Η απλή πισίνα ήταν χθες. Σήμερα οι σύγχρονες πισίνες σπα αυξάνονται. Τα μοντέρνα συστήματα βαθμολογούνται με τη συμπαγή, την ευελιξία και τον υψηλό παράγοντα αίσθησης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένας έξυπνος συνδυασμός πισίνας και υδρομασάζ. Αρκετοί άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Ενώ κάποιος κολυμπά ενεργά, ένας άλλος επιδίδεται σε ένα χαλαρωτικό υδρομασάζ ή σε ένα φούσκαρο, ζεστό μπάνιο. Στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε γιατί όλα αυτά είναι δυνατά και ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου σπα κολύμβησης.

κολύμπι σπα σπορ και ευεξία

Το σπα κολύμβησης – ένα all -rounder όσον αφορά τον αθλητισμό και την ευεξία

Το μυστικό αυτού του νέου τύπου πισίνας βρίσκεται στο λεγόμενο σύστημα αντίθετου ρεύματος με το οποίο είναι εξοπλισμένο κάθε σπα κολύμβησης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κολυμπήσετε σε μια πισίνα μήκους 4-6 μέτρων. Η αρχή είναι παρόμοια με αυτή της καριέρας στο γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα κολυμπάτε μόνο σε ένα μέρος. Ανάλογα με την ένταση του αντίθετου ρεύματος, μπορείτε στη συνέχεια να εντείνετε τη δική σας κολυμβητική απόδοση. Ανάλογα με το μέγεθος και το μοντέλο της πισίνας, ακόμη και επαγγελματίες αθλητές μπορούν να κάνουν την καθημερινή τους προπόνηση και να κολυμπήσουν περισσότερο χωρίς διάλειμμα. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ένα σπα κολύμβησης μπορεί επίσης να δώσει την ευκαιρία να εξασκηθείτε σε άλλα θαλάσσια σπορ, όπως κωπηλασία, ποδηλασία, τρέξιμο και αερόμπικ στο νερό. Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να απολαύσει γρήγορα και εύκολα αυτό το πολυλειτουργικό σύστημα.

κολύμπι σπα αθλήματα

Με εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα και ξαπλώστρες και πολυάριθμα τζετ μασάζ, το σπα κολύμβησης προσφέρει επίσης τέλεια υδροθεραπεία. Ο καινοτόμος εσωτερικός φωτισμός LED και τα ενσωματωμένα ηχεία στρογγυλοποιούν το σύνολο και εξασφαλίζουν απόλυτη χαλάρωση. Με τα περισσότερα προϊόντα, όλα μπορούν να προσαρμοστούν ξεχωριστά ώστε να ταιριάζουν στη διάθεσή σας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ευημερία του χρήστη.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός σπα κολύμβησης

Αν παίζετε μόνοι σας με την ιδέα, σύντομα σε σπα κολύμβησης Εάν θέλετε να μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε στο σπίτι ή τον κήπο σας, τότε πιθανότατα αναρωτιέστε τι πλεονεκτήματα έχει ένα τέτοιο σύστημα νερού σε σχέση με την κλασική πισίνα. Αυτά χωρίζονται σε αυτά που είναι άμεσα ορατά και σε αυτά που μπορούν να γίνουν αντιληπτά αργότερα. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να λάβετε λεπτομερείς συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες πριν επιλέξετε και αγοράσετε ένα σπα κολύμβησης. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια αρχική επισκόπηση και να εστιάσουμε την προσοχή σας σε ορισμένες βασικές πτυχές.

Σε σύγκριση με μια πισίνα, το σπα κολύμβησης είναι αρκετά μικρότερο και επομένως είναι επίσης κατάλληλο για κήπους και βεράντες που δεν προσφέρουν πολύ χώρο. Το κόστος απόκτησης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις περίπου τρεις φορές χαμηλότερο από αυτό για μια πισίνα που είναι αρκετά μεγάλη για κολύμπι. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα πολύ χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Λόγω των υλικών, των ολοκληρωμένων τεχνολογιών και άλλων εξαρτημάτων, το σπα κολύμβησης είναι σχεδόν χωρίς συντήρηση.

κολυμβητικό σπα πολυλειτουργικό σύστημα νερού

Επιπλέον, το σύστημα είναι αρκετά εύκολο στη συντήρηση και είναι σχετικά εύκολο στη χρήση. Το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και νερού είναι επίσης πολύ μικρότερο σε σύγκριση με μια μεγάλη πισίνα που πρέπει να θερμαίνεται. Τα λουτρά κολύμβησης είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικά και μπορούν ακόμη και να αποθηκεύουν και να παράγουν θερμότητα μόνοι τους. Φυσικά, το σωστό κάλυμμα βοηθάει πάρα πολύ και θα πρέπει να το επιλέξετε ιδανικά ανάλογα με την κατάσταση διαβίωσης και τον διαθέσιμο χώρο. Σε αντίθεση με μια συμβατική εξωτερική πισίνα, η πισίνα με υδρομασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο χωρίς προβλήματα.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, πρόκειται για έναν ευεργετικό συνδυασμό ενεργού αθλητισμού, ευεξίας και χαλάρωσης. Αυτή η ευελιξία σε ένα σπα κολύμβησης το καθιστά ένα αγαπημένο στέκι για όλη την οικογένεια. Ειδικά εκείνα τα συστήματα που είναι εξοπλισμένα με δύο ξεχωριστούς χώρους – πισίνα και υδρομασάζ – αποδίδουν καλύτερα εδώ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά και στις δύο περιοχές. Όταν κολυμπάτε, για παράδειγμα, περίπου 28 μοίρες είναι απολύτως επαρκείς και με ένα χαλαρωτικό μασάζ με νερό θα πρέπει να είναι περίπου 34-36 μοίρες για να νιώσετε πραγματικά καλά. Τα παιδιά μπορούν να βουτήξουν και να μάθουν να κολυμπούν στα περισσότερα λουτρά κολύμβησης ενώ οι γονείς χαλαρώνουν κοντά ή συμμετέχουν στην περιοχή κολύμβησης.

κολύμπι σπα με πλεονεκτήματα στον κήπο

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες και οι συμβουλές μας σας έδωσαν μια καλύτερη επισκόπηση αυτού του συναρπαστικού θέματος. Κάντε μια ακόμη έρευνα και λάβετε λεπτομερείς συμβουλές από παρόχους και κατασκευαστές υψηλής ποιότητας σε αυτόν τον τομέα. Με τον σωστό σχεδιασμό και την υποστήριξη ειδικών, τίποτα δεν εμποδίζει την όαση ευεξίας σας στο σπίτι ή στον κήπο σας.

κολυμπήστε στη βεράντα του σπα