Η πανδημία του κορονοϊού έχει διασφαλίσει ότι πολλές εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να κάνουν τη δουλειά τους στο γραφείο του σπιτιού. Αυτό που αρχικά ακούγεται σαν λιγότερο άγχος μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν μια ολόκληρη οικογένεια ζει στο σπίτι και τα παιδιά απαιτούν τα δικαιώματά τους. Αυτό το άρθρο σας δείχνει πώς μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας όσο το δυνατόν πιο ανενόχλητα, να είστε παραγωγικοί και ταυτόχρονα να προάγετε την υγεία σας.

Η εργασία στο γραφείο στο σπίτι αυξάνει την παραγωγικότητα

Δημιουργήστε το δικό σας δωμάτιο για το γραφείο του σπιτιού

Ομολογουμένως, δεν έχουν όλοι ένα δωμάτιο στο διαμέρισμά τους όπου μπορούν να υποχωρήσουν για να εργαστούν. Με λίγα έπιπλα πίσω και το Απόκτηση κατάλληλων, εργονομικών επίπλων γραφείου Ωστόσο, για παράδειγμα, το υπνοδωμάτιο ή μέρος του σαλονιού μπορεί να μετατραπεί σε γραφείο στο σπίτι. Υπάρχουν γραφεία και καρέκλες γραφείου σε εξειδικευμένους εμπόρους επίπλων γραφείου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπου μπορείτε να είστε παραγωγικοί, ακόμη και αν υπάρχει λίγος χώρος.

Με ένα ρυθμιζόμενο ύψος γραφείο και μια καρέκλα με εργονομικό σχήμα καθίσματος και πλάτης, μπορείτε να βελτιώσετε τη στάση σας ενώ εργάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την ένταση και επομένως τον πόνο στην πλάτη και πονοκεφάλους στο γραφείο του σπιτιού, γεγονός που αυξάνει την παραγωγικότητά σας μακροπρόθεσμα.

Για να μπορέσετε να είστε μόνιμα παραγωγικοί στο γραφείο του σπιτιού σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε τον οικιακό σας σταθμό εργασίας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί πραγματικά να αναγνωριστεί ως τέτοιος. Επομένως, εξαλείψτε όλα όσα δεν ανήκουν σε έναν χώρο εργασίας. Πρέπει να είναι σαφές και σε εσάς ότι από εδώ και πέρα ​​αυτό είναι το γραφείο σας, στο οποίο εργάζεστε πραγματικά μόνο επαγγελματικά.

Για να μπορείτε να εργάζεστε ανενόχλητοι στο σαλόνι, μπορεί να έχει νόημα να χρησιμοποιείτε διαχωριστικά δωματίων που χωρίζουν την περιοχή εργασίας από το υπόλοιπο δωμάτιο. Φυσικά, αυτό λειτουργεί μόνο εάν το δωμάτιο έχει το σωστό μέγεθος. Τέτοια χωρίσματα δεν μειώνουν την ένταση που προκαλείται από κανένα παιδί, αλλά έχετε τουλάχιστον έναν χώρο που σας προορίζεται κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας σας και στον οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος στα παιδιά σας. Ωστόσο, για να λειτουργήσει αυτό, χρειάζεστε καλή επικοινωνία με τους απογόνους σας.

Οι πρακτικές ιδέες στο γραφείο του σπιτιού είναι παραγωγικές

Δηλώστε το παιδικό δωμάτιο ως χώρο παιχνιδιού

Όταν τα παιδιά είναι στο σπίτι, φυσικά θέλουν να αφήσουν τον ατμό και το παιχνίδι. Αυτό μπορεί να είναι ένα πραγματικό τεστ στρες για εργασία στο γραφείο του σπιτιού. Υπάρχει όμως λύση. Μιλήστε με τους απογόνους σας, εξηγήστε την κατάσταση και εξηγήστε το παιδικό δωμάτιο ή τα δωμάτια να είναι χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι απόγονοί σας δεν θα στριφογυρίζουν σε ολόκληρο το διαμέρισμα όλη την ημέρα και θα σας ξεφεύγουν επανειλημμένα από τη συγκέντρωσή σας. Δεν χρειάζεται τα παιδιά σας να γλιστρήσουν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό για εσάς να εργάζεστε με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Στο παιδικό δωμάτιο, τα μικρά μπορούν να τρέχουν όπως θέλουν. Η κλειστή πόρτα του παιδικού δωματίου διατηρεί πολύ θόρυβο στο δωμάτιο και σας δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας.

Η μελέτη είναι περιορισμένη περιοχή – οι σταθεροί κανόνες βοηθούν

Εάν έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε το δικό σας δωμάτιο (π.χ. το υπνοδωμάτιο) σε γραφείο στο σπίτι, τότε ορίστε κανόνες για τα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην συνεχίζουν να μπαίνουν στο δωμάτιο και να σας ενοχλούν στη δουλειά. Για παράδειγμα, συμφωνήστε μαζί τους ότι:

  • Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο δωμάτιο με κλειστή πόρτα
  • πρέπει να χτυπήσετε μία φορά και δεν θέλετε να ενοχληθείτε εάν δεν υπάρχει απάντηση
  • Η είσοδος στο δωμάτιο δεν επιτρέπεται εάν στην πόρτα κρέμεται αντίστοιχη πινακίδα, στην οποία ο ζ. Ο Β. Λέει “Συνάντηση, μην ενοχλείτε!”

