Middag på kjøkkenet svart tavlebrød

Enkle gleder: lag middag sammen på kjøkkenet

Hva kan være hyggeligere enn en middag med venner på kjøkkenet? Noen ganger et middagsselskap eller bare et uformelt møte, en sak som den løsner folk.

Du føler deg umiddelbart komfortabel og koselig, bare verten er under mye press.

Jeg er alltid overrasket over hvor mange som får plass til et lite kjøkken. Så alle som har kjøkken trenger varen vår! Fordi her er noen tips om hvordan du kan gjøre middagen mer praktisk og fremdeles hyggelig.

Gjør det spesielt! Skriv en meny!

Special viser seg ikke umiddelbart helt! Lag en hovedrett og eventuelle tilbehør, og noen små kjeks som kan spises med en gang.

Ikke stress deg selv! Velg noe du allerede har forberedt eller prøvd før, så blir du mer avslappet … Dette vil gjøre gjestfriheten enklere for deg.

Etter at menyen er klar, gjør alt offisielt og skriv det ned på en oppslagstavle.

Nyt matlaging på et koselig kjøkken

Middag på kjøkkenet barkrakk lysestake vedskap komfyr

Start med et rent, ryddig kjøkken

Kjør oppvaskmaskinen en gang og fjern alle eiendelene dine. Ta søpla vekk. Skjul alle unødvendige og ikke så vakre ting et sted. Om nødvendig kan disse elementene til tider ligge under sengen. Det viktigste er at kjøkkenet ser pent ut … minst en natt!

Skjærebrettet, bollen, grytene og mikseskålen er i orden

Middag i kjøkkenbordet i marmor på kjøkkenet

 Å forberede kjøkkenet tidlig vil gjøre sjansene for suksess mye større. Sett sammen tilbehøret. Det er mye mer praktisk når skjærebrettet, bollen, grytene og blandeskålen er på samme sted.

Finn det beste kokekaret du kan sette direkte på bordet fra ovnen. Gjennomgå alle oppskriftene du skal bruke, og gjør litt forberedelser. Slik kan du gjøre livet ditt lettere etterpå.

Ordne pent produktene du vil bruke til middag

Middag Kjøkken trebord stol gresskar lysestake komfyr

Lag en naturlig dekorasjon.

Velg noen ferske krydder og bruk dem til å lage en bolle. En gresskarkrukke og en vase med enkle blomster fra hagen utenfor eller fra markedet i nærheten ville hjelpe mye.

Har du ikke tid til det? Ikke bekymre deg. Ordne pent produktene du vil bruke til middag. Dette ornamentet vil gjøre det fint. Hvis du har en hage, er det alltid en rask måte å få noen produkter eller dekorasjoner som mangler.

Det myke, skinnende lyset får kjøkkenet til å se vakkert ut

Middag kjøkken lysekrone kjøkken øy bord stol

Gi ekstra lys

Det myke, glitrende lyset får alle til å se vakre ut og skjuler noen feil som heller ikke bør la seg legge merke til. Lysene i omgivelsene bør forbli tent under tilberedningen. Men da bør du bytte til alternativer. Her er noen ideer:

– Hvis omgivelseslysene dine har en skumringseffekt, så bruk denne

– Hvis lysene er dårlige og gjør atmosfæren ubehagelig, legg til litt ekstra

– Ta med små bordlamper med svake lyspærer for godt omgivelseslys

– Legg til et par ledninger fra kafélys over bordet eller over kjøkkenøya.

– Spred lys overalt

Hvordan liker du dette kjøkkendesignet?

Middag på kjøkkenet bordbord stol lysestake sofa

Ha snacks klar

Ikke gå for mye trøbbel med å forberede mange tallerkener med spesialbiter. Noen boller med oliven, nøtter og ost ville passe fint.

Spill med høyden på oppstillingen for å lage et fint og interessant design.

Her er en spesiell idé: Fordel noen forretter pent på marmor- eller treostfat, trepinner eller kjøkkenplater. Fordel ostepinner eller brødskiver i glass. Fordel oliven og nøtter i gryteretter eller smale boller.

Fordel noen forretter på ostefat som er laget av marmor eller tre, trepinner eller kjøkkenplater

Middag på kjøkkenet tre stol lysestake kjøkken øy

Alternativ 1. Du får maten fra baren

Har du en bar eller en kjøkkenøy hjemme? Nå kan du umiddelbart organisere en middag på hjørnet. Hvis du liker å demonstrere den kulinariske kunsten, deler du ut godbitene så snart de er ferdige.

Hvis du planlegger mer interaktiv matlaging, ta deg tid til å rydde opp før du setter deg ved bordet.

Sett ned et par telys og en vase med blomster før vennene dine kommer

Middag kjøkken tre bord stol lysekrone blomster sofa

Alternativ 2. Sitt ved kjøkkenbordet

Frokostbordet er et naturlig sted å sette seg ned å spise. Sett ned et par telys og en vase med blomster før vennene dine kommer. Så du vil gi et tegn på at dette er akkurat bordet til middag. Du bør forberede bordet på forhånd, men det er morsomt å gjøre noen oppgaver sammen.

Lag små stedskort

Middag kjøkken kopp blomster

Forbered et enkelt, men ganske spesielt bord.

Bare fordi det er en uformell middag, betyr det ikke at standarden ikke kan være høy. Lag små kort, vis noen av favorittrettene dine og kom deg ut av arvestykkene.

Du kan bruke litt mer beskjedenhet på noen detaljer. For eksempel kan du legge sølvbestikket ditt i en teskje og blomster i et glass.

En fantastisk sofa imponerer gjestene dine på kjøkkenet

Middag på kjøkkenet sofa putebord bilde hvitt skap lysestake

Ta med møbler fra et annet rom

Et mykt teppe eller sete kan være fantastisk hvis du har plass. Et eget rom kan tjene noen venner som vil chatte mens de andre lager mat.

Du kan også bare rulle ut et teppe som ikke passer på kjøkkenet og lyse opp atmosfæren.

Vis kreativitet i Design av kjøkkenet ditt

Middag kjøkkenbord stolskap

Vær kreativ når du dekker bordene med fargede duker

Hvis du spiser i baren, må du gi den små duker. Du trenger ikke egentlig dekke kjøkkenbordet heller. Men hvis du insisterer, er det noen ideer for deg:

Ta et ikke veldig dyrt, men pent stoff og klipp det av. Dette kan fungere som bordløper og duk.

Dekk bordet med brunt slakterpapir

Tallerkener og kopper står godt på åpne hyller

Middag kjøkken tallerken

Ta notater

På et tidspunkt er alt over, gjestene har dratt hjem og bordplatene er vasket. Nå må du ta deg tid til å skrive ned hva som gikk bra og hva som gikk dårlig.

Skriv ned alt, gjerne også hvem som var der og hva personen spiste.

Liker du den rustikke atmosfæren?

Middagskjøkken rustikk trebordstol peisplate

Drøm stort

Likte du denne hendelsen som fant sted hjemme hos deg? Lag deretter en plan for repetisjonen. Kanskje du kan spise middag i et annet hus hver gang! Vi ønsker deg mye moro!

Joanne Tsakos, risa boyer arkitektur, Alex Amend Photography, Jessica Helgerson Interior Design, kimberly peck architect, ABRAMS, Matthew Bolt Graphic Design, A-Interiors LLC, Corynne Pless, Jenn Hannotte / Hannotte Interiors, Urban Orchard Interiors, Yvonne McFadden LLC, David Michael Miller Associates