Jamie Oliver vegetariske oppskrifter

Vil du være som en 5-stjerners kokk på kjøkkenet? Da er du her! I dette innlegget introduserer vi deg for to Jamie Oliver søte potetoppskrifter som er super deilige og enkle å lage! Den ene er til bakte søte poteter med mozzarella, og den andre – til søtpotetpuré med koriander og chili. Vi håper dere liker det begge to!

Jamie Oliver søtpotetoppskrifter – bakt med mozzarella

bakt søtpotet med ost

Jamie Olivers søte potetoppskrifter er faktisk ikke vanskelige å gjenskape. Du bør bare følge trinnene strengt for å få et velsmakende resultat! Våre oppskriftsideer er faktisk fra Jamie Olivers kokebok “maten er klar!”Og du vil garantert imponere favorittfolket ditt med det. Boken er for enkle retter med få ingredienser som smaker overbevisende godt. Et utmerket eksempel på dette er de bakte søtpotetene med mozzarella som vi presenterer for deg nedenfor. For 2 porsjoner trenger du følgende:

 • 1 skje bøffelmozzarella
 • 2 søte poteter
 • 1 håndfull basilikumblader
 • revet skall av en halv sitron
 • 2 dråper sitronsaft
 • 1 chili pepper
 • litt olivenolje
 • Havsalt og pepper

Forbered retten – trinn for trinn

fylt søtpotet med mozzarella

Først bør du forvarm ovnen til 190 grader. Vask deretter søtpotetene, tørk dem med en ren klut, og stikk dem flere ganger med en gaffel. Dette er nødvendig for at de ikke skal sprekke opp når de bakes.

Gni nå potetene med havsalt og olivenolje og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Stekes i forvarmet ovn i mellom 60 og 80 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på potetene. Vi anbefaler at du lager en prøve med en knivspiss for å se om den er ferdig før du tar den ut av ovnen. Rett før slutten av koketiden, finhakket du chilipepperen og hakk basilikumbladene. Pakk ut de varme potetene fra folien, skjær i dem på toppen og la dem sprekke opp med trykket på siden. Hvis potetene er virkelig store, kan du bare kutte dem i to. Da bør du være veldig forsiktig med en teskje for å fjerne så mye av den indre massen som mulig. Dette er nødvendig slik at potetene kan fylles senere.

Legg deretter en smørflak på hver potet og topp den med plukket mozzarella. Dryss hakket basilikum, chili i terninger, sitronskall og dryss over litt sitronsaft og olivenolje. Smak til slutt de bakte potetene med salt og pepper. Og ferdig! Du er nå klar til å servere de bakte søtpotetene!

Kochbunch -maten er klar

Søte potetoppskrifter Jamie Oliver – solid puré med chili, feta og koriander

Søtpotetpuré med krydder

Den neste oppskriften vi presenterer for deg er rett og slett fristende deilig! Søtpotetpuréen med koriander og chili er superenkel å lage selv og passer perfekt til kjøttretter. Til 2 porsjoner trenger du:

 • 2 mellomstore eller en veldig stor søtpotet
 • 40 g fetaost
 • 1-2 store poteter
 • saften av en halv sitron
 • 1 chili pepper
 • salt og pepper
 • 1 haug fersk koriander

Først bør du vaske og skrelle poteter og søte poteter. Selvfølgelig kan du bare bruke søte poteter til puréen, men tradisjonelle poteter vil gi retten en bedre konsistens. Skjær deretter potetene og søtpotetene i store terninger og legg dem i en stor porselenskål sammen med sitronsaften. Dekk dem til med film og sett dem i mikrobølgeovnen. Stek deretter potetene på høyeste innstilling i 10 minutter. Hvis potetbitene er store, kan tilberedningstiden forlenges med 2-3 minutter. Du kan bruke en tilstrekkelig stor bolle som kan tåle mikrobølgeovn. Og hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du bare koke potetene i vann. Etter slutten av koketiden må du tømme potetene veldig godt.

I mellomtiden finhakk chilipepper og koriander. Hvis du ikke liker krydret mat, kan du fjerne frøene fra chilipepperen eller klare deg helt uten det.

Til slutt bør du bare mose potetene og krydre dem med koriander, chili, feta, salt og pepper. Server puréen varm!

En annen Jamie Oliver -oppskrift på uimotståelig gresskarlasagne finner du her!

Potet og søtpotetpuré

Jamie Oliver søtpotetoppskrifter bakt med ost

Søte potetoppskrifter Jamie Oliver Creamy Puree

Søte potetoppskrifter Jamie Oliver deilig vegetarianer

Jamie Oliver søtpotetoppskrifter fylt i ovnen

Lag dine egne sprø frites

Mos søte poteter med ost

de beste oppskriftene med søte poteter

Pommes frites deilig oppskrift

deilige retter søtpotet

fylt søtpotet med kikerter

Søtpotet sunt

Oksefilet med grønne bønner

Søtpotet fyll og stek deilig

bakt søtpotet med ost

fylt søtpotet med mozzarella

de beste oppskriftene med søte poteter

Serverer søtpotetpuré kul idé

Søte potetoppskrifter Jamie Oliver suppe

Søtpotetpuréoppskrift Jamie Oliver

sunne oppskrifter kremsuppe

Lag suppe selv

Søte potetoppskrifter Jamie Oliver fløtesuppe med gresskar

Jamie Oliver søte potetoppskrifter

Søtpotetoppskrifter Jamie Oliver vegetarisk veganer

Lag puré selv av søte poteter