Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει 6 αλλεργικές φυλές σκύλων για τους λάτρεις των σκύλων. Αλλά ίσως τα σκυλιά δεν είναι ακριβώς το πράγμα σου. Τότε αυτές οι 6 γάτες με αλλεργίες έχουν δίκιο. Οι γάτες είναι οι σύντροφοί μας για περίπου 10.000 χρόνια. Λατρεύονταν με τη μορφή της θεάς Μπαστ στην αρχαία Αίγυπτο, στη συνέχεια σφαγιάστηκαν στον Μεσαίωνα. Μας έσωσαν από τον Μαύρο Θάνατο κυνηγώντας αρουραίους που προκαλούν ασθένειες και από τότε ήταν ευπρόσδεκτοι πίσω στα σπίτια μας. Παρ ‘όλα αυτά, τα φρικιά υγιεινής είναι μεταξύ των κατοικίδιων ζώων που μπορούν να προκαλέσουν τις ισχυρότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Το σάλιο, η ζυγαριά και οι σμηγματογόνοι αδένες σας περιέχουν το αλλεργιογόνο “Fel d 1”, το οποίο προκαλεί υγρά μάτια, ρινική καταρροή και δυσκολία στην αναπνοή σε σχεδόν 10% του πληθυσμού. Δυστυχώς 100% υποαλλεργικά ζώα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Παρ ‘όλα αυτά, σε πολλούς ανθρώπους, οι γάτες με αλλεργίες προκαλούν λιγότερες ή καθόλου αλλεργικές αντιδράσεις. Σας παρουσιάζουμε 6 από τις πιο διάσημες φυλές.

Η αλλεργία στη γάτα δεν σημαίνει πάντα καθόλου γάτα

Αλλεργική γυναίκα γάτας με αλλεργία στη γάτα που μυρίζει

Σημειώστε, ωστόσο, ότι κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά και μπορεί να είστε αλλεργικοί παρ ‘όλα. Το χειρότερο πράγμα για ανθρώπους και ζώα θα ήταν να αγοράσουν ένα νέο μέλος της οικογένειας και να πρέπει να το φέρουν πίσω λίγο αργότερα. Αφιερώστε χρόνο με το γατάκι στον κτηνοτρόφο και γνωριστείτε καλά μεταξύ σας.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε έναν εμβολιασμό κατά της αλλεργίας, ο οποίος μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει πλήρως την αλλεργία σας.

Μάθετε να αγαπάτε ξανά τις γάτες

Οι γάτες με αλλεργίες αγαπούν η μία την άλλη εδώ και χιλιάδες χρόνια

Οι γάτες δεν ξαπλώνουν νωχελικά – ομορφαίνουν το δωμάτιο

Αλλεργική γάτα υψηλή πέντε γάτα ανθρώπινη σχέση

Γίγαντας μεταξύ των αλλεργικών: η σιβηρική γάτα

Παρά τη μακριά, παχιά γούνα τους, αυτά τα ρωσικά γατάκια θεωρούνται αλλεργικές γάτες επειδή παράγουν λιγότερες πρωτεΐνες “Fel d 1”. Είναι από τις μεγαλύτερες φυλές γάτας και μπορούν να φτάσουν το μέγιστο βάρος έως και 8 κιλά. Παρά το μέγεθός τους, οι σιβηρικές γάτες είναι πολύ παιχνιδιάρικες και ευκίνητες. Απολαμβάνουν την οικογενειακή παρέα και είναι εξαιρετικά καλά με παιδιά και άλλα κατοικίδια. Τα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής, που εκπλήσσει πολλούς ιδιοκτήτες, είναι η ευφυΐα και η αγάπη τους για το νερό. Αυτές οι γάτες στο σπίτι λατρεύουν να μαθαίνουν κόλπα και να παίζουν στην μπανιέρα.