Αυτοί οι κανόνες μπορεί να ακούγονται σκληροί, αλλά σας βοηθούν να εργάζεστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε τις εργασίες που σας έχουν ανατεθεί στο γραφείο του σπιτιού.

Προγραμματίστε σωστά το γραφείο του σπιτιού σας Εργαστείτε στο σπίτι χωρίς άγχος

Εργασία κατά τη διάρκεια του ύπνου

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεστε ενώ κοιμάστε μόνοι σας. Μάλλον, είναι λογικό να εργάζεστε στο γραφείο του σπιτιού τις ώρες που ο απόγονος σας κοιμάται. Ιδιαίτερα τα πολύ μικρά παιδιά χρειάζονται έναν απόγευμα και κοιμούνται σχετικά νωρίς το βράδυ. Εάν είναι δυνατόν, προγραμματίστε την εργασία σας αυτές τις ώρες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχετε δώσει αρκετή προσοχή στους απογόνους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας αφού ξαπλώσετε.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για υπαλλήλους που ασκούν δραστηριότητες που δεν συνδέονται με το ωράριο λειτουργίας της εταιρείας. Ακόμα και άτομα που εργάζονται μόνο με μερική απασχόληση την ώρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βραδινές ώρες ή το απόγευμα για να εργαστούν ανενόχλητοι.

Μειώστε την ένταση με τεχνικά βοηθήματα

Τα παιδιά είναι θορυβώδη όταν παίζουν και ρομπάζουν στο διαμέρισμα, κάτι που είναι απολύτως φυσικό. Για να συνεχίσετε να εργάζεστε αποτελεσματικά στο γραφείο του σπιτιού και να είστε παραγωγικοί, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τεχνικά βοηθήματα, π.χ. Β. Υψηλής ποιότητας ακουστικά και μικρόφωνα. Είναι σε θέση να φιλτράρουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να τον καταστέλλουν με τη βοήθεια της λεγόμενης λειτουργίας σίγασης. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά σας να είναι δυνατά χωρίς να το παρατηρήσουν οι συνάδελφοί σας στην εταιρεία.

Εργαστείτε αποτελεσματικά στο γραφείο του σπιτιού – ποιότητα οθόνης

Για να μην κουραστείτε πολύ γρήγορα, έχει νόημα ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής με οθόνη υψηλής ποιότητας. Πάνω απ ‘όλα, η υψηλότερη δυνατή ανάλυση και ένα επαρκές μέγεθος βοηθούν τα μάτια και το κεφάλι να παραμείνουν σε φόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να μπορείτε να εργάζεστε αποτελεσματικά, μπορεί να έχει νόημα να αποκτήσετε ειδικά στηρίγματα για τα χέρια και τους πήχεις. Αποτρέπουν την ενόχληση στους ώμους, τους πήχεις και τα χέρια.

Εκτός από έναν εργονομικά σχεδιασμένο χώρο εργασίας με κατάλληλο γραφείο και καρέκλα γραφείου, μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ένας ισχυρός υπολογιστής είναι βασικές απαιτήσεις για να μπορείς να εργάζεσαι στο γραφείο του σπιτιού με τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγικότητα. Εάν η σύνδεση με την εταιρεία διακοπεί ξανά και ξανά ή ο υπολογιστής είναι υπερβολικός, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσετε αποτελεσματικά από το σπίτι.

Λειτουργική επίπλωση του γραφείου στο σπίτι Εργασία ανενόχλητη

Οι διακοπές αυξάνουν την παραγωγικότητα

Εάν εργάζεστε στο σπίτι, όπως και στο χώρο εργασίας σας στην εταιρεία, είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα. Μετά από μια ορισμένη περίοδο συγκεντρωμένης εργασίας, η συγκέντρωση μειώνεται. Οι ώρες διαλειμμάτων έχουν εισαχθεί για να μπορείτε να χαλαρώσετε ψυχικά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Στο γραφείο του σπιτιού, επίσης, πρέπει να κάνετε μικρά διαλείμματα σε καθορισμένες ώρες, να κυκλοφορείτε, να κάνετε μικρές ασκήσεις διατάσεων και να δυναμώνετε με κάτι για φαγητό και ποτό.

Εάν είναι δυνατόν, πάρτε λίγο καθαρό αέρα, όπως να κάνετε έναν γύρο γύρω από το τετράγωνο ή να καθίσετε στο μπαλκόνι ή το αίθριο, εάν είναι διαθέσιμο. Ένας μικρός ύπνος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακάμψετε. Προσοχή όμως, μην κοιμάστε πολύ, γιατί τότε θα είστε πιο κουρασμένοι από πριν.

η εργασία στο γραφείο στο σπίτι κάνει παραγωγικά διαλείμματα Πηγή εικόνας Εικόνα 1: Shutterstock