Fjern fettflekker fra teppet

Fettflekker er sta og vanligvis kan de ikke fjernes med et enkelt vaskemiddel i vaskemaskinen. Men er det verdt å kaste din favorittbluse bare på grunn av en stygg oljeflekk, for eksempel eller bytte det nye teppet? I denne artikkelen gir vi deg noen nyttige tips om hvordan du enkelt kan fjerne forskjellige typer fettflekker – fra klær, polstrede møbler, tepper og til og med tapeter og vegger. Prøv ideene våre og la leiligheten skinne med renslighet!

Fjerne ferske fettflekker – effektive rengjøringsmetoder

Fjern fettflekker fra klærne

Effektive rengjøringsmetoder fjerner fettflekker fra jeans

Fjern fettflekker fra klærne i vaskemaskinen

Fjern fettflekker ny skjorte

Fjern fettflekken fra etiketten. Forhåndsvis plagget

Fjern olje fra klærne raskt og enkelt

gamle fettflekker fjerner klærne helt

I prinsippet, jo ferskere flekkene er, desto lettere er det å fjerne dem fra klærne. Over tid trenger fettet dypt inn i fibrene og rengjøring blir stadig vanskeligere, så det er viktigst å reagere så raskt som mulig. Prøv først å vaske flekken for hånd – med et godt vaskepulver på rundt 60 ° C. Vær forsiktig – noen stoffer, som ull og silke, er delikate og tåler ikke høye temperaturer! Det er best å sjekke etiketten på plagget før du begynner å vaske. For delikate stoffer som bare kan vaskes kaldt, bør du bruke spesielle avfettingsmidler – du finner et stort utvalg i supermarkeder. Alternativt kan du også bruke flytende såpe eller vaskemiddel. Ferske fettflekker kan også fjernes tørre – for dette formålet trenger du litt babypulver eller potetmel, som kan absorbere fettet fra vevet i noen minutter.

Fjerne gamle fettflekker – tips og triks for klær og tekstiler

Fjern fettflekker fra klesdrakten

Fjern tips og triks for Stains Grease Shirt

Fjern ferske fettflekker fra klærne

Fjern oljeflekker fra jeans i vaskemaskinen

Effektive rengjøringsmetoder fjerner flekker fra fettgallsåpe

fjerne gamle fettflekker fra gallesåpe

Fjern gamle fettflekker fra klærne med natron

Fjern gamle fettflekker fra klær Tips og triks

Dessverre er det ofte umulig å behandle flekkene umiddelbart – for eksempel hvis du flekker favorittblusen din med majones i lunsjpausen. Gamle flekker kan også fjernes fullstendig med gallesåpe, ren alkohol fra apoteket eller white spirit, fordi disse stoffene har egenskapen til å løse opp fettet veldig raskt. Du bør bruke gallesåpen på flekkene og vente i 15 minutter, og hvis du bruker benzen eller alkohol, er det best å suge en ren klut i væsken og la den trekke i ca 10 minutter.

Rengjøring av fettflekker – polstrede møbler

Fjern fettflekker ny møbelsofa

Fjern fettflekker med hjemmemedisiner for møbeltrekk

Fjern fettflekker helt fra sofaen

Fjern fettflekk fra stolpolstring

Rengjør møbeltrekk og fjern flekker

Fjern fettflekker i bilen

Fjern fettflekker fra trekket

fjerne gamle fettflekker møbelsofa

Tips og triks for å fjerne fettflekker

Fjern fettflekker fra polstrede babypulverstøvsugere

I prinsippet er fettflekkene på polstrede møbler som sofaer, lenestoler og sofaer spesielt sta fordi fettet trenger dypt ned under møbeltrekk. I dette tilfellet er følgende rengjøringsmetode best: hell litt mineralvann på den ferske flekken og la den virke en kort stund (potetmel kan suge opp litt av fettet). Rengjør deretter møbeltrekket med mildt vaskemiddel eller litt sprit. Suksess er garantert!

Fjern fettflekker fra tepper

Rengjør teppet med hjemmemedisiner for å fjerne fettflekker

Flekker fjerner fett med potetmel

Fjern flekker fra fettteppet med natron og eddik

Fjern fettflekker Teppehelingstips

Støvsugere fjerner fettflekker fra teppet

Fjern fettflekker med hjemmemedisiner for tepper

Fjern oljeflekker fra teppepoppepulver

Fjern fettflekken fra teppet

De ferske fettflekkene på teppet fjernes best med babypulver – la pulveret ligge på den forurensede overflaten i 10-15 minutter og støvsug det av med en støvsuger. Hvis flekken fremdeles kan sees, kan du prøve å bruke en ren bomullsklut, såpe og lunkent vann for å rengjøre den helt. Den samme metoden hjelper på gamle, allerede tørkede fettflekker. Men du bør smøre flekken på forhånd med varmt vann eller enda bedre med en spiseskje vegetabilsk olje, slik at du kan fjerne den med babypulver. Du vil bli overbevist – med denne rengjøringsmetoden vil de stygge flekkene forsvinne på kort tid!

Fjern fettflekker – tapeter og vegger

Effektive metoder for å fjerne olje fra klær

Fjern fettflekker fra kjøkkenveggen

rengjør kjøkkenet, fjern fettflekker

Fjern fettflekken med gallesåpevegg

Fjern fettflekker fra tapetet

Fjern fettflekker tapetvegg

Fettflekker på tapet og vegger er spesielt vanlige på kjøkkenet. Imidlertid er følgende rengjøringsmetode spesielt effektiv: press et ark med blottingpapir på flekken og ta strykejernet. Du bør være ekstra forsiktig når du stryker papiret, og pass på at temperaturen ikke er for høy. Målet er å bruke varmen til å gjøre fettet flytende igjen, slik at papiret kan absorbere det. Når det gjelder fettflekker på tapet, kan du også prøve å vaske dem av med litt gallesåpe – denne varianten er ideell for både friske og gamle og tørre flekker. Vi ønsker deg lykke til!