Οι γάτες της Σιβηρίας είναι πολύ χνουδωτές και χαριτωμένες

Αλλεργικές γάτες καφέ λευκή σιβηρική γάτα μεγάλη και χνουδωτή

Γάτες με αλλεργίες παρά τη μακριά γούνα

Αλλεργικές γάτες Σιβηρική γάτα αντιμετωπίζουν μπλε μάτια

Είστε από τη Ρωσία και αγαπάτε το κρύο

Αλλεργικές γάτες δύο σιβηρικές γάτες στο πιο ελκυστικό τοπίο

Αλλεργικές γάτες Σιβηρική γατούλα στο δέντρο

Πυροβόλα πάρτι από την Αγγλία: Cornish Rex

Όλα τα βελούδινα πόδια από την εξαιρετική οικογένεια Rex αναγνωρίζονται ως γάτες με αλλεργίες. Η κατσαρή γούνα τους αποτελείται από τρία στρώματα, οπότε είναι απίστευτα απαλή. Έχουν λίγα μαλλιά και η κοντή γούνα τους δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση. Οι γάτες Rex είναι πολύ δραστήριες και πολύ δεμένες με τις οικογένειές τους, επομένως δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους για πολύ καιρό. Χρειάζονται πολλή προσοχή και γι ‘αυτό ακριβώς τα πάνε τόσο καλά με παιδιά που τους το κάνουν δώρο.

Εξαιρετικό και υποαλλεργικό

Γάτες με αλλεργίες calico cornish rex χρώματα

Αλλεργικές γάτες cornish rex cat brownish

Περήφανη μητέρα και οι απόγονοί της

Αλλεργικές γάτες cornish rex μητέρα με γατάκια

Οι γάτες Cornish Rex είναι απολύτως φανταχτερές

Αλλεργικές γάτες αστείο γαλαζοπράσινο πρόσωπο γάτας rex

Ομορφιές μεταξύ αλλεργικών γατών: ρωσικό μπλε

Τα ρωσικά γαλάζια γατάκια όχι μόνο φαίνονται απολύτως εκπληκτικά με το βελούδινο κίτρινο-λεβάντα και τα βαθύ πράσινα μάτια τους, θεωρούνται επίσης αλλεργικές γάτες και παράγουν λιγότερα αλλεργιογόνα “Fel d 1”. Τα χαρακτηριστικά της δείχνουν ένα περίεργο «χαμόγελο» που συχνά συγκρίνεται με αυτό της Μόνα Λίζα. Η Ρωσική Μπλε Γάτα είναι πολύ έξυπνη και έχει διατηρήσει ένα έντονο κυνηγετικό ένστικτο, οπότε χρειάζεται πολύ χρόνο παιχνιδιού. Αυτή η φυλή δημιουργεί έναν εξαιρετικά ισχυρό δεσμό με τους ιδιοκτήτες της και τον τρόπο ζωής τους, είναι ταυτόχρονα ανεξάρτητη και χρειάζεται επίσης χρόνο για τον εαυτό της.

Το Russian Blue είναι μία από τις πιο όμορφες φυλές γάτας

Αλλεργικές γάτες Ρωσική μπλε γάτα με πράσινα μπλε μάτια

Μπορούν να αναγνωριστούν από τη γκρι-μπλε γούνα τους

Αλλεργικές γάτες όμορφη ρωσική μπλε γάτα

Εκφραστικά πράσινα μάτια και τυπικό χαμόγελο

Αλλεργικές γάτες Ρωσικό γαλάζιο γατάκι με πράσινα μάτια

Αλλεργικές γάτες χαριτωμένο ρωσικό γαλάζιο γατάκι

Αλλεργικές γάτες από άγρια ​​τροπικά δάση: Γάτες της Βεγγάλης

Οι γάτες της Βεγγάλης δημιουργήθηκαν από ένα μείγμα κοινών σπιτιών και εξωτικών άγριων λεοπάρδαλων. Είναι επομένως εξαιρετικά μυώδεις, δραστήριοι και ιδανικοί για να παίζουν τα παιδιά με τις ώρες. Δεν μπορείτε να περιμένετε από μια γάτα της Βεγγάλης να καθίσει ήσυχα στην αγκαλιά σας. Όπως και η γάτα της Σιβηρίας, η Βεγγάλη λατρεύει το νερό και θα χαρεί να πηδήξει στο μπάνιο μαζί σας. Δεν πέφτει πολύ, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να καθαριστεί και είναι πολύ υγιεινό και εύκολο στη φροντίδα.

