Περιμένουμε με ανυπομονησία το καλοκαίρι και σήμερα θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ένα άλλο καλοκαιρινό φρούτο: το πεπόνι ζάχαρης. Εκείνοι που τους αρέσει να τρώνε γλυκά, αλλά εξακολουθούν να βασίζονται σε μια υγιεινή διατροφή, θα χτυπήσουν τα σημάδια τους με πεπόνια ζάχαρης. Το καλοκαίρι, αυτά δεν είναι μόνο μεγάλα σπαστικά δίψας τις ζεστές μέρες, αλλά περιέχουν επίσης πολυάριθμα υγιή θρεπτικά συστατικά. Ας δούμε ποια είναι αυτά και ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση ζαχαρό πεπονιού!

 Το πεπόνι ζάχαρης – πραγματικά υγιεινό και τόσο νόστιμο!

Ζάχαρη πεπόνι νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα υγιεινό φαγητό

Τι γνωρίζετε για το πεπόνι ζάχαρης?

Ο βοτανικός όρος για το πεπόνι ζάχαρης είναι Cucumis melo. Εδώ είναι σημαντικό να εξηγήσουμε αν το πεπόνι είναι φρούτο ή λαχανικό. Μαζί με το αγγούρι και την κολοκύθα, ανήκει στην οικογένεια των κολοκυθιών. Με άλλα λόγια, από βοτανική άποψη, το πεπόνι είναι λαχανικό. Ακόμα κι έτσι, συνήθως λαμβάνεται για φρούτο.

Έτσι, το πεπόνι ζάχαρης σχετίζεται περισσότερο με το αγγούρι παρά με το καρπούζι. Παρόλο που και τα δύο σπαστικά δίψας μοιάζουν, έχουν στην πραγματικότητα και άλλες διαφορές. Στην περίπτωση του πεπονιού ζάχαρης, οι σπόροι συλλέγονται στη μέση του πολτού, ενώ στην περίπτωση του καρπουζιού μπορούν να βρεθούν παντού στον πολτό. Το δέρμα και ο πολτός των πεπονιών ζάχαρης είναι επίσης πιο μαλακά από αυτά των καρπουζιών.

Μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης κάνουν τα πεπόνια να έχουν ιδιαίτερη γλυκιά γεύση

Τρώγοντας πεπόνι ζάχαρης τι ωφελεί την υγεία

Οι τρεις κύριοι τύποι πεπονιών ζάχαρης

Το πεπόνι ζάχαρης περιλαμβάνει διάφορους τύπους πεπονιού. Διαφέρουν σε μέγεθος, εμφάνιση και γεύση. Το πεπόνι μελιού, το πεπόνι και το καθαρό πεπόνι, που ονομάζεται επίσης πεπόνι Galia, είναι τα πιο γνωστά.

Πεπόνι μελιού

Το πεπόνι μελιτώματος είναι ένα λείο πεπόνι ζάχαρης. Έχει κίτρινο και ωοειδές σχήμα. Το κέλυφος έχει από καιρό ραβδώσεις. Αυτή είναι μια μεγάλη ποικιλία πεπονιού. Έχει υπόλευκο πολτό και έχει πολύ γλυκιά γεύση. Τα πεπόνια μελιού είναι ιδανικά ως ορεκτικά όταν συνδυάζονται με ζαμπόν.

Καθαρό πεπόνι

Αυτός ο τύπος πεπονιού έχει μια πράσινη, κίτρινη ή ανοιχτό καφέ επιφάνεια στην οποία υπάρχουν επιφάνειες που μοιάζουν με ιστό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πολτός είναι πορτοκαλί. Το πεπόνι Galia, το οποίο είναι ένα είδος καθαρού πεπονιού, έχει πρασινωπό χρώμα. Έχουν υπέροχη γεύση ως επιδόρπια.

Πεπόνι πεπόνι

Αυτός ο τύπος πεπονιού μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικός. Το κέλυφος μπορεί να είναι λείο ή ακανόνιστο με υψώματα που μοιάζουν με κονδυλώματα. Η γεύση μπορεί επίσης να ποικίλει: από γλυκιά έως ουδέτερη. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε διάφορα πιάτα επειδή ο πολτός του είναι λίγο πιο σφιχτός.

