Mimar Christopher Polly, Sidney Avustralya’daki Elliott Ripper House’u tasarladı.

Proje, güneş ışığına, havalandırmaya ve manzaralara erişim sağlayan önemli ölçüde genişletilmiş bir dizi bağlantılı iç hacim sağlarken, önceki enkarnasyonunun bir miktar hatırasını korumak için önemli mevcut malzemelerin ve bitişlerin genişletilmesiyle plan ve kesitte mevcut biçimsel nitelikleri basit ve doğrudan tahmin ediyor. ağaç gölgeliklerinin, gökyüzünün ve ötesindeki bölgenin.

 

Bir zemin kat açık plan mutfak, yemek ve yaşam hacminin, mevcut zarfın ve tavan ve kat seviyelerinin eski bir yaslanma evinin ortalama plan ayak izine genişletilmesi ve ardından önceki katı ekstrüde eden bir arka birinci kat ilavesinin eklenmesiyle oluşturulmuştur. yeni zemin kat boşlukları üzerinde plaka ve üçgen uçlu eğimli çatı formu.

Katedral hacminin yeni birinci kat oda düzenlemesi içinde tutulması ve bu hacmin etrafına sarılmış tüm yüksekliklerin hizalamasını çizen birinci katın eğimli tavandan duvara verisinin ekstrapolasyonu, hafif yarı saydam polikarbonat ile eğimli tavan hatlarına hassas bir şekilde köprülenmiştir. açık bir merdiven ve daha önce alakasız iki kat arasındaki ilişkiyi dikey olarak genişleten büyük yontulmuş boşluk.

İnce çelik plaka elemanları, asırlık bir hava tahtası kaplama profili ve geniş sığ cep sabit cam ve batı kırmızı sedir dış sürgülü kapılar ile kontrast oluşturuyor & döner pencereler, değişen derecelerde açıklık ve muhafaza sunar.

Merkezi olarak yerleştirilmiş bir zemin kat servis çekirdeği, genişletilmiş bir banyo, çamaşırhane ve depoyu barındırarak yaşam alanlarının açıkça tanımlanmış peyzajlı dış mekanlara doğrudan bağlanmasını sağlarken, birinci kattaki banyo, iki ilave yatak odasının konforunu artırır..

Plan düzenlemesi, yetişkin ve çocuk işlevlerinin hayati bir şekilde ayrılmasını sağlamak için iki yaşam alanı sağlayarak modern kullanım kalıplarını yansıtmaktadır. Arka açık plan hacmi, yemek hazırlama, yemek yeme ve arka bahçenin geniş keyfi için ‘gündüz’ bir alan sağlarken, üst oturma odası TV izlemek, okumak ve yardımcı programlardan ayrılmak için bir ‘akşam’ alanı sağlar. Üçüncü kattaki bir yatak odası, ileride çalışma olarak kullanılmak üzere esneklik sağlar.

Teslim edilmiş zemin alanı, yontulmuş genişletilmiş bir merdiven boşluğunda ve konsollu balkonda keyif sağlar. Ucuz parlak yanardöner polikarbonat yansıtır & gündüz ışığı iletirken, geceleyin birinci kat iç formlarının hacimsel genişliğini vurgulamak için fener benzeri bir mekan kalitesi sağlar. Geri dönüştürülmüş Blackbutt döşeme eski ve yeni zemin kat bölgelerini birleştirir, ekonomik LVL geri dönüştürülmüş bir Blackbutt kaplı merdiveni çerçevelerken, genişletilmiş mevcut çam döşeme üzerindeki ceviz lekesi birinci katı zenginleştirir.

 

Mevcut yapının önemli kısımları, karbon girdisini azaltmak için bilinçli olarak tutuldu. Harici ve dahili olarak geri dönüştürülmüş Blackbutt kerestesi kullanılmıştır; ısı yüklerini azaltmak için yüksek performanslı camlar; kuzey güneş erişimini ve ısı kazanımını kontrol etmek için harici geri çekilebilir panjur; önemli duvar ve tavan ısı yalıtımı; enerji verimli ışıklar & ev aletleri ve su tasarrufu sağlayan armatürler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Web sitesini görüntüle