Σε πολλές γερμανικές πόλεις, οι θερμοκρασίες πέφτουν εκπληκτικά γρήγορα και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα με τη θέρμανσή τους. Ο καιρός το χειμώνα φέρνει πολύ κρύες μέρες και πολλοί λάτρεις του σχεδιασμού θέλουν μια πολυλειτουργική ιδέα που μπορεί να ζεστάνει ιδανικά τα δωμάτια και ταυτόχρονα να προσφέρει μια ελκυστική εμφάνιση. Η συμβουλή μας για εσάς ακολουθεί στο σημερινό άρθρο, για το οποίο επιλέξαμε το θέμα του τζακιού. Στις επόμενες παραγράφους θα μάθετε γιατί η συντακτική ομάδα μας επέλεξε ακριβώς αυτήν την ιδέα επιπλοκής.

Τρέχοντα σχέδια σόμπων

Οι σόμπες έχουν ομοιόμορφο σχεδιασμό εδώ και δεκαετίες. Το μαύρο χρώμα και τα γωνιακά σχήματα θεωρούνται κλασικά μεταξύ των προϊόντων της αγοράς που προσφέρονται. Τα τρέχοντα μοντέλα σόμπας προσφέρονται με ένα μεγάλο τζάμι που επιτρέπει μια ελκυστική θέα. Αυτό σας επιτρέπει να απολαύσετε τέλεια την καταπραϋντική ζεστασιά. Επιλέξτε ένα δροσερό σχέδιο που μπορεί να συνδυαστεί με τον εσωτερικό σας σχεδιασμό.

Το γυάλινο τζάμι δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα

τζάκι κομψές ιδέες

Ποια θέση της σόμπας θεωρείται σωστή?

Δεδομένου ότι κάθε σόμπα έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα θέρμανσης δωματίου, υπάρχουν διαφορετικές και μεμονωμένες θέσεις ρύθμισης για κάθε μοντέλο. Εάν η σόμπα έχει αρκετά μεγάλη ικανότητα θέρμανσης χώρου, τότε είναι σκόπιμο να επιλέξετε μια κεντρική θέση για αυτό στο διαμέρισμα ή το σπίτι.

Τοποθετημένο στο παιδικό δωμάτιο ή κοντά στο καθιστικό στο σαλόνι, ωστόσο, θα μπορούσε να έχει ακόμη και μειονεκτήματα, ειδικά εάν η σόμπα έχει υψηλή απόδοση θερμότητας.

Επιλέξτε μια στρατηγική θέση για τη σόμπα σας !

ιδέες συμβουλές επιλογή σόμπας

Τι είδους σχεδιασμός τοίχου ταιριάζει καλύτερα στη σόμπα ?

Ξανά και ξανά βλέπουμε ρετρό εσωτερικά σχέδια με σόμπες τζακιού, γιατί αυτά θεωρούνται ένας τέλειος συνδυασμός που είναι μοντέρνος εδώ και πολλά χρόνια. Οι πέτρινοι τοίχοι είναι ένα από τα πιο πρόσφατα σχέδια που ταιριάζουν υπέροχα με ξυλόσομπες και το τελικό αποτέλεσμα φέρνει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Μια εναλλακτική λύση στον πέτρινο τοίχο είναι η τσιμεντένια εμφάνιση ή το ανοιχτό γκρι ως χρώμα του τοίχου. Όλες οι αποχρώσεις του γκρι μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Αφού επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέρος για τη σόμπα, μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο ένα δροσερό χρώμα τοίχου γύρω από το ψυγείο. Αυτό θα κάνει τη σόμπα ένα πραγματικό βλέμμα στο δωμάτιο. Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τη δουλειά ακόμα καλύτερη στο επόμενο σημείο.

Συνδυάστε το τζάκι με το σχέδιο τοίχου

θερμαίνοντας την επιλογή και τις ιδέες της σόμπας

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών θέτουν στον εαυτό τους την ερώτηση κάθε χρόνο: πού θα μπορούσαν να στοιβάζονται τα καυσόξυλα για το χειμώνα; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα, δηλαδή: καλύτερα στο σπίτι! Ναι, γιατί αυτή η ιδέα επίπλωσης έχει ήδη καθιερωθεί ως τάση. Η αισθητική αποθήκευση καυσόξυλων στο σαλόνι κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται φυσικό όταν τα καυσόξυλα στοιβάζονται πολύ καλά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προγραμματίσετε την αποθήκευση πολύ προσεκτικά και να χρησιμοποιήσετε τα διαφορετικά σχήματα για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα καυσόξυλα και στις δύο πλευρές της σόμπας.

Η αποθήκευση των καυσόξυλων δίνει σε όλο το δωμάτιο μια δροσερή εμφάνιση

νέα σχέδια έννοιες τζάκι

Μην ξεχνάτε τα τεχνικά δεδομένα!

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολυλειτουργική ιδέα, η συντακτική ομάδα μας θα ήθελε επίσης να εξετάσει την ποιότητα και τα τεχνικά δεδομένα των σόμπων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι σόμπες είναι ο πιο δημοφιλής τύπος θέρμανσης στη Γερμανία. Αφού βρείτε ένα κατάλληλο σχέδιο σύμφωνα με το γούστο σας, θα πρέπει σίγουρα να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά δεδομένα και τις δυνατότητες του προϊόντος. Κατ ‘αρχάς θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη θερμαντική ισχύ και τη θερμαντική ικανότητα. Φυσικά, εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το διαμέρισμά σας και από το αν η σόμπα μπορεί να θερμάνει ιδανικά ολόκληρο το δωμάτιο. Οι περισσότερες από τις ξυλόσομπες έχουν υψηλή θερμαντική ικανότητα περίπου 120-150 m³, η οποία είναι αρκετή για 3-4 δωμάτια. Το καύσιμο που είναι κατάλληλο για το τζάκι σας είναι εξίσου σημαντικό. Υπάρχουν ξυλόσομπες που μπορούν να θερμανθούν με σκισμένα κούτσουρα, μπρικέτες ξύλου και λιγνίτη, κάτι που αποτελεί σημαντικό όφελος για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

Η θερμαντική ικανότητα της σόμπας είναι ιδιαίτερα σημαντική

επιλογή σόμπας σαλονιού και ιδέες κομψή επιλογή σόμπας και ιδέες σωστή τοποθέτηση της σόμπας Προθερμάνετε σωστά τη δοκιμή αγοράς ιδεών και σχεδίων τζάκι θέρμανσης δωματίου δοκιμή τοποθέτησης σόμπας αγοράζουν ιδέες και σχέδια νέα επιλογή σόμπας και ιδέες νέες ιδέες αγοράστε μια άκρη σόμπας

Επιλογή σόμπας καμινάδας και ιδέες έννοιες εσωτερικού σχεδιασμού τζάκι Ιδέες για να αγοράσετε μια άκρη σόμπας ιδέες σχεδιασμού τζάκι