Ostefat dekorere kiwi druer fantastisk utseende

Deilige forretter er et must for spesielle anledninger som fester og høytider, så i dette innlegget viser vi deg hvordan du kan dekorere et ostefat og servere det på en original måte! Ostfat er faktisk en av de mest populære forkjølere i mange land. Ostfat er en fin måte å skjemme bort gjestene på, og hvis de blir presentert på en original måte, vil de utvilsomt bli høydepunktet på festen! Selvfølgelig kan du nå bestille en ferdig ostetallerken til et visst antall mennesker, tilberede og servere den selv, men det er mye morsommere – prøv ideen selv å se selv! Vi vil fortelle deg hvordan du gjør det nedenfor!

Dekorere og servere ostefatet – viktige regler

Ostefat dekorere paprika syltede agurker

Ostebrett dekorere knekkebrød fra oliven

Ostetallerken dekorere fig syltetøy tomatpuré

Ostefat dekorere frisk frukt

Ostefat dekorere hjemmelaget brødsyltetøy

Ost tallerken dekorere salami nøtter

Ostefat dekorere ferske agurkjordbær

Ostefat dekorere ross frisk frukt

Ostefat dekorere druer

Når du skal arrangere et ostefat selv, er det noen få enkle regler å følge. Beregn først riktig mengde ost avhengig av antall personer du har invitert som gjester. Hvis du serverer tallerkenen som forrett, er 170-180 g ost per person mer enn nok. Men hvis den er ment som en hovedrett (f.eks. Som fingermat på en fest), kan mengden være litt mer. Deretter kommer antallet ostetyper – 5 til 9 forskjellige typer er faktisk ideelle for en festlig tallerken. Ordne dem etter “osteklokke -metoden”, som går fra mild til krydret. For dette formålet bør du selvfølgelig kjenne egenskapene til de enkelte ostetyper på forhånd – informasjon om dette kan selvfølgelig finnes super lett på Internett. Arrangementet tilsvarer rekkefølgen der osten skal spises. Og slik at osten er myk og aromatisk, bør du ta den ut av kjøleskapet minst en halv time før servering. Og hvordan du kan dekorere ostefatet og ordne det imponerende på bordet, kan du finne ut nedenfor!

Dekorer ostefatet – smakfulle ideer til sideretter

Ostefat dekorere eplepekannøtter

Ostefat dekorere oransje reddiker originalt utseende

Ostefat dekorere salamiruller med knekkebrød

Ostefat dekorere kjøttspesialiteter knekkebrød

Ostefat dekorere pynt druer jordbær

Dekorer ostefat og server fruktfrukter

Ost tallerken dekorere druer sitron valnøtter

Ostefat dekorere store druer

Ostefat dekorere vannmelon jordbær kiwi

Ostefat dekorere kiwi druer fantastisk utseende

Ostefat dekorere nøtter oliven druer

Ostefat dekorere brødspesialiteter oliven bringebær

Dekorer ostefatet og ordne det med stil. Tips

Å dekorere ostefatet er faktisk ikke vanskelig – bare følg tipsene våre! En god idé i denne forbindelse er urtegrenene som ser veldig friske og krydrede ut, for eksempel rosmarin eller mynte. Nøtter er også perfekt som tilbehør til ost – peanøtter, pistasjenøtter, hasselnøtter eller mandler er ikke bare velsmakende, men de vil også gi ostebrettet et mye mer attraktivt utseende. Det samme gjelder de forskjellige kjøttspesialitetene, som du også kan ordne på fatet etter din smak – skinke, salami eller små pølser kan danne en velsmakende kombinasjon med de forskjellige ostetyper som definitivt vil imponere gjestene dine! Små gryteformer med oliven eller urtekrem er også en fantastisk idé til ostefatet. Ikke glem brødspesialitetene som bruschetta, kjeks og crostini – disse kan toppes med deilige ostebiter og kjøtt og nytes! Og sist, men ikke minst, et virkelig originalt forslag – det er visse typer ost som kan kombineres perfekt med søtsaker som mørk sjokolade og fersk og tørket frukt. Det er derfor ostefatet også kan serveres som dessert – i dette tilfellet bør du beregne rundt 80 g ost per person.

Dekorer og ordne ostefatet – originale serveringsforslag

Ostebrett dekorere bringebær nøtter knekkebrød

Ostebrett dekorere mozzarellanøtter fiken

Ostebrett dekorere drue fiken valnøtter

Dekorer ostefat italiensk stil

Ostefat dekorere kjøttspesialiteter

Ostefat dekorere sitrusfrukter oliven

Ost tallerken dekorere knekkebrød druer salami

Ostebrett dekorere druetopp

Ostefat dekorere ostedip guacamole

Ostefat dekorere honning og valnøtter

Ostefat dekorere fikenhonning

Ostefat dekorere knekkebrøds reddiker

For å servere ostefatet i stil, velg en hvit duk og legg noen små pappesker under – dette gir deg forskjellige høyder som gir deg muligheten til å arrangere ostebakken på en veldig original måte. Et interessant forslag stammer fra det faktum at ostetyper også skiller seg fra hverandre i sin tekstur. Velg myke og harde oster, så vel som de som er laget av forskjellige typer melk (ku, sau, geitemelk) – dine gjester vil definitivt sette pris på variasjonen! Du kan også sette sammen oster fra forskjellige land – Tyskland, Italia, Frankrike, England – bare la kreativiteten gå løs! Salatblader og andre sideretter som reddiker, druer, tørkede plommer, valnøtthalvdeler eller stekte gresskarfrø vil definitivt gjøre tallerken mye bedre og mer attraktiv. Hent inspirasjon til originale serveringsforslag fra bildene våre!