Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης της μόδας για να μπορείς να επιλέξεις πλαίσια που σου φαίνονται πραγματικά καλά. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Αυτά είναι, για παράδειγμα, το σχήμα του προσώπου σας, το χρώμα του δέρματος, το προσωπικό στυλ κλπ. Ωστόσο, η επιλογή μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά δύσκολη. Το γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία, γι ‘αυτό θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό.

Βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο γυαλιών για εσάς εξοικειωθείτε με τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα. Απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα βρείτε αυτό που ψάχνετε!

Επιλογή κουφωμάτων γυαλιών: ποιοι παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο?

Επιλογή πλαισίων γυαλιών Σχήμα προσώπου που ταιριάζει με παράγοντες πλαισίων γυαλιών

Οι τάσεις της μόδας είναι σημαντικές και ενώ παίζουν ρόλο στην επιλογή πλαισίων για γυαλιά, δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχουν διάφορες μάρκες γυαλιών που είναι δημοφιλείς και θεωρούνται περιζήτητα αξεσουάρ μόδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσφέρουν το κατάλληλο πλαίσιο γυαλιών για εσάς. Ένα μοντέρνο μοντέλο μπλούζας δεν μπορεί πάντα να ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα του προσώπου σας και το δικό σας στυλ. Ενας Γυαλιά Ray Ban Για παράδειγμα, είναι ένα από τα κλασικά μεταξύ των γυαλιών και μπορεί να είναι το κατάλληλο και για εσάς. Αλλά είναι καλύτερο να το ελέγξετε πριν πάρετε μια τελική απόφαση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθορίζοντας το σχήμα του προσώπου σας και επιλέγοντας ένα κατάλληλο πλαίσιο για τα γυαλιά σας. Παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό πολύ καλά…

Επιλέξτε πλαίσια γυαλιών Σχήμα προσώπου που ταιριάζει με πλαίσιο γυαλιών

Προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας

Είναι το πρόσωπό σας στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο ή ίσως σε σχήμα καρδιάς; Το σχήμα του προσώπου σας σχετίζεται στενά με το ποιο πλαίσιο κάνει την εμφάνισή σας καλύτερη.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Τα πλαίσια που ταιριάζουν σε οβάλ πρόσωπο έχουν ισχυρό ιστό, είναι ευρύτερα από το ευρύτερο μέρος του προσώπου και έχουν γεωμετρικό σχήμα.

Κορνίζες που πρέπει να αποφεύγονται με οβάλ πρόσωπα

Τα γυαλιά που είναι υπερμεγέθη και καλύπτουν περισσότερο από το μισό του προσώπου σας διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία και συμμετρία του οβάλ προσώπου.

Επιλέξτε πλαίσια γυαλιών Οβάλ σχήμα προσώπου

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Τα πλαίσια γυαλιών που είναι τετράγωνα ή ορθογώνια είναι συνήθως ευρύτερα από ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό και να ενισχύσει το πρόσωπό σας. Ένα τέτοιο πλαίσιο κάνει το στρογγυλό σας πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό και μακρύ και δίνει στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας περισσότερη ισορροπία.

Γυαλιά πλαίσια που πρέπει να αποφεύγονται με στρογγυλό πρόσωπο

Κορνίζες χωρίς ζώνες, στρογγυλά και μικρά καρέ τονίζουν το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας ενώ το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο στρογγυλό.

Επιλέξτε πλαίσια γυαλιών Σχήμα προσώπου στρογγυλό

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Τα γυαλιά που απαλύνουν τη γωνία και κάθονται ψηλά στη γέφυρα της μύτης φαίνονται καλύτερα σε τετράγωνα πρόσωπα. Οβάλ ή στρογγυλά γυαλιά ισορροπούν τις γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου και το κάνουν να φαίνεται λίγο πιο λεπτό.

Πλαίσια γυαλιών προς αποφυγή με τετράγωνο πρόσωπο

Τα πλαίσια γυαλιών σε σχήμα γωνίας και κουτιού ακονίζουν και τραβούν την προσοχή στα γωνιακά χαρακτηριστικά του προσώπου σας, κάνοντας ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πρόσωπο να φαίνεται ογκώδες.

Επιλέξτε πλαίσια γυαλιών, τετράγωνο σχήμα προσώπου

Σχήμα προσώπου σε σχήμα καρδιάς

Τα πλαίσια γυαλιών που εξισορροπούν το πλάτος του μετώπου με τη στενότητα του πηγουνιού είναι ιδανικά για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Γυαλιά με χαμηλούς κροτάφους και βαριές γραμμές καρέ στο κάτω μέρος προσθέτουν πλάτος στο στενότερο μέρος του προσώπου σας. Στρογγυλά γυαλιά ή τετράγωνα γυαλιά με καμπύλες άκρες τραβούν την προσοχή μακριά από το μέτωπο.

Κορνίζες που πρέπει να αποφεύγετε με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Μείνετε μακριά από οποιοδήποτε πλαίσιο γυαλιών που εφιστά την προσοχή στο μέτωπό σας. Αυτό ισχύει επίσης για πλαίσια με διακοσμητικούς ναούς ή διακοσμημένες κορυφές.

Επιλογή πλαισίων γυαλιών Σχήμα προσώπου σε σχήμα καρδιάς

Το κλειδί για την επιλογή των σωστών πλαισίων γυαλιών είναι η ισορροπία. Θυμηθείτε, τα αντίθετα προσελκύουν. Επιλέξτε γυαλιά που έρχονται σε αντίθεση με τα περιγράμματα του προσώπου σας και φέρνουν συμμετρία και ισορροπία στα προεξέχοντα χαρακτηριστικά σας.

Το πλαίσιο που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει στον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας

Υπάρχουν πλαίσια για κάθε τρόπο ζωής! Σκεφτείτε τις δραστηριότητες που θα κάνετε με τα γυαλιά σας. Όταν είστε ενεργός, επιλέξτε ένα πλαίσιο γυαλιών flexon που μπορεί να περιστρέφεται και να λυγίζει χωρίς να σπάσει.

Or μήπως χρειάζεστε ένα ζευγάρι γυαλιά παιχνιδιού; Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα κομψών καρέ που κάνουν την εμπειρία παιχνιδιού ακόμη πιο ζωντανή.

Επιλογή πλαισίων γυαλιών Σχήμα προσώπου Πλαίσιο γυαλιού

Τα καρέ που φοράτε μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φοράτε γυαλιά το Σαββατοκύριακο που δείχνουν την πλευρά σας που αγαπά τη διασκέδαση. Και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μπορείτε να φοράτε διαφορετικά γυαλιά που ταιριάζουν καλύτερα στο επιχειρηματικό σας στυλ.

Είτε επιλέξτε ένα μόνο πλαίσιο που μπορεί να εκφράσει την πραγματική σας προσωπικότητα, είτε έχετε μια μικρή συλλογή πλαισίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε εύκολα τον τρόπο εμφάνισής σας που ταιριάζει στη διάθεσή σας.

Τελικά

Οπλισμένοι με αυτές τις συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να βρείτε το σωστό πλαίσιο γυαλιών για το σχήμα του προσώπου σας και να εκφράσετε το προσωπικό σας στυλ. Αδράξτε την ευκαιρία και μετατρέψτε τα γυαλιά σας σε ένα κατάλληλο αξεσουάρ μόδας!