Άχνετε για ασυνήθιστες ιδέες σχεδιασμού για το σπίτι σας που δημιουργούν έναν εντυπωσιακό παράγοντα στο εσωτερικό; Έχουμε ετοιμάσει ακριβώς τέτοια σχέδια δωματίων για εσάς που μάλλον δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Τα παρακάτω αφορούν την ταπετσαρία στο ταβάνι! Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο δράμα και να προσελκύσετε ένα εσωτερικό. Αυτή τη στιγμή είναι μια τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Ποιος θέλει κανονικό ταβάνι όταν μπορείτε να το καλύψετε και να το διακοσμήσετε με κόντρα πλακέ, ξύλινα δοκάρια, ακόμη και ταπετσαρία; Παρεμπιπτόντως, οι λεγόμενες ταπετσαρίες οροφής φέρνουν μοναδικά μοτίβα και ενδιαφέροντα χρώματα στο εσωτερικό και είναι εντελώς εντυπωσιακά. Αλλά πριν αποφασίσετε για ένα τέτοιο σχέδιο οροφής, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά πράγματα σχετικά με την ταπετσαρία στο ταβάνι στις ακόλουθες γραμμές. Αν σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον, μείνετε μαζί του και συνεχίστε!

 Η ταπετσαρία στην οροφή είναι αυτή τη στιγμή μια τάση στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό.

Ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο οροφής σε λευκό ταβάνι με μπλε έναστρο ουρανό σε μπλε και λευκή ριγέ αντίθεση.

 Αυτό που τραβάει αμέσως το βλέμμα σας εδώ?

Ταπετσαρία στο διάδρομο οροφής ρομαντική ταπετσαρία ταβάνι οροφής σε λουλουδάτο μοτίβο

 Αισθητικές πτυχές κατά την ταπετσαρία της οροφής

Αντί να βαφτεί εξ ολοκλήρου σε λευκό χρώμα, η οροφή μπορεί να διακοσμηθεί λεπτομερώς. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να διευκρινίσετε δύο σημαντικά αισθητικά ερωτήματα πριν από την ταπετσαρία. Πρώτον, τι χρώμα πρέπει να έχει η ταπετσαρία οροφής για να ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό σας; Και δεύτερον, τι μοτίβα θα μπορούσε να έχει η ταπετσαρία στο ταβάνι; Εν ολίγοις, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το χρώμα και το σχέδιο της ταπετσαρίας που σκοπεύετε να βάλετε στο ταβάνι σε ένα δεδομένο δωμάτιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από αισθητικής άποψης, επειδή η οπτική αντίληψη ξεκινά από το ταβάνι.

 Από το ταβάνι στο πάτωμα, όλα πρέπει να είναι σε οπτική αρμονία!

Ταπετσαρία στο ταβάνι φωτεινό εσωτερικό ταβάνι-ψηλά παράθυρα ανοιχτό γκρι λουλούδια

 Α) Σκούρα ή ανοιχτά χρώματα – τα οποία είναι πιο κατάλληλα για την ταπετσαρία στο ταβάνι? 

Σίγουρα δεν θέλετε να αισθάνεστε άβολα στο δωμάτιο, έτσι δεν είναι; Τα σκούρα χρώματα μπορούν να σας απογοητεύσουν, γι ‘αυτό οι ταπετσαρίες οροφής σε σκούρους τόνους δεν συνιστώνται ή σπάνια. Αυτά θα τείνουν να επιβαρύνουν το δωμάτιο και θα κάνουν όλη την ατμόσφαιρα να φαίνεται δραματική και μυστηριώδης. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες αντιθέσεις και να κάνουν το δωμάτιο πιο ελκυστικό. Τα επόμενα παραδείγματα εικόνων για σκοτεινή ταπετσαρία στο ταβάνι αποδεικνύουν αυτήν την άποψη.

Μπορείτε μόνο να ολοκληρώσετε τη δραματική εμφάνιση μιας σύγχρονης κουζίνας με αυτήν την εντυπωσιακή ταπετσαρία οροφής.

Ταπετσαρία στο ταβάνι μαύρο φόντο μεγάλα λευκά και ροζ λουλούδια συμπληρώνουν τη δραματική εμφάνιση μιας σύγχρονης κουζίνας

 Αν θέλετε να αλλάξετε οπτικά ένα δωμάτιο, ξεκινήστε με το ταβάνι.

Ταπετσαρία στο ταβάνι σκούρα χρώματα ταπετσαρία οροφής με λουλουδάτο μοτίβο κομψό σχεδιασμό δωματίου

 Οι ταπετσαρίες οροφής σε σκούρα χρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάλλον σεμνά.

