En solid temafest, en spennende folkefest eller til og med et bryllup i middelalderstil – ingenting er virkelig perfekt uten de riktige middelalderklærne. For for å virkelig flytte inn i den rustikke atmosfæren, må du absolutt bringe ditt eget antrekk i harmoni med atmosfæren. Oktoberfest, Halloween og karneval er andre store begivenheter som tilbyr oss flotte anledninger hvert år, våre vakre Middelalderklær liker å ha på. Og for ekte fans av middelalderen er både middelaldermarkeder og “middelaldercamping” opplevelsen par excellence. Sistnevnte har til og med blitt en populær hobby for mange.

Velg middelaldersk klær av høy kvalitet

middelaldersk klær overdress kvinner

Middelalderklær: Viktige tips for nybegynnere

Spesielt hvis du er helt ny i middelalderklær og knapt har erfaring med det, vil følgende tips definitivt være til nytte for deg. Så hva bør du være oppmerksom på når du velger middelalderskjoler, slik at alt er riktig?

Avhengig av anledningen og din egen holdning, bør du tenke nøye igjennom på forhånd hvilken karakter klærne dine skal svare til? Er du fornøyd med et enklere antrekk eller burde det være noe spesielt? Tradisjonelt historisk eller rettere sagt fantasi eller til og med steampunk? Når du planlegger antrekket, er alle disse spørsmålene spesielt viktige og jo tydeligere ideen din er, desto lettere blir det for deg å implementere den.

Steampunk blir stadig mer populært, spesielt på spesielle temafester eller festivaler

steampunk middelalderklær damer

Etter at begrepet klær allerede er avklart, kan du trygt begynne å handle. Ta deg god tid her også og få grunnklærne først, for å si det sånn. Du kan deretter bygge videre på dette senere og sette sammen forskjellige antrekk med flere klær. Grunnkjoler for kvinner er for eksempel en veldig enkel underkjole, bluse eller skjørt, og for menn, bukser og en enkel tunika. Senere blir ytterfrakker, bodice vester, korsetter, capes, jakker og strøk lagt til – avhengig av din egen smak og personlige preferanser.

Og hva med å ta vare på middelaldersk klær? Dette er ikke et ubetydelig spørsmål, spesielt i lagringsperioder eller på fester, der du må ha klærne i mer enn et døgn. I disse tilfellene er det lurt å foretrekke naturlige materialer som ull, lin, bomull og hamp. Klær som er sydd av den kan luftes komfortabelt ut over natten og er også veldig behagelige å ha på. I tillegg svetter du knapt i disse tekstilene, i motsetning til polyester, som forresten burde være et tabu i middelaldersk klær av høy kvalitet.

Middelalderklær kan også settes sammen på en veldig mystisk måte

halloween middelalderklær damer

Lek med farger og ikke kjøp middelaldersklærne utelukkende i svart, for eksempel. Stol heller på naturlige toner og kombiner dem med hvit eller en viss nyanse som passer din middelalderske karakter. I strengt historiske antrekk spiller farger nesten alltid en veldig spesifikk rolle. Finn derfor ut om det i god tid, f.eks. B. i Facebook-grupper eller i de emnerelaterte forumene.

Spesielt for kvinner er det ganske viktig å sørge for at de passer perfekt. For å kombinere dette med den nødvendige delen av komfort, bør du kjøpe en overdress og bodice en størrelse større – på samme måte som å kjøpe en dirndl.

Finishen til middelaldersk klær er selvfølgelig gitt av matchende tilbehør. Så, ikke glem dette under noen omstendigheter! Slør, hatter, halskjeder, belter eller øredobber – du finner definitivt det du leter etter i lokale spesialforretninger eller online.

Gift deg som i svunnen tid

bryllup fra middelaldersk klær

Et bryllup som i middelalderen

I det siste har mange brudepar valgt et stemningsfullt middelaldersk bryllup. Ikke bare ekteskapsstedet og seremonien, men fremfor alt bør brudekjoler og dekorasjoner være riktige. Hvis du blir invitert til et slikt bryllup som gjest, kan du ha på deg eksisterende middelaldersklær. Men hva skal du ha på deg som brud eller brudgom? Til overraskelse for mange bruder skal det på forhånd sies at en brudekjole i hvitt egentlig ikke er det beste valget for et middelaldersk bryllup. Snarere kremete varianter med et rikt brodert stoffbelte eller en farget brudekjole laget av silkebrokade med chiffonghylser er gjeldende her. I stedet kan damene score med iøynefallende smykker, som skiller dem fra de andre kvinnelige besøkende til bryllupet.

For herrene er alternativene også mange. Du kan kle deg ut som en konge eller fremstå som en modig ridder i fullt middelaldersk utstyr. Uansett bør brudeparet optisk koordinere hverandre som et par for å kunne høytidelig gå foran alteret.

Hvis du ikke vil klare deg helt uten hvit

middelaldersk klær ophelie steampunk korsettkjole

Skinn passer også veldig godt til mannlige bryllupsklær

middelalderske klær menn

Det viktigste når du velger antrekket ditt for leiren, folkefest eller for et middelaldersk bryllup, er å føle deg komfortabel i det. Passform, materialer og farger samt funksjonalitet er av største betydning her. Lytt til erfarne middelalderske fans, eksperter og selvfølgelig magefølelsen din!

Vi ønsker deg lykke til med kjøpet av middelalderklærne og ha en hyggelig fest!

Festlig prosesjon i det historiske Landshut -bryllupet 

middelaldersk klær bayern-landshut