Τα πεπόνια ζάχαρης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Φάτε πεπόνι ζάχαρης γιατί αξίζει να το γνωρίζετε

Πεπόνια ζάχαρης – καλοκαιρινά φρούτα γεμάτα σημαντικά συστατικά

Τα καρπούζια είναι πλούσια σε νερό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, περιέχουν επίσης σχετική πολλή φρουκτόζη. Απο χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και οι πολυάριθμες βιταμίνες που περιέχει τα καθιστούν μια υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι.

Τα πεπόνια ζάχαρης είναι επίσης πλούσια σε Προβιταμίνη Α. Στο ιδιότυπο φρούτο είναι επίσης Βιταμίνη C, βιταμίνες Β, βιοτίνη και Φολικό οξύ περιέχω. κάλιο και ασβέστιο είναι άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά στα γλυκά φρούτα.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα φυτά, το πεπόνι μελιού δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αν και αυτά είναι καλά για την πέψη, μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία σε μερικούς ανθρώπους. Αν λοιπόν έχετε ευαίσθητο στομάχι, θα μπορούσατε εύκολα να φάτε ζαχαρό πεπόνι.

Τα πεπόνια ζάχαρης κάνουν καλό στο δέρμα

Υγιεινή διατροφή ζαχαρό πεπόνι που αξίζει να γνωρίζετε

Περισσότερες συμβουλές για τα πεπόνια ζάχαρης

  • Μπορείτε να αναγνωρίσετε πλήρως ώριμα πεπόνια από το γεγονός ότι μυρίζουν γλυκά στο τέλος του στελέχους.
  • Συνιστάται να μην διατηρείτε τα πεπόνια ζάχαρης στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να τα σερβίρετε δροσερά, βάλτε τα στο ψυγείο περίπου 2 ώρες πριν.
  • Τα πεπόνια ζάχαρης τρώγονται συνήθως καθαρά. Έχουν εξίσου υπέροχη γεύση σε φρουτοσαλάτες και επιδόρπια. Μπορούν επίσης να ετοιμαστούν νόστιμες γαρνιτούρες κέικ και smoothies.

Τα πεπόνια ζάχαρης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να διατηρήσει τη σιλουέτα του

προειδοποιήσεις οφέλη για την υγεία ζαχαρό πεπόνι καλό είναι να γνωρίζετε

Τα πεπόνια ζάχαρης καλλιεργούνται σχεδόν σε όλες τις τροπικές και υποτροπικές χώρες

Ζάχαρη πεπόνι νόστιμα υγιή φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα

Αυτό το φαγητό είναι ένα δημοφιλές δροσιστικό σνακ

Ζάχαρη πεπόνι φρέσκα ξεδιψάκια καλοκαιρινά φρούτα

Τα πεπόνια ζάχαρης χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό σε φρουτοσαλάτες

Ζάχαρη πεπόνι νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό φρέσκο ​​διψαστικό

Οι πυρήνες των πεπονιών ζάχαρης ξεφλουδίζονται εύκολα

Ζάχαρη πεπόνι τρώτε υγιεινά παραμείνετε υγιείς συμβουλές

Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ένα κουτάλι αν κόψετε το πεπόνι ζάχαρης στη μέση

Φάτε ζαχαρό πεπόνι ενδιαφέροντα γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε για υγιεινή ζωή

Το πεπόνι ζάχαρης ως γενικός όρος για πολλούς τύπους πεπονιών

Χρώμα πολτού ζάχαρης πεπονιού διαφορετικών ποικιλιών

Είναι γνωστοί 500 διαφορετικοί τύποι πεπονιού

Ζάχαρη πεπόνι υγιεινά τρόφιμα καλοκαιρινές συμβουλές υγιεινής ζωής

Ζαχαρό πεπόνι υγιεινά τρόφιμα καλοκαιρινές συμβουλές

Ζάχαρη πεπόνι υγιεινά τρόφιμα καλοκαίρι τρώνε φρούτα

Επιπτώσεις για το πεπόνι στην υγεία τρώγοντας υγιεινό καλοκαίρι