Beenταν στον Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες: η φροντίδα στο σπίτι γίνεται πιο ακριβή. Οι αυξήσεις των τιμών γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς αφενός ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα αυξάνεται συνεχώς, αφετέρου το κόστος προσωπικού αυξάνεται. Αντίθετα, υπάρχει 24ωρη φροντίδα μέσα στους τέσσερις τοίχους σας. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα φθηνότερο; Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο εννοιών; Μια συνοπτική, κατανοητή επισκόπηση του Mesedi φροντίδα στο σπίτι από το Osnabrück θα πρέπει να φέρει σαφήνεια σε αυτό το σημείο.

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώμενος οίκος ευγηρίας Τι είναι πραγματικά καλύτερη φροντίδα ηλικιωμένων για ζευγάρια mesedi

Αυξήσεις κόστους στην πλήρως νοσηλευτική περίθαλψη

Εκτός από τη φροντίδα και την υποστήριξη, μια μονάδα πλήρους νοσηλείας προσφέρει επίσης διαμονή και γεύματα, και συχνά άλλες υπηρεσίες που υπόκεινται σε αμοιβή. Ενώ τα έξοδα περίθαλψης και υποστήριξης καλύπτονται από τη μακροχρόνια ασφάλιση περίθαλψης, τα άλλα πρέπει να βαρύνουν τους ίδιους τους κατοίκους. Επί του παρόντος, το μερίδιο κατοικίας που πρέπει να πληρώσουν οι κάτοικοι γηροκομείου είναι ένας εθνικός μέσος όρος 1.940 ευρώ το μήνα, με το πραγματικό κόστος να κυμαίνεται κατά περίπου 600 ευρώ πάνω ή κάτω ανάλογα με το ομοσπονδιακό κράτος. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι (πρέπει) να γίνονται τακτικές αυξήσεις τιμών σε γηροκομεία. Περισσότεροι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα, υψηλότεροι μισθοί, συντήρηση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών. Πολλά κόστη προστίθενται στην προσωπική εισφορά, το μηνιαίο ποσοστό αυξάνεται. Για όλους όσους λαμβάνουν ήδη ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, στο χειρότερο σενάριο, αυτό σημαίνει να φύγετε από το γηροκομείο όπου νιώσατε σαν στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα για φθηνότερο. Πραγματικά δεν είναι ένα επιθυμητό σενάριο.

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώντας ένα γηροκομείο Τι είναι πραγματικά καλύτερο καλή ανώτερη φροντίδα από το mesedi

Η εναλλακτική λύση: 24ωρη φροντίδα στο σπίτι

Η λεγόμενη 24ωρη φροντίδα στο σπίτι βασίζεται σε μια εντελώς διαφορετική ιδέα. Εδώ η φροντίδα έρχεται σε εσάς αντί για εσάς στο γηροκομείο. Ένας ειδικευμένος φροντιστής στους τέσσερις τοίχους σας δεν είναι απαραίτητα πιο ακριβός από έναν χώρο σε ένα γηροκομείο. Θα χαρούμε να σας δώσουμε ένα δείγμα υπολογισμού. Το κόστος για τη λεγόμενη 24ωρη περίθαλψη ανέρχεται σε περίπου 2.600 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το προφίλ προσόντων του φροντιστή και το προφίλ απαιτήσεων του ατόμου που θα φροντιστεί, το ποσό μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή χαμηλότερο. Το επίδομα φροντίδας, τα κονδύλια για την προληπτική φροντίδα και τη βραχυπρόθεσμη περίθαλψη, καθώς και το λεγόμενο ποσό ανακούφισης μπορούν πλέον να αφαιρεθούν, έτσι ώστε με το επίπεδο φροντίδας 2 να παραμένει μια μηνιαία εισφορά περίπου 1.850 ευρώ. Επιπλέον, έως και 4.000 ευρώ ετησίως μπορούν να αφαιρεθούν από φόρους, γεγονός που μειώνει περαιτέρω τα μηνιαία έξοδα. Με το επίπεδο φροντίδας 5, ο λογαριασμός είναι ακόμη φθηνότερος. Λόγω του υψηλότερου επιδόματος περίθαλψης, παραμένει μια ίδια συνεισφορά ύψους περίπου 1.270 ευρώ (χωρίς το φορολογικό πλεονέκτημα).

Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο δείγματα υπολογισμών. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι προσφορές προσαρμόζονται ατομικά στην περίπτωσή σας και ότι όλα τα κόστη καταγράφονται με διαφάνεια. Φροντίστε να ρωτήσετε εάν η θέση προσφοράς δεν σας φαίνεται ξεκάθαρη!

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώντας ένα γηροκομείο Τι είναι πραγματικά καλύτερο mesedi senioren φροντίδα στο σπίτι

Πλεονεκτήματα της λεγόμενης 24ωρης φροντίδας πέρα ​​από το κόστος

Το γεγονός ότι μπορείτε να μείνετε μέσα στους τέσσερις τοίχους σας, ακόμη και όταν χρειάζεστε βοήθεια, είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Το δικό σας διαμέρισμα ή σπίτι, οι γείτονες και το μέρος της πόλης που γνωρίζετε και εκτιμάτε – κανείς δεν θα ήθελε να τα παρατήσει όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται υποστήριξη στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, κάθε νέα αρχή σε ένα περίεργο περιβάλλον σημαίνει άγχος που μπορεί να αποφευχθεί. Μπορεί επίσης να είναι σημαντικό για τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους του ατόμου να φροντίζουν να μένουν στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να κάνετε χωρίς γνωστές συνήθειες, όπως το να γιορτάζετε μαζί ή να πηγαίνετε για καφέ σε τακτική βάση. Επιπλέον, υπάρχει η ασφάλεια ότι η μητέρα, ο πατέρας, η γιαγιά ή ο θείος είναι πάντα καλά φροντισμένοι, επειδή η λεγόμενη 24ωρη φροντίδα σημαίνει ότι κάποιος είναι διαθέσιμος στο σπίτι και σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό δημιουργεί ανακούφιση και την καλή αίσθηση ότι, εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, είναι εγγυημένη η ασφάλεια και η ψυχαγωγία.

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώντας ένα γηροκομείο Τι είναι πραγματικά καλύτερο καλή και φθηνή φροντίδα ηλικιωμένων

Τι ακριβώς σημαίνει η λεγόμενη 24ωρη φροντίδα;?

Φυσικά, κανείς δεν εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αλλά με τη λεγόμενη 24ωρη φροντίδα, ένας ειδικός μετακομίζει στο σπίτι του ατόμου που πρέπει να φροντίζεται και αναλαμβάνει φροντίδα και οικιακά καθήκοντα, καθώς και δραστηριότητες αναψυχής εκεί στο πλαίσιο των νομικών απαιτήσεων. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι γρήγορα στο σημείο. Η λεγόμενη 24ωρη φροντίδα λειτουργεί καλύτερα σύμφωνα με μια ιδέα φροντίδας που είναι προσαρμοσμένη στην ατομική κατάσταση ζωής του ατόμου που έχει ανάγκη. Επιπλέον, ένας οργανισμός τοποθέτησης όπως ο Mesedi φροντίζει για όλες τις διατυπώσεις, τις διακοπές και τις αναρρωτικές άδειες και όλα τα άλλα θέματα. Σε αυτή τη βάση, η δέσμευση της λεγόμενης 24ωρης υποστήριξης γίνεται πολύ εύκολη-και πρότυπο επιτυχίας για όλους.

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώμενος οίκος ευγηρίας Τι είναι πραγματικά καλύτερη φροντίδα ηλικιωμένων από επαγγελματίες

 Υπάρχουν λοιπόν πολλοί καλοί λόγοι υπέρ της λεγόμενης 24ωρης φροντίδας στο σπίτι. Ως έμπειρος και εξειδικευμένος οργανισμός τοποθέτησης για τους αποκαλούμενους 24ωρους φροντιστές, το Mesedi είναι στην ευχάριστη θέση να άρει τα υποτιθέμενα γραφειοκρατικά εμπόδια για τους πελάτες του. Επομένως, είναι σίγουρα μια καλή ιδέα να ζητήσετε μη δεσμευτικές συμβουλές από αυτούς!

24ωρη φροντίδα στο σπίτι ή προτιμώντας ένα γηροκομείο Τι είναι πραγματικά καλύτερη φροντίδα ηλικιωμένων ανά πάσα στιγμή