Meera Evi, Guz Architects tarafından tasarlandı ve Singapur’daki Sentosa adasında bulunuyor. Bunu cesur ve özgün bir proje olarak görüyoruz – sonuçta, pek çok evde binanın her katı için yeşil alan yok. İşte mimarlardan kısa bir açıklama: Sentosa adasındaki arsalar büyük değil ve komşu binalar her evin yanlarına yakın inşa edilmiş. Bu nedenle stratejimiz, mümkün olan her yerde mahremiyet sağlamak için her bir yan komşuya sağlam bir duvar inşa ederken, deniz esintisini binanın ortasından geçirecek merkezi bir ışık ve merdiven boşluğu oluşturmaktı..

Bu arada binanın önü ve arkası, her katın yeşilliklere görsel veya gerçek erişime sahip olmasını sağlayan teras arkası. Amaç, her bir çatı bahçesinin yukarıdaki kat için bir temel sağlamasına ve katmanlı efektin her katı bir bahçede oturan tek katlı bir konut gibi hissettirmesine izin vermeye çalışmaktı…..yakın sınırlarda yapabileceğimiz kadar. Sentosa adasının ve bu kadar büyük bir bina ile!! Ne harika bir mimari fikir ve aynı zamanda sürdürülebilirliğe bir çağrı !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğrafçı: Patrick Bingham Hall

Web sitesini görüntüle