Raclette ingredienser

Raclette serveres ofte på fester og festlige dager som nyttårsaften, og det er ikke tilfeldig. Retten er himmelsk deilig – ikke bare for ostelskere og kan gjøres veldig enkelt selv. I denne artikkelen gir vi deg ideer og tips til ingredienser og raclette -ingredienser som du kan eksperimentere med. Overrask familie og venner med det!

Lag raclette selv – rett og slett perfekt for fester og høytider

Bearbeidet ost med salami veldig velsmakende

Den varme ostracletten servert med poteter, baguette, løk eller agurker er en unik kulinarisk opplevelse som du kan glede favorittfolket ditt med! Det viktigste er selvfølgelig osten. Derfor anbefaler vi at du kjøper original sveitsisk racletteost. Dette er behagelig krydret og har de perfekte smelteegenskapene. I tillegg er den opprinnelige racletteosten naturlig laktosefri, noe som gjør den egnet for personer med allergi. Raclette tilberedes vanligvis i en spesiell miniovn og den medfølgende lille pannen. Det er ikke et must å kjøpe ovnen, men hvis du er en ostevifte, anbefaler vi at du gjør det – det er super raskt og enkelt å lage racletteretter! Ovnen kommer i forskjellige størrelser – avhengig av antall personer du skal lage mat for.

Raclette ingredienser: velg osten

Raclette ingredienser kjøtt

Når det gjelder racletteingredienser, som allerede nevnt, bør du kjøpe ost først. Velg en stor nok skive som vil være nok for alle dine gjester. I stedet for Sveitsisk racletteost du kan også bruke geitost eller fetaost. Disse ostene smaker også fantastisk med raclette -ingrediensene og kan til og med serveres med søt honning og frukt. Støpt ost er også egnet, og hvis du liker det kan du også bruke det til å lage ostraclette. Gouda, parmesan og Cheddar er bare perfekte hvis du lager raclette for barn fordi de er mindre krydret. La fantasien løpe løpsk og eksperimentere med de forskjellige ostene, og ikke glem de riktige drikkene til den hyggelige raclettekvelden! Vin kan være det beste valget i denne forbindelse.

Pynt den smeltede osten med kjøtt

Raclette ingredienser kjøtt salami

Hvilke andre ingredienser du bruker er en smakssak. Osten serveres vanligvis med kjøtt og grønnsaker som du bør kutte i små biter på forhånd. Servering av hakkede ferske krydder i små boller er også en god idé. Du kan gjøre kulinariske eksperimenter og servere fersk frukt med osten. For eksempel er modne fiken ideelle for dette formålet.

Hvis du eller dine gjester liker å spise kjøtt, lag osten raclette med den! Kylling, svinekjøtt og storfekjøtt, fisk og sjømat, kalkun – alle varianter passer! Cocktailpølsene eller de små kjøttbollene som er tilberedt på forhånd til raclette er klassikere. Du kan også få en deilig rett med bacon, skinke eller salami. Og til festlige anledninger kan du servere osten med delikatesser som reker eller laksefilet.

Forbered raclette med grønnsaker

Raclette med kokte poteter er super deilig

Raclette med grønnsaker er en klassiker. Oftest brukes varme jakkepoteter, som smaker himmelsk med smeltet ost! Mais og sopp er også egnet – med sopp, porcini sopp eller trøfler får du en spesielt aromatisk rett. Du trenger ikke nødvendigvis å steke paprika, sylteagurk, tomater og gulrøtter i ovnen. Du kan ganske enkelt kutte disse i små biter og servere separat i tallerkener som snacks. Det er ikke uvanlig å eksperimentere med ingredienser som courgette, avokado, oliven, brokkoli, blomkål og selleri. Og hva med ferdigkokte bønner og linser? Vi anbefaler at du prøver disse variantene selv for å se hvordan du liker det best! Du kan også servere ristet baguette i skiver på bordet. Og for å gjøre raclettekvelden enda vakrere, kan du forberede et par dips for å skjemme bort gjestene dine!

Raclette ingredienser – frukt

Frukt med bearbeidet ost deilig

Fruktene som passer godt til raclette er ananas, epler, jordbær, tyttebær, pærer, bananer, fiken, druer, mandariner, mango, appelsiner, papaya … For flere raclette -ideer, følg lenken!

Miniovn for raclette

Raclette ingredienser jakke poteter

Grilling av grønnsaker i en miniovn

Organiser raclette ingredienser fest

La osten smelte

Nyt bearbeidet ost med grønnsaker

Sveitsisk bearbeidet ost raclette

Server raclette med kjøtt og grønnsaker

Festoppskrifter ost deilig

Forbered raclette med grønnsaker

Server bearbeidet ost med sopp

Festoppskrifter med bearbeidet ost miniovn

Raclette med tomater og pickles

Sveitsisk bearbeidet ost

Raclette serverer ideer og forslag

Raclette -ingredienser til nyttårsaften

Raclette ingredienser stekte eggkrabber

Raclette ingredienser vegetarianer

de beste festoppskriftene

Lag raclette selv

Server bearbeidet ost med jakkepoteter

Grønnsaks- og kjøttfest

Raclette ingredienser deilige ideer