Adventskalenderen er en uatskillelig del av forberedelsene til jul og kan bringe en festlig stemning i hjemmet ditt. Det gjør det mer hyggelig å vente på den store dagen, spesielt for barna som får godteri og andre små gaver. Selvfølgelig er det et enormt utvalg av forskjellige versjoner på markedet – både engangskalendere som er mye brukt og de som kan brukes i flere år. Men det er definitivt morsomt å lage din egen kalender og gjøre hele familien glad. I dette innlegget gir vi deg noen kreative ideer om hvordan du designer en adventskalender selv. Ha det gøy med håndverk!

Målet med adventskalenderen

Design din egen adventskalender

Adventskalender kjegleposer attraktivt utseende

Adventskalender bakeform originale håndverksideer jul

Design dine egne adventskalenderbrødposer

Adventskalender laget av attraktivt dekorerte esker

Adventskalender laget av deg selv av fargerike esker

Adventskalender laget av konvolutter kreative ideer Julepynt

Adventskalender laget av fargerike bokser, kreative DIY -ideer

attraktiv, selvlaget adventskalender med sokker

Lag dine egne adventskalendere små gaver

Som alle vet, er målet med adventskalenderen å hjelpe oss med å telle dagene som er igjen til jul. La eieren åpne en boks hver dag, og på denne måten fungerer kalenderen som en daglig påminnelse om hvor nær festivalen er. Hver dør eller vindu symboliserer i utgangspunktet en dag til jul. De åpne kassene viser hvor mange dager som har gått, og de uåpnede – hvor mange som er igjen før den store festen. Ordet “advent” kommer faktisk fra latin og betyr “ankomst”. Ved hjelp av adventskalenderen telles dagene til julens “ankomst”. I Tyskland begynner tellingen tradisjonelt den fjerde søndagen før festivalen – det er begynnelsen på advent. Og forventningen varer nesten en måned!

Design din egen adventskalender – lek med former og farger

Adventskalender fra minibokser kreative ideer Julepynt

Adventskalender laget av emballasje av kinesisk mat

Design din egen adventskalender Tube gavepapir

Adventskalender filtposer rød og hvit

Design din egen adventskalender Julepynt attraktiv krans

Adventskalender fargerike esker laget av deg selv

DIY adventskalender

Adventskalender stekeformsideer og inspirasjon Julepynt

originale adventskalender gaveesker juletre

Adventskalender morsomme papirugler

Hvis du liker å lage håndverk på fritiden, kan du enkelt designe en adventskalender selv – alt du trenger er din egen fantasi! De kreative ideene vi har samlet i denne artikkelen kan tjene som inspirasjon, men de kan også endres eller utvides – avhengig av dine egne ideer. Du kan enten designe en tradisjonell adventskalender selv, eller eksperimentere med former og farger slik at resultatet ser virkelig unikt ut. For eksempel, i stedet for bare å bruke små papirposer og esker, kan du også bruke gamle blikkbokser, tomme syltetøyglass, konvolutter eller til og med toalettruller. For eksempel, hvis du vil bruke konvolutter til din egenproduserte adventskalender, kan du dekorere dem på en vakker måte og merke dem med tallene fra 1 til 24 for å bestemme når hver konvolutt skal åpnes. En original og uvanlig adventskalender kan også lages av dekorerte fyrstikkesker – dette er en perfekt variant hvis for eksempel gavene for hver dag er mindre.

Forbered forskjellige overraskelser

Design din egen adventskalender julenissen

fargede esker med adventskalendere laget av deg selv

Fancy adventskalender laget av toalettruller

Lag din egen adventskalender kreative ideer DIY jul

Adventskalender laget av originalt dekorerte papirposer

Adventskalender for juletre laget av deg selv

Adventskalender laget av fargede papirkasser

Adventskalender filtposer

Adventskalendere laget av papirkopper for kreative DIY -ideer

Lag dine egne adventskalendere små gaver

Hvis du vil designe en adventskalender selv, bør du også ta hensyn til at alle gavene som ligger bak eskene også kan være forskjellige – da blir overraskelsen absolutt større! Kalenderne inneholder tradisjonelt sjokolade og andre søtsaker, men du kan også inkludere interessante fakta om jul – for eksempel hvordan jul feires i forskjellige land eller hvorfor 25. desember er en så stor høytid. Noen adventskalendere har også vakre bilder av klokker, gaver, juletrær, tall eller tegneseriefigurer på utsiden – hvis du har et talent for å male, kan du implementere denne ideen også.

Finn et passende sted for adventskalenderen

Adventskalender attraktiv bøttekrans laget av deg selv

Adventskalender laget av store papirposer DIY -ideer

Design dine egne adventskalenderpapirbokser

kreative håndverk ideer adventskalender julepynt

Adventskalender kreative håndverksideer til jul

Adventskalender som dørkrans kreative håndverksideer jul

Design din egen adventskalenderpapirkrans

Adventskalender laget av fargerike fyrstikkesker

Dekorasjonsideer Jule adventskalender papirkasser

Design din egen adventskalender

Etter at du har forberedt alle esker for adventskalenderen, bør du finne et passende sted for den hjemme. Den kan henges på veggen – du kan til og med prøve å danne et juletre eller lage en original krans med eskene. Dette kan også brukes til å infisere en glassvase eller bolle eller til å dekorere et improvisert juletre med esken. Og hvis du vil unngå at barna åpner alle esker på en gang fordi de ikke har tålmodighet, kan du for eksempel legge igjen en ved siden av sengene hver kveld. Det viktigste er at du er kreativ og ser potensialet i hvert objekt i huset – da blir resultatet definitivt unikt!