Snart kommer tiden og varmen forsvinner, dagene blir kortere og høsten innvarsler. I motsetning til de varme sommerdagene er høsttemperaturene spesielt hyggelige for hunden. Men vinteren bringer også med seg det årlige pelsskiftet og den kalde vinden samt mye regn. Om høsten er det noen problemer som eieren bør være oppmerksom på. Vi har derfor satt sammen den viktigste informasjonen slik at eiere og hunder kan nyte høsten.

nyt høsten med hunden

Trygg gjennom de mørke dagene

Den største ulempen for firbeinte venner om høsten er at det blir mørkt veldig tidlig – folk og hunder blir raskt oversett av sjåfører. Med enkle hjelpemidler som syklister eller joggere også kan bruke i mørket, blir turen på kvelden mye tryggere:

  • Reflekser på klær til mesteren eller elskerinnen
  • lysende og blinkende krage
  • Bånd og seler som er reflekterende
  • blinkende lysdioder

Lysende vester og vanlige strøk fra eieren sikrer nødvendig oppmerksomhet fra andre trafikanter.

Tips: Med langhårede hunder dekkes selvlysende halsbånd raskt av pelsen – flere indikatorer som lett kan oppfattes som hjelp her. Hvis du vil bestille slike indikatorer, finner du det z. B. matchende kjæledyrstilbehør på fuglebrettet.

Se opp i skogen!

Under en tur i skogen lurer mange farer ubevisst på den firbeinte vennen: falt kastanjer og eikenøtter. Fordi mange hunder får i seg frukten og tygger på den. Med større antall og små hunder kan dette være farlig på grunn av slike frukter Tanniner som kan føre til diaré og / eller oppkast hos hunder. Veterinær må konsulteres, spesielt hvis de inntatte fruktene ikke passer gjennom mage -tarmkanalen.

Kjæledyr hunderaser om høsten med hunden

Til høsten er det på tide å bytte pels

Mange hunder bytter pels om høsten – med en langhåret hund anbefales det å børste pelsen regelmessig og bruke den til å plukke opp det døde håret. Fordi dette gjør at luften kan sirkulere bedre og varmereguleringen av pelsen fungerer bedre. I tillegg bør bading definitivt unngås slik at kroppens eget fettlag ikke ødelegges – det beskytter huden mot kaldt og vått. Hvis hunden ble våt på turen, bør pelsen gni grundig av med et håndkle hjemme.

Pass på flått og gressmidd

Høsten er flåttsesong, fordi flått elsker milde temperaturer og et fuktig klima. På grunn av dette er de veldig aktive om høsten. Til hunden fra en flåttbitt og den med den smittsomme sykdommer For å beskytte vellykket bør anti-parasittiske midler som flekkpreparater eller en flåttkrage brukes. Høstgressmidd gjemmer seg også gjerne i hauger av blader og enger om høsten, som hovedsakelig legger seg i ørene, på magen og lysken samt i mellomrommene mellom tærne. De er vanskelige å se med det blotte øye og forårsaker alvorlig kløe. Riper kan forårsake sekundære infeksjoner, som er ledsaget av betennelse og skorper. Hvis det er mistanke om angrep av midd, må veterinæren konsulteres.

Kjæledyr raser hunden ved vinduet

Vær forsiktig for hunder med slitasjegikt

Hvis det virkelig er storm, er det best å unngå lange turer med din firbeinte venn. Fordi faren for hundens øyne fra den kalde vinden ofte blir misforstått. Hunderaser med oppreiste ører er også raske til å fange infeksjon fra den kjølige luften. Korte turer er derfor bedre, og du bør også gå til områder som er bedre beskyttet mot vinden, for eksempel skog. Hunder med slitasjegikt har et spesielt høyt antall helseproblemer om høsten. Fordi den våte og kalde årstiden er et ekstra problem. Dette merkes ved å stå opp veldig sakte og humpe oftere. Symptomene kan lindres ved å tilby den firbeinte vennen et varmt sted ved varmeren eller ved peisen.

Tips: En spiseskje linolje for hver ti kilo vekt fremmer oppbygging av brusk.

Spesiell pleie om høsten

I tillegg til stell når du skifter pels på grunn av overgangen fra sommerpels til vinterpels, er et proteinrikt kosthold veldig viktig. Fordi pelsskiftet koster hunden mange næringsstoffer, hvorved proteinforbruket øker spesielt. Hunder kan ta i seg disse næringsstoffene med maten, for eksempel ved å tilsette fettfattig kvark eller cottage cheese til vanlig hundemat.

Bilde 1: © istock.com/A-Digit

Bilde 2: © istock.com/CountryStyle Photography

Bilde 3: © istock.com/ands456