Ταπετσαρία στο ταβάνι, σκούρα μπλε έπιπλα, μοτίβο ταπετσαρίας οροφής σε μπλε χρώμα με λευκά λουλούδια, φρέσκια προφορά

Οι ειδικοί όταν πρόκειται για ταπετσαρία στο ταβάνι προτείνουν ότι προτιμάτε μοτίβα ταπετσαρίας σε σκούρα και ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, ροζ και γκρι λουλούδια σε σκούρο φόντο φαίνονται πιο κομψά παρά δραματικά. Επίσης είναι Floral ταπετσαρία Πολύ μοντέρνο αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε είδους χρώματα και σχέδια. Η επιλογή είναι πραγματικά τεράστια, οπότε μπορείτε εύκολα να επιλέξετε κάτι κατάλληλο για το εσωτερικό σας.

Η ταπετσαρία στο ταβάνι με ένα λεπτό λουλουδάτο μοτίβο είναι τώρα σε άνοδο.

Ταπετσαρία στο ταβάνι της ταπετσαρίας οροφής της τραπεζαρίας σε λεπτό μοτίβο λουλουδιών

Σε σύγκριση με τις ταπετσαρίες οροφής σε σκούρους τόνους, αυτές φαίνονται πολύ διαφορετικές σε πιο ανοιχτά χρώματα. Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να σας πει για τη θετική οπτική επίδραση της ταπετσαρίας στο ταβάνι σε ανοιχτά χρώματα. Αφενός, τέτοιες ταπετσαρίες βάζουν τους κατοίκους στο κλίμα, αφετέρου κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μια ελαφριά ταπετσαρία οροφής στο βρεφικό δωμάτιο μπορεί να το κάνει να αισθάνεται πολύ πιο ευρύχωρο και άνετο.

 Κάθε βρεφικό δωμάτιο πρέπει να φαίνεται φιλικό και φιλόξενο.

Ταπετσαρία στο ταβάνι Παιδικό δωμάτιο Φωτεινή, φιλόξενη ατμόσφαιρα Πολυθρόνα επίσης corel σύρετε το διάνυσμα απεικόνισης

 Η μικρή σας κόρη είναι σίγουρο ότι θα της αρέσει ένα κομψά σχεδιασμένο παιδικό υπνοδωμάτιο σε ανοιχτό ροζ χρώμα.

Ταπετσαρία στο ταβάνι παιδική κρεβατοκάμαρα σε ανοιχτό ροζ χρώμα

Β) Ποια μοτίβα απαιτούνται για ταπετσαρίες οροφής?

Όσον αφορά τα μοτίβα ταπετσαρίας, ο καθένας μπορεί να αισθάνεται συγκλονισμένος. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ταπετσαρίες με λουλούδια είναι μια μεγάλη τάση στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Στολίζουν τόσο τους τοίχους όσο και τις οροφές. Ακόμα και τα μεγάλα μοτίβα λουλουδιών είναι πολύ δημοφιλή επειδή ξεχωρίζουν. Εκτός από τα λουλούδια, τα πλούσια πράσινα φύλλα σε μεγάλη μορφή φαίνονται σε ταπετσαρία που κρέμεται από το ταβάνι. Αυτά παρέχουν μια πρόσθετη πράσινη νότα στην ατμόσφαιρα.

 Αν θέλετε να φέρετε μια πράσινη νότα στο διάδρομο ….

Ταπετσαρία στην ταπετσαρία οροφής πλούσια πράσινα φύλλα φέρνει μια πράσινη νότα

Ο μπλε έναστρος ουρανός είναι καλός για δημιουργικότητα στο γραφείο του σπιτιού, αλλά μπορεί επίσης να διακοσμήσει το υπνοδωμάτιο.

Ταπετσαρία στο ταβάνι ένα υπνοδωμάτιο γραφείου στο σπίτι με έναστρο ουρανό

Μια ιδιαίτερα ρομαντική ιδέα για το ταβάνι στο υπνοδωμάτιο για όσους αγαπούν τα ταξίδια και όσους είναι περίεργοι ….

Ταπετσαρία στο ανώτατο όριο γεωγραφικός χάρτης της γης στο κομψά σχεδιασμένο υπνοδωμάτιο

Όπως φαίνεται παραπάνω, ο έναστρος ουρανός, οι πλανήτες και τα παρόμοια είναι ακόμα πολύ δημοφιλή, ειδικά σε υπνοδωμάτια ή γραφεία στο σπίτι. Επιπλέον, υπάρχουν απλά σχέδια ταπετσαρίας σε γεωμετρικά μοτίβα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Τέτοιες ταπετσαρίες οροφής μπορούν να διακοσμήσουν το σαλόνι ή την τραπεζαρία, το διάδρομο και το γραφείο του σπιτιού.

Οι ταπετσαρίες στην οροφή με γεωμετρικά μοτίβα γράφουν επίσης καλά σε οποιοδήποτε μοντέρνο σχεδιασμό δωματίου.

Ταπετσαρία στο ταβάνι σε γεωμετρικά σχέδια στη μοντέρνα τραπεζαρία

 Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε το γραφείο του σπιτιού σας.

