Gjør drømmen om din egen bok til virkelighet

Forfatternes liv er drømmeaktig. Du sitter ved et skrivebord i et rom med havutsikt, du fordyper deg i en verden av bøker, der alt er mulig og det gode alltid vinner, og ideene bare bobler på papiret. Å bli forfatter kan forandre livet ditt og påvirke deg også, tusenvis eller til og med millioner av mennesker. Men, akkurat som i bøkene, er veien til denne drømmen vanskelig og innebærer mye arbeid. Selvfølgelig må du være i stand til å skrive, være motivert og ha gode historier, men det er noen viktige ting du også må huske på. Vi står til din disposisjon med nyttige tips for å hjelpe deg med å gjøre drømmen om din egen bok til virkelighet.

Fra første ledd til ferdig bok

Drøm om din egen bok - fra første avsnitt til ferdig bok

Enten du vil skrive en novelle eller en roman, må du gå gjennom en rekke faser – fra ideen, gjennom skriveprosessen, til det øyeblikket du skriver din egen La boken skrives ut og kan holde den i hendene. Ideene er en boks alt og ende. Hvis du har en god idé, kommer motivasjonen til å skrive og evnen til å gjøre denne ideen til en historie. Handlingen, karakterene – alt må ses på som en enhet for at du skal få en vellykket historie. Hvordan gjør du det? Elsk det du skriver og skriv det du liker. Bli kjent med verden som et barn, still spørsmål og sett ingen grenser for fantasien din. Dette er den eneste måten å oppdage historien du vil skrive. Hvis du allerede har en grunnleggende idé, kommer skriveprosessen. Og her kommer den største forskjellen mellom menneskene som bare drømmer om sin egen bok og de som faktisk gir ut den boken. Men det er ikke bare talentet. Det er opp til disiplin. Hvis du vil gjøre drømmen om å bli forfatter til virkelighet, er det ingen unnskyldninger. Har du ikke tid? Hvis du skriver bare ett fragment av tekst hver dag, vil du ha det bra. Hvis du virkelig vil skrive din egen bok, kan du gjøre det. Du finner noen nyttige tips om hvordan du kan gjøre drømmen om å bli forfatter til virkelighet i neste avsnitt.

Drømmen om din egen bok blir virkelighet med disse 6 tipsene

Drømmen om din egen bok blir virkelighet med disse 6 tipsene

1. Finn ditt komfortable sted å skrive 

I begynnelsen ga vi deg ideen om forfatterens glamorøse liv. Uansett om din egen idé om den ideelle beliggenheten er et ensomt hus med havutsikt, en kafé eller biblioteket, bør du føle deg uforstyrret der og høre tankene dine. Finn dette stedet og skriv alltid boken din der.

L.egenet hun en frist forr digjennomføring hvert trinn

Fristene er ikke stressende, men motiverende. Du trenger et ukentlig mål. Feir fremgangen du har gjort, og vær ærlig om hvor mye arbeid som fortsatt må gjøres.

3. Skriv ned hver idé umiddelbart i en notatbok før den forsvinner

4. Les, les, les – Stephen King sa det også: “Hvis du ikke har tid til å lese, har du ikke tid til å skrive.”

5. Lytt til din indre stemme, men lytt også til testleserne

Stå ved ideen din, men ikke bare hold den for deg selv. Snakk med folk som er erfarne. Ikke vent til finalen når “babyen” er klar til å få den sjekket av prøvelesere. La noen pålitelige rådgivere hjelpe deg med å se hva som er verdt å skrive. Disse kan være familiemedlemmer, venner og hvorfor ikke redaktører. Prøv alltid å finne ærlige tilbakemeldinger.

6. Ikke hold deg til rekkefølgen når du skriver

Det betyr ikke at boken din skal være ute av drift. Men når ideene kommer til tankene, er de ute av drift. Når du skriver en guidebok eller sakprosa, er det ikke alltid nødvendig å skrive kapitlene i rekkefølge. Hvis det er en roman, er det lettere å starte fra begynnelsen.

6 tips om hvordan du kan gjøre drømmen om din egen bok til virkelighet

Sist men ikke minst, ikke mindre viktig …

Ikke glem å glede deg over å skrive, ha det gøy med din egen bok og være deg selv. Nobelprisen i litteraturvinner Patrick Modiano sa det slik: “Å skrive er en merkelig og ensom ting”:

6 tips om hvordan du kan gjøre drømmen om din egen bok til virkelighet