Σημασία τατουάζ Βίκινγκ

Ποιοι είναι οι Βίκινγκς; Γιατί είναι ένα τατουάζ Viking τόσο δημοφιλές αυτές τις μέρες και ποιο είναι το νόημά του?

Οι Βίκινγκς ήταν μια οικογένεια ή ομάδα ανθρώπων στις σκανδιναβικές περιοχές από τον 8ο έως τον 11ο αιώνα, οι οποίοι, λόγω της συναρπαστικής τους κουλτούρας, απαθανατίστηκαν στην ιστορία και έγιναν σημαντικό μέρος της σκανδιναβικής μυθολογίας. Η λέξη “Βίκινγκ” σημαίνει “θαλάσσιος πολεμιστής που κάνει ένα μακρύ ταξίδι μακριά από το σπίτι”. Λόγω της έλλειψης φυσικών πόρων στη γη τους, έζησαν σε μεγάλο βαθμό τη λεηλασία. Σήμερα, η κουλτούρα των Βίκινγκ έχει εμπνεύσει την τηλεοπτική σειρά όπως οι Βίκινγκς ή χαρακτήρες όπως ο Thor και ο Loki στο Σύμπαν της Marvel. Η φιλοσοφία και η εμφάνιση των Βίκινγκς είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά από τον κινηματογράφο – μυς, μακριές περίπλοκες πλεξούδες και τατουάζ. Έτσι ακριβώς θα φαίνεται το τατουάζ σας Viking, και όχι μόνο – η σκανδιναβική μυθολογία έχει πολλά σύμβολα που έχουν ιδιαίτερες έννοιες. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι τα φορούν από υπερηφάνεια για τις σκανδιναβικές ρίζες τους ή από καθαρή γοητεία με τη σκανδιναβική κουλτούρα, ή επειδή θέλουν απλώς να φαίνονται σκληροί. Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος και τι σημασία φέρνει ένα τατουάζ Viking στον χρήστη του, θα το μάθετε σε αυτήν την ανάρτηση! Αφήστε τον εαυτό σας να προσελκύσει τους μοντέρνους άντρες τατουάζ και μάθετε το νόημά τους.

Τα σύμβολα της σκανδιναβικής μυθολογίας

Τα σύμβολα της σκανδιναβικής μυθολογίας

Δεν απεικονίζουν όλα τα τατουάζ Βίκινγκ αγριεμένοι, γενειοφόροι άνδρες με κράνη με τσεκούρια. Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στη σκανδιναβική μυθολογία, σας παρουσιάζουμε μερικά παραδοσιακά σύμβολα των Βίκινγκ που αποτελούν έργο τέχνης από μόνα τους και κοσμούν το σώμα σας!

Wyrd Ryne ή εικονίδιο Web of Wyrd

Wyrd Ryne ή εικονίδιο Web of Wyrd

Αυτό είναι το σύμβολο των Βίκινγκ για την πίστη – ένα ισχυρό σύμβολο που στην πραγματικότητα φαίνεται αρκετά απλό και αποτελείται από πολλές διασταυρούμενες γραμμές. Η εικόνα αντιπροσωπεύει πραγματικά όλες τις μορφές στους ρούνους και επομένως είναι μια αναπαράσταση όλων των δυνατοτήτων στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Τατουάζ “Helm of Awe”

Το τιμόνι του δέους θεωρήθηκε ως ένα κοινό σύμβολο για να δηλώσει ανώτερη δύναμη και προστασία. Αυτό το σύμβολο δίνει επίσης στον κάτοχο την έκφραση τρόμου, δηλαδή – κάνει τον χρήστη θαρραλέο. Είναι ένα δημοφιλές σύμβολο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κόσμημα, φυλαχτό, πέτρες ή ως τατουάζ.

Σύμβολο Valknut ως τατουάζ Βίκινγκ

Σύμβολο Valknut ως τατουάζ Βίκινγκ

Το Valknut αποτελείται από τρία συνυφασμένα τατουάζ. Ο Αυστριακός λόγιος Σίμεκ πιστεύει ότι ήταν ένα θρησκευτικό σύμβολο που συνδέεται με το θάνατο – κάτι που οι Βίκινγκς σεβόταν παρά φοβούνταν. Εναλλακτικά, ο Άγγλος λόγιος Έλις Ντέιβιντσον πίστευε ότι ήταν ένα σημάδι από τον Οντίν και τους απελευθερωτικούς ανθρώπους του «πνευματικών δεσμών» που τους έκανε πιο γενναίους στη μάχη αφαιρώντας τον φόβο από τον εαυτό τους.

Valkirie Τατουάζ έννοια

Valkirie Τατουάζ έννοια

Οι Βίκινγκς, όπως και η κουλτούρα του Αμαζονίου, καλωσόρισαν γυναίκες πολεμίστριες και ονομάστηκαν «κοπέλα ασπίδα». Το “Valkyrie” – “Chosen of the Slain” – υποτίθεται ότι ήταν μια γυναικεία παρουσία που ήρθε σε πεδίο μάχης και αποφάσισε ποιος πρέπει να πεθάνει και ποιος να ζήσει. Οι Βαλκυρίες πέταξαν στα πεδία των μαχών προστατεύοντας τις ζωές εκείνων που τις προτιμούσαν και φέρνοντας το θάνατο σε αυτούς που δεν τους άρεσαν.

Το πιο δημοφιλές τατουάζ Viking: Odin Tattoo

Το πιο δημοφιλές τατουάζ Viking: Odin Tattoo

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά τατουάζ ή εικόνες στους Βίκινγκς στη σκανδιναβική κουλτούρα. Ο Όντιν είναι ένας πολύ γνωστός χαρακτήρας στη σκανδιναβική μυθολογία. Στη σημερινή κουλτούρα, μπορεί κανείς να ταυτιστεί ως διοικητής πεδίου μάχης και αξιοσέβαστος ηγέτης. Μπορεί να δείτε έναν ανθεκτικό και γενειοφόρο άνδρα με κράνος και πλεκτά μαλλιά. Αυτή είναι πιθανώς μια αναπαράσταση του Οντίν που ήταν για τους Βίκινγκς ο Δίας για τους Έλληνες.

Ενώ αυτά τα παραδοσιακά τατουάζ Βίκινγκ είναι σίγουρα συναρπαστικά, δεν χαράζουν καν την επιφάνεια όλων των ζωδίων, συμβόλων και μύθων που εμπνέει ο πολιτισμός των Βίκινγκ. Η εμβάθυνση στον πολιτισμό και τη μυθολογία τους είναι σαν να εμβαθύνεις σε έναν θησαυρό από δροσερές ιδέες τατουάζ και συναρπαστικές ιστορίες που σίγουρα θα ανταμείψουν την προσοχή σου. Για περισσότερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή εικόνων μας, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά όμορφα σχέδια τατουάζ!

Πρότυπα τατουάζ Viking

Τατουάζ σύμβολα Βίκινγκ

Viking tattoo tribal

Τατουάζ σύμβολα Βίκινγκ

Φυλετικές ιδέες τατουάζ Βίκινγκ

Πολεμιστής τατουάζ

Τατουάζ σκάφους Βίκινγκ

Βίκινγκ τατουάζ αντιβράχιο

Πρότυπα τατουάζ Viking δωρεάν

Τατουάζ Viking πίσω

Viking tattoo tribal

Τατουάζ Viking Loki

Τατουάζ Viking τατουάζ γυναίκες