Ταπετσαρία στο ταβάνι Γραφείο σπιτιού όμορφη προφορά ναυτική μπλε πολυθρόνα κρεμαστή λάμπα σε χρυσό

 Ταπετσαρίες σε γεωμετρικά σχέδια είναι επίσης διαθέσιμες δίπλα σε ξύλινα δοκάρια Στυλ χώρας πολύ καλό στο ταβάνι.

Ταπετσαρία στο ταβάνι Διάδρομος χωρικού τύπου Ταπετσαρία οροφής σε γεωμετρικά σχέδια επίσης corel σύρετε το διάνυσμα απεικόνισης

Πρακτικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ταπετσαρία της οροφής

Οι ταπετσαρίες οροφής μπορούν βασικά να χωριστούν σε δύο ομάδες, ταπετσαρίες από χαρτί και Μη υφασμένες ταπετσαρίες. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Βασικά, ωστόσο, ισχύουν τα εξής: Το να φέρεις ταπετσαρία στο ταβάνι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό απαιτεί γενικές εργασίες που θα ήταν δύσκολο να γίνουν μόνοι σας. Επομένως, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο ή συνεργάτη. Πρακτικές οδηγίες και βίντεο με μαθήματα μπορείτε να βρείτε στον ιστό. Ωστόσο, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μερικές μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για την ταπετσαρία της οροφής.

  • Το ανώτατο όριο πρέπει να είναι στεγνό, χωρίς σκόνη και επίπεδο πριν κολλήσετε την ταπετσαρία σε αυτό.
  • Οι ρωγμές και άλλες ατέλειες πρέπει να αφαιρεθούν εκ των προτέρων.
  • Προμηθευτείτε τα απαραίτητα αξεσουάρ για την ταπετσαρία της οροφής. Εκτός από ένα ρολό, ένα μαχαίρι ταπετσαρίας και μια βούρτσα, χρειάζεστε μια στιβαρή σκάλα με αντιολισθητικά πόδια.
  • Τα μικρά μοτίβα καλύπτουν πιθανά λάθη στην ταπετσαρία, γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι τα προτιμούν. Ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά που βάζουν ταπετσαρία στο ταβάνι.
  • Μετά την ταπετσαρία πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν υπολειπόμενη πάστα.
  • Η ταπετσαρία οροφής αφαιρείται ευκολότερα αν δεν σας αρέσει πλέον.

Ωστόσο, εάν θέλετε να πειραματιστείτε με ταπετσαρία στο ταβάνι και να επιτύχετε έναν παράγοντα wow, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε το εσωτερικό σας. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

 Μικρότερα μοτίβα, ωστόσο, καλύπτουν λάθη στην ταπετσαρία.

Ταπετσαρία στην ταπετσαρία οροφής οροφής σε μεταλλικά μικρά μοτίβα ήσυχη ατμόσφαιρα κομψή

Οι ταπετσαρίες λουλουδιών παρέχουν περισσότερο ρομαντισμό στο υπνοδωμάτιο ….

Ταπετσαρία στο ταβάνι όμορφη κρεβατοκάμαρα floral ταπετσαρία στο ταβάνι

 … και στο μπάνιο!

Ταπετσαρία στο ταβάνι σε λουλουδάτο μοτίβο στο μπάνιο λεμόνι κίτρινα πλακάκια μπανιέρα τυρκουάζ κουρτίνα στο παράθυρο

Ταπετσαρία στο ταβάνι ρομαντική εσωτερική διακόσμηση μπάνιου και τουαλέτας ταπετσαρία μπλε ταβάνι που τραβούν τα βλέμματα

 Οι ταπετσαρίες οροφής κάνουν κάθε δωμάτιο πιο ελκυστικό!

Ταπετσαρία στο ταβάνι του σαλονιού, άνετα καθίσματα, ταπετσαρία οροφής που τραβάει τα βλέμματα, γεωμετρικό σχέδιο, γυάλινος τοίχος

Ταπετσαρία στο ταβάνι έγχρωμη προφορά λευκή ταπετσαρία στο διάδρομο πάνω

 Υπέροχος εσωτερικός σχεδιασμός στο παιδικό υπνοδωμάτιο κάτω από την κεκλιμένη οροφή!

Ταπετσαρία στο ταβάνι υπέροχη εσωτερική διακόσμηση παιδική κρεβατοκάμαρα κάτω από την κεκλιμένη οροφή δύο κρεβάτια μοτίβο πουλιών μοτίβου

Ταπετσαρία στο ταβάνι υπέροχος εσωτερικός σχεδιασμός παιδικό υπνοδωμάτιο δύο κρεβατιών δωμάτιο σε λευκό χρώμα με μπλε τόνους

Ταπετσαρία στο ταβάνι γεωμετρικό μοτέρ βρεφική πολυθρόνα βρεφικής κούνιας σε ναυτικό μπλε hors σε τοιχογραφία