Εξωτικό και ημι-άγριο

Αλλεργικές γάτες Βεγγάλη γάτα μικρό χρυσό γατάκι

Σαν μικροσκοπικές λεοπαρδάλεις στο σπίτι σας

Αλλεργικές γάτες χρυσή γάτα Bengal σε μαύρο χρώμα

Δύο βασικές παραλλαγές στο χρώμα του παλτό

Αλλεργικές γάτες λευκή και χρυσή γάτα του Βεγγάλου

Έκθεση αλλεργικών γατών λευκής γάτας Βεγγάλης

Τσάντες συνομιλίας του κόσμου των γατών: Σιάμ και Μπαλινέζικες γάτες

Οι γάτες Σιάμα και Μπαλί έχουν εντυπωσιακά μεγάλα αυτιά και ελκυστικά, κορεσμένα μπλε μάτια. Φαίνονται εξαιρετικά λεπτές και κομψές και μοιάζουν με χαριτωμένους χορευτές. Η φυλή είναι πολύ ευαίσθητη στις διαθέσεις των κυρίων της και είναι πολύ προσκολλημένη σε αυτούς. Οι σιαμαίες γάτες, ωστόσο, χρειάζονται μεγάλη προσοχή και μεγάλες σεζόν. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της φυλής γατών είναι η «ομιλία» τους. Ειδικά όταν αγνοούνται ή είναι μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνονται γρήγορα μόνοι και πολύ θορυβώδεις.

Λεπτός και κομψός, σαν πραγματικοί χορευτές

Αλλεργικές γάτες μπαλινέζικη γάτα σε καφέ

Αλλεργικές γάτες Μπαλινέζικη γάτα σε λευκό και καφέ

Ελκυστικά γαλάζια μάτια του ουρανού

Γάτες με αλλεργίες όμορφη σιαμέζα γάτα με μπλε μάτια

Σιαμέζικη γάτα με καστανό πρόσωπο

Άτριχα παράξενα στο δικό σας σπίτι: Sphynx

Ο Sphynx είναι μια φυλή γάτας χωρίς τρίχες και ως εκ τούτου συχνά αναφέρεται ως «E.T. ο κόσμος των γατών ». Το σάλιο σας δεν κολλάει στο δέρμα σας και συνεπώς προκαλεί λιγότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Το Sphynx είναι πολύ έξυπνο, ενεργό και ασυνήθιστα προσανατολισμένο στους ανθρώπους. Λόγω της τριχότητάς τους, οι γάτες Sphynx χρειάζονται ειδική φροντίδα του δέρματος και αντηλιακή προστασία, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ υγιείς.

Ο Sphynx μοιάζει να προήλθε από άλλο πλανήτη

Αλλεργικές γάτες πολύχρωμη σφίγγα γάτα

Στην πραγματικότητα, όλες οι γάτες μοιάζουν έτσι, απλώς καλυμμένες με γούνα

Αλλεργικές γάτες γκρι λευκή γάτα σφίγγα σε εξωτερικούς χώρους

Αλλεργικές γάτες γκρι λευκή σφίγγα γάτα

Τα γατάκια φαίνονται πάντα χαριτωμένα

Αλλεργικές γάτες λευκό γατάκι σφίνγκ σε μαύρο

Οι ήπιες αλλεργίες δεν πρέπει να σας εμποδίζουν να καλωσορίσετε μια γατούλα στο σπίτι σας. Σας φέρνουν απίστευτη χαρά, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ακόμη και αντοχή στο αλλεργιογόνο “Fel d 1” μόνοι τους. Απλώς πηγαίνετε στους εκτροφείς των επιλεγμένων από αλλεργίες και περάστε μερικές ώρες με τα ζώα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε πραγματικά να πείτε εάν ένα τετράποδο μέλος της οικογένειας είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Απολαύστε ξανά τη ζωή με τους αλλεργικούς

Αλλεργικές γάτες παιδί και γάτα παίζουν φίλοι μαζί

Αλλεργικές γάτες αγάπη και σχέση σχέσης γάτας