαλάρωση. Το φρέσκο ​​άρωμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα διεγερτικό και αναζωογονητικό. Αυτό βοηθά επίσης κατά της ατονίας και της κακής διάθεσης. Η μέντα είναι επίσης αναζωογονητική και βοηθά στην επαναφόρτιση των μπαταριών σας. Το δεντρολίβανο επίσης ενεργοποιείται και δημιουργεί θετική διάθεση. Ο κέδρος ως άρωμα δωματίου λέγεται επίσης ότι έχει εναρμονιστική και αποκαταστατική επίδραση στην ψυχή. Αρώματα όπως λεβάντα και κανέλα έχουν ηρεμιστικό και ισορροπητικό αποτέλεσμα. Αρώματα όπως μέλι, βανίλια και τριαντάφυλλο χαλαρώνουν επίσης το σώμα και το μυαλό και βελτιώνουν τη διάθεση. Το απαλό, βαλσαμικό άρωμα σανταλόξυλου έχει επίσης χαλαρωτικό αποτέλεσμα και σας βοηθά να ανακάμψετε από την ταραχώδη καθημερινότητα και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας από μέσα.

Για την αίσθηση της ακοής: μουσική, κουδουνίσματα και τραγούδια

Οι μάλες διαλογισμού βοηθούν στην καταμέτρηση των μαντρών που απαγγέλλονται και στην εμβάθυνση της συγκέντρωσης.

Οι μάλες διαλογισμού βοηθούν στην καταμέτρηση των μάντρα που απαγγέλλονται και στην εμβάθυνση της συγκέντρωσης.

Μπορούμε επίσης να χαλαρώσουμε και να υποστηρίξουμε τον διαλογισμό μέσω της αίσθησης της ακοής. Για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί ένα CD με διαλογιστική μουσική, το οποίο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορεί να μας βάλει σε διαλογισμό. Αυτό συχνά συνοδεύεται από τον ήχο των κυμάτων, καθώς η θάλασσα εκλαμβάνεται από πολλούς ως όαση χαλάρωσης. Άλλοι ήχοι της φύσης έχουν επίσης ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα CD με κελαηδώντας πουλιά μπορεί να υποστηρίξει τον διαλογισμό. Ένα μικρό σιντριβάνι προσφέρει επίσης χαλάρωση λόγω του ομοιόμορφου πιτσιλισμού. Ένα κουδούνισμα ανέμου παρέχει επίσης ηρεμία με τους ήχους του. Με τα μπολ ή τα κύμβαλα, μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε έναν διαλογισμό και να διαδώσουμε επιπλέον ηρεμία. Το να τραγουδάς μάντρα είναι επίσης πολύ δημοφιλές για αυτό. Ο διαλογισμός Mantra είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για την εκπαίδευση της ακοής.

Για την αίσθηση της αφής: διαλογισμός μαλά και άνετες κουβέρτες και μαξιλάρια

Για την αίσθηση της αφής: διαλογισμός μαλά και άνετες κουβέρτες και μαξιλάρια

Οι άνετες κουβέρτες και τα μαξιλάρια όχι μόνο μοιάζουν όμορφα με το χρώμα, αλλά επίσης απλώνουν την απαραίτητη άνεση και άνεση στην αίθουσα διαλογισμού. Επιπλέον, διεγείρει την αίσθηση της αφής όταν αγκαλιαζόμαστε με μια χνουδωτή κουβέρτα ενώ κάνουμε διαλογισμό. Διεγείροντας την αίσθηση της αφής, δίνουμε τη δυνατότητα να ζούμε πιο δυνατά στην παρούσα στιγμή και να είμαστε προσεκτικοί. Ως εκ τούτου, σε πολλούς αρέσει επίσης να χρησιμοποιούν διαλογισμούς στο διαλογισμό τους. Όποιος δυσκολεύεται να αποκολληθεί από τις σκέψεις του μπορεί, για παράδειγμα, να εμβαθύνει τη συγκέντρωσή του με τη βοήθεια ενός ροζ χαλαζία στην αίθουσα διαλογισμού: υπάρχουν διαλογισμοί με 108 μαργαριτάρια που βοηθούν να μετρηθούν τα μάντρα και να ηρεμήσουν το μυαλό. Μπορεί επομένως να έχει νόημα να ενισχυθεί η ικανότητα διαλογισμού διεγείροντας την αίσθηση της αφής. Αλλά μια σύνδεση μεταξύ της αίσθησης της αφής και του διαλογισμού μπορεί επίσης να φανεί προς την αντίθετη κατεύθυνση: Έτσι Ο διαλογισμός Ζεν ειδικότερα μπορεί να βοηθήσει στην οξεία αίσθηση της αφής.

Για την αίσθηση της γεύσης: τσάι και φρούτα 

Για την αίσθηση της γεύσης: τσάι και φρούτα

Η τόνωση της αίσθησης της γεύσης σε σχέση με το διαλογισμό είναι επίσης χρήσιμη. Για παράδειγμα, μπορούμε να τελειώσουμε έναν διαλογισμό άνετα με ένα υπέροχο φλιτζάνι τσάι. Το να πίνεις τσάι μπορεί να γίνει τελετουργικό, ειδικά με ένα ωραίο σετ τσαγιού ή μια όμορφη τσαγιέρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα: η κατανάλωση ζεστού ποτού έχει ιδιαίτερα ηρεμιστική επίδραση. Εν τω μεταξύ, ιδέες ή ευρήματα από το διαλογισμό μπορούν να εισαχθούν σε ένα ημερολόγιο διαλογισμού. Όσοι επικεντρώνονται σε διαλογισμούς προσοχής μπορούν επίσης να αντιληφθούν τη γεύση του φρούτου πολύ έντονα τρώγοντας συνειδητά ένα βατόμουρο, για παράδειγμα. Έτσι το τσάι ή τα φρούτα μπορούν να εκπαιδεύσουν την αίσθηση της γεύσης και έτσι να υποστηρίξουν και τους διαλογισμούς.

Δημιουργήστε μια αίθουσα διαλογισμού