Σύντομα θα έρθει η ώρα και η ζεστασιά θα ξεθωριάσει, οι μέρες θα είναι μικρότερες και το φθινόπωρο προαναγγέλλει. Σε αντίθεση με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για τον σκύλο. Ωστόσο, ο χειμώνας φέρνει επίσης μαζί του την ετήσια αλλαγή παλτό και κρύο άνεμο καθώς και πολλή βροχή. Το φθινόπωρο υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης. Συνεπώς, συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι σκύλοι να μπορούν να απολαύσουν το φθινόπωρο.

απολαύστε το φθινόπωρο με τον σκύλο

Ασφαλής στις σκοτεινές μέρες

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τους τετράποδους φίλους το φθινόπωρο είναι ότι σκοτεινιάζει πολύ νωρίς – οι άνθρωποι και τα σκυλιά παραβλέπονται γρήγορα από τους οδηγούς. Με απλά βοηθήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ποδηλάτες ή τζόγκινγκ στο σκοτάδι, ο περίπατος το βράδυ γίνεται πολύ πιο ασφαλής:

  • Ανακλαστήρες στα ρούχα για τον κύριο ή την ερωμένη
  • φωτεινά και αναβοσβήνουν γιακά
  • Λουρί και λουριά που αντανακλούν
  • LED που αναβοσβήνουν

Φωτεινά γιλέκα και κανονικά παλτά του ιδιοκτήτη εξασφαλίζουν την απαραίτητη προσοχή των άλλων χρηστών του δρόμου.

Συμβουλή: Με τα μακρυμάλλη σκυλιά, τα φωτεινά περιλαίμια καλύπτονται γρήγορα από τη γούνα – πρόσθετοι δείκτες που μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτοί βοηθούν εδώ. Αν θέλετε να παραγγείλετε τέτοιους δείκτες, θα το βρείτε z Β. Αντιστοίχιση αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων στον τροφοδότη πουλιών.

Προσοχή στο δάσος!

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο δάσος, πολλοί κίνδυνοι παραμονεύουν ασυνείδητα στον τετράποδο φίλο: πεσμένα κάστανα και βελανίδια. Επειδή πολλά σκυλιά καταπίνουν τα φρούτα και τα μασάνε. Με μεγαλύτερους αριθμούς και μικρά σκυλιά, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω τέτοιων φρούτων Τανίνες που μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια ή / και έμετο σε σκύλους. Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο, ειδικά εάν τα φρούτα που λαμβάνονται δεν ταιριάζουν στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Κατοικίδια ζώα φυλές σκύλων το φθινόπωρο με το σκυλί

Το φθινόπωρο ήρθε η ώρα να αλλάξετε το παλτό

Πολλά σκυλιά αλλάζουν το παλτό τους το φθινόπωρο – με έναν μακρυμάλλη σκύλο, συνιστάται να βουρτσίζετε το παλτό τακτικά και να το χρησιμοποιείτε για να μαζεύετε τα νεκρά μαλλιά. Επειδή αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί καλύτερα και η θερμική ρύθμιση της γούνας λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, το μπάνιο πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται έτσι ώστε να μην καταστρέφεται το ίδιο το λίπος του σώματος – προστατεύει το δέρμα από το κρύο και το υγρό. Εάν ο σκύλος βρέχτηκε στη βόλτα, η γούνα πρέπει να τρίβεται καλά με μια πετσέτα στο σπίτι.

Προσοχή στα τσιμπούρια και τα ακάρεα του γρασιδιού

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των τσιμπουριών, γιατί τα τσιμπούρια λατρεύουν τις ήπιες θερμοκρασίες και το υγρό κλίμα. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ δραστήριοι το φθινόπωρο. Στο σκύλο από δάγκωμα τσιμπούρι και αυτό με αυτό μεταδοτικές ασθένειες Για την επιτυχή προστασία, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιπαρασιτικοί παράγοντες όπως παρασκευάσματα spot-on ή κολάρο κατά του τσιμπούρι. Τα ακάρεα του φθινοπωρινού γρασιδιού αρέσκονται επίσης να κρύβονται σε σωρούς φύλλων και λιβαδιών το φθινόπωρο, τα οποία εγκαθίστανται κυρίως στα αυτιά, στο στομάχι και τη βουβωνική χώρα, καθώς και στα κενά μεταξύ των δακτύλων των ποδιών. Είναι δύσκολο να τα δείτε με γυμνό μάτι και προκαλούν έντονο κνησμό. Το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει δευτερογενείς λοιμώξεις, οι οποίες συνοδεύονται από φλεγμονή και ψώρα. Εάν υπάρχει υποψία προσβολής από ακάρεα, πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Τα κατοικίδια σκυλιά εκτρέφουν σκύλους στο παράθυρο

Προσοχή σε σκύλους με οστεοαρθρίτιδα

Εάν είναι πραγματικά θυελλώδης, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις μεγάλες βόλτες με τον τετράποδο φίλο σας. Επειδή ο κίνδυνος για τα μάτια του σκύλου από τον κρύο άνεμο συχνά παρεξηγείται. Οι ράτσες σκύλων με όρθια αυτιά είναι επίσης γρήγορες για να προσβληθούν από μόλυνση από τον δροσερό αέρα. Οι σύντομοι περίπατοι είναι επομένως καλύτεροι και θα πρέπει επίσης να πάτε σε περιοχές που προστατεύονται καλύτερα από τον άνεμο, όπως τα δάση. Τα σκυλιά με οστεοαρθρίτιδα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας το φθινόπωρο. Επειδή η υγρή και κρύα περίοδος είναι ένα επιπλέον πρόβλημα. Αυτό γίνεται αντιληπτό με το να σηκώνεστε πολύ αργά και να χόμπιζε πιο συχνά. Τα συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν προσφέροντας στον τετράποδο φίλο ένα ζεστό μέρος δίπλα στη θερμάστρα ή στο τζάκι.

Συμβουλή: Μια κουταλιά της σούπας λινέλαιο για κάθε δέκα κιλά βάρους προάγει τη συσσώρευση χόνδρου.

Ειδική περιποίηση το φθινόπωρο

Εκτός από την περιποίηση κατά την αλλαγή γούνας λόγω της μετάβασης από γούνα καλοκαιριού σε γούνα χειμώνα, μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντική. Επειδή η αλλαγή του τριχώματος κοστίζει στον σκύλο πολλά θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα η κατανάλωση πρωτεΐνης να αυξάνεται ιδιαίτερα. Τα σκυλιά μπορούν να προσλάβουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά με την τροφή τους, για παράδειγμα προσθέτοντας κουαρκ χαμηλών λιπαρών ή τυρί cottage στη συνήθη τροφή για σκύλους.

Εικόνα 1: © istock.com/A-Digit

Εικόνα 2: © istock.com/CountryStyle Photography

Εικόνα 3: © istock.com/ands456