Å jobbe på kontoret var fortsatt den absolutte drømmejobben for noen år siden, men mange av oss føler de negative effektene. Å sitte lenge og unattraktive møbler er belastende for både kropp og sjel. Men det tar bare noen få enkle trinn for å gjøre et kontor vakkert og sunt. Her er våre tips.

Sett opp kontoret og jobbe enkelt

kontorinnredning kontormøbler ideer

De “harde ferdighetene” til et kontor: møblene

Spesielt de som sitter i en ikke-ergonomisk holdning i flere timer om dagen vil før eller siden måtte slite med ryggsmerter; i verste fall vil helsen bli permanent skadet. Justerbare tabeller, som kan justeres for hver enkelt ansatt, er et viktig grunnlag for sunt arbeid. Alle viktige redskaper ved bordet må være innen rekkevidde. Mange ansatte liker å kunne sette føttene på en fotstøtte. Dette er en virkelig lettelse, spesielt for små mennesker. De riktige stolene, for eksempel de på https://buerostuhlshop.tv kan enkelt bestilles online. Kontorstoler må samsvare med de siste ergonomiske funnene og er ideelt skreddersydd for den enkelte ansatte. Det er også små sitteputer som for eksempel avlaster halebenet enormt. Disse kan leveres av selskapet, så ikke alle må ta med sine egne.

Hvis du vil gjøre noe bra for dine ansatte, får du dem i bevegelse – ikke bare mentalt. Dette er muliggjort av spesielle kontorstoler og muligheten til å bruke stående skrivebord. En eller flere sofaer, bønneposer eller andre komfortable sittegrupper på kontoret, forutsatt at det er nok plass, inviterer deg til å sitte komfortabelt og avlaste ryggen og leddene. Hvis du har mulighet, kan du sette opp et lite treningsrom og få de ansatte i gang. Dette holder dem i form og sunne, noe som selvfølgelig også kommer selskapet til gode. Ingen skal sitte i mer enn 45 minutter om gangen, men alltid stå opp mellom og gå litt. En tilsvarende påminnelse kan vises på skjermen.

kontormøbler kontormøbler ideer kontormøbler

De “myke ferdighetene” til et kontor: atmosfæren

Ikke bare ansatte kan ha myke ferdigheter, dette gjelder også kontorer. I motsetning til mobilen er dette forhold som påvirker atmosfæren.

Farger: Alle som ser på en grå partisjon dag etter dag må være deprimerte på et tidspunkt. Farger påvirker sjelen, og denne kunnskapen kan enkelt implementeres på kontorer av alle størrelser. Selvfølgelig bør du ikke male hele åpent kontor i lyse rødt bare fordi det er en stimulerende farge. Veggfargen skal være subtil, men ikke steril i hvitt eller undertrykkende i grått, og den kan løsnes med farget tilbehør eller en farget stripe. På et lite kontor kan en hel vegg også males i en viss farge. Fargekonseptet skal matche selskapet og dermed lette identifikasjonen.

Planter: Planter ser ikke bare vakre ut, de forbedrer også luftkvaliteten, øker velvære og til og med øker produktiviteten. Selvfølgelig må det være noen som tar seg av de grønne “ansatte”, men det er ganske krevende Kontoranlegg, som likevel kombinerer alle positive egenskaper. Men de er raske til å tilgi hvis du glemmer å vanne dem og ikke trenger å bli trangt. På et stort kontor kan det være verdt å leie en barnehage for å forsyne og ta vare på planter. De har også spesielt store eksemplarer i repertoaret og leverer dem via en slags “leieavtale”. Hvis plantene ikke lenger er vakre, byttes de ut. Bedrifter liker å bruke denne tjenesten til sitt prestisjetunge inngangs- eller konferanseområde, men de ansatte på kontoret fortjener også en hyggelig atmosfære.

belysning: Riktig lys er en av de viktigste faktorene for velvære på kontoret. Det kan ha en forfriskende effekt, en effekt som skyldes en høy andel blått i lyset. Det vakreste er naturlig lys utenfra, men det er ikke nok, spesielt i den kalde årstiden, og derfor må kontoret være godt opplyst..

kontormøbler kontorinnredning kontormøbler ideer

klimaanlegg: Mange ansatte blir kalde på kontoret om sommeren fordi de er for nær klimaanlegg sitte, som deretter blåser kald luft i nakken hele dagen. Det bør ikke være for stor forskjell mellom utvendig og innvendig temperatur. Ideelt sett er temperaturen på kontoret mellom 20 og 26 grader. Fuktigheten må også være riktig.

individualitet: Det er motiverende å kunne sette opp personlige ting på arbeidsplassen din. De fleste ansatte gjør det uansett, men det er fordelaktig å oppmuntre dem til å gjøre det. Bildet av barna eller den lille heldige sjarmen gjør deg glad og derfor produktiv. For dette er det imidlertid nødvendig for hver ansatt å ha sin egen Arbeidsplass Har. Alle som har lov til å sette det opp individuelt, føler seg mer komfortable og er mer produktive. Han har markert “sitt territorium” og kan være helt seg selv. Å kunne bringe det personlige preget til kontoret gir de ansatte en følelse av selvbestemmelse, noe som hjelper dem å identifisere seg med selskapet. I tillegg blir følelsen av samhold i selskapet forbedret. De som er glade på arbeidsplassen, jobber bedre.

Kosthold og forfriskning: De fleste drikker ikke nok, noe som er skadelig for ytelsen. Gratis tilgang til godt vann, den uunnværlige kaffen og frisk frukt er ikke bare veldig motiverende, det holder ansatte fornøyde og fremmer deres helse.

Tipsene nevnt kan implementeres på kontorer i alle størrelser og gjelder selvfølgelig også hjemmekontoret hjemme.

  kontormøbler ideer kontormøbler kontormøbler

kontormøbler ideer kontorinnredning