Poncho strikket vintermote for kvinner

Er du en fan av de flotte håndverksideene? I denne artikkelen har vi noe for deg – vi viser deg hvordan du kan strikke poncho selv i bare noen få trinn! Kosende myk, varm og super elegant, ponchoen er et must for enhver garderobe i de kalde høst- og vintermånedene. Og hvorfor ikke spare mye penger og strikke dem selv? Vi håper du liker å lese den, og vi håper du liker guiden vår!

Strikket poncho: flott gaveide til dine favorittfolk

Hvordan strikke poncho skjerf selv

Poncho strikker kreative DIY -ideer

Strikk sjal poncho flotte ideer vinter

Å bruke poncho er også veldig moderne for øyeblikket – plagget er en av de typiske boho -stilene som opplever en ekte gjenfødelse i dag. På samme tid er casual og stilig, poncho egnet for både kvinner og menn. Og du kan lage den enten til deg selv eller til et av dine favorittfolk – dette er definitivt en fantastisk gaveide for vinteren! Og strikking av ponchoer er faktisk ikke så vanskelig i det hele tatt som det kan virke ved første øyekast – nedenfor gir vi deg detaljerte instruksjoner som ganske enkelt er ideelle for de som ennå ikke har hatt erfaring med strikking. Bildene i dette innlegget kan også tjene som inspirasjonskilde for å se etter flere strikkeinstruksjoner på nettet. Vi ønsker deg masse moro og suksess med strikking!

Strikk poncho: hva trenger du?

Poncho jakke fantastisk utseende

Strikk din egen poncho med frynser

Strikk sjal poncho damer

Poncho kvinner langt beige elegant utseende

Her viser vi deg hvordan du kan strikke en elegant poncho selv av blandet bomullsgarn. Men siden det er ganske uegnet for de kuleste vinterdagene, kan du også lage ponchoen av supermjukt merinogarn. Du trenger følgende materialer:

  • 500 g bomulls-polyakryl blandet garn / merinogarn
  • Strikkepinner (størrelse 5)
  • Stoppende nål
  • Heklenål
  • Målebånd

Den enkleste måten å strikke på er faktisk med en rundstrikkepinne. Før du begynner, bør du imidlertid ta nøyaktige kroppsmålinger – din egen eller personen som ponchoen er for, slik at den til slutt ikke blir for stor eller for liten. For å gjøre dette måler du lengden fra skulderen til håndleddet, og måler deretter avstanden mellom en skulder og midten av hånden på motsatt side. Hvis du er omtrent 165 cm høy, bør ponchoen være ca 85 cm lang og 60 cm bred. For å være sikker på at dimensjonene er riktige, kan du også lage en mal på størrelse med ponchoen din fra et gammelt ark.

Strikk poncho selv – instruksjoner

Strikket cardigan elegant poncho i lilla

Strikk cardigan poncho inspirerende ideer

Moderne poncho for menn

Poncho menn som strikker ideer DiY

Et veldig viktig skritt du ikke må gå glipp av er å strikke en måler. Ponchoen vår vil bestå av to deler, og for dette legger vi opp 112 masker. Du bør gjøre strikketesten for å kontrollere om strikketeknikken din samsvarer med denne beregningen. Ta ullen du vil strikke ponchoen din fra, legg opp flere masker enn angitt og strikk mer enn 10 cm i høyden. Mål deretter 10 cm i bredde og høyde fra midten av måleren og tell maskene på rad. Til slutt multipliserer du dette tallet med bredden i tommer og deler det med 10. Nå kan du begynne å strikke!

Poncho kvinner – moderne ideer

Strikk din egen poncho av ullvinter

Poncho strikket vinterklær for kvinner

Poncho damer elegante vinterklær

Poncho med mohairull i ermer

Legg opp det beregnede maskeantallet på en rundpinne og strikk første pinne. Ponchoen er strikket i glattstrikk – dette betyr at du skal strikke hver p fra retten og vrange bakre. Kantsømmene er også strikket til høyre slik at kanten ikke krøller seg. Snu broderiet ved å løfte den første sømmen og plassere den på høyre nål. Den siste masken på vrangen er ikke strikket, men glidd av til venstre. Etter å ha snudd, bør du strikke denne som en rettmaske ved å stikke nålen bak. Strikk de to 85 cm lange rektanglene slik. Deretter begynner du å felle maskene: strikk to masker rett og brett den første under den andre til du kommer til den siste masken; bare trekk tråden gjennom og du er ferdig!

Strikk din egen poncho – nyttige tips

Poncho med lange ermer damemote

Poncho skjerf kreative strikkeideer

Poncho med ermer i svart og hvitt

Poncho jakke vinter dame mote

Før du syr de to strikkene sammen, bør du knytte alle trådene sammen. Plasser de to rektanglene på gulvet eller på bordet i en L-form og sy sammen forbindelsen først, deretter den kortere til den lengre siden for å få en rund poncho med utringning. Og ferdig!