macrame - en knuteteknikk fra Orienten

Macrame ser vakker ut, er uvanlig og ikke så vanskelig å lage selv. Makraméteknikken kommer fra Orienten og på arabisk betyr ordet “veving”. På et tidspunkt ble knottingsteknologi brakt til Europa, og det er fortsatt en kunst. Alle som behersker denne teknikken kan lage unike, unike produkter. Enten smykker, veggtepper, lampeskjermer, sandaler, putetrekk, gardiner, hengende kurver, det er ingen grenser for fantasien. Farger, former, mønstre, alt dette er overlatt til dine egne ideer og følelser.

Macrame – håndverk i trend

Hjemmelaget armbånd med glassperler

Generelt: Alt starter med en Larks hodeknute (sløyfe). Et objekt som en ring eller en horisontal stang skal tjene som et anker. Deretter plasseres en sløyfe med streng over ankeret og bøyes over toppen av ankeret. Trekk deretter ledningen gjennom løkken og stram en knute under. Fortsett å veve og knute krysset til noe kommer ut. Det er forskjellige noder. De klassiske makrame-knutene er: kvadratknuter, josefinknuter, bølgeknuter, halvt vridde firkantknuter. Selvfølgelig er det andre typer knuter som brukes. Makrame -knutene består alltid av fire tråder eller flere underavdelinger med fire tråder. Det bør alltid være to bære -tråder og to arbeidstråder. Bæretrådene er indre tråder som ikke brukes til knyting. Arbeidstrådene er de ytre som er knytt. Siden de er knyttede, bør de alltid være veldig lange. Alle typer ledninger og tråder kan brukes til knyting – bomull, silke, ull, naturlig tau, plasttau, kabler, etc. Når du velger dem, bør du imidlertid være oppmerksom på trådstørrelsen og ønsket resultat. For dekorasjoner – tynne tråder og for hengende kurver – tykkere.

Hengekurv i forskjellige farger

Du kan lage en hengende kurv i henhold til instruksjonene. En hengende blomst sparer plass og ser veldig fin ut. Derfor er en macrame hengende kurv akkurat den riktige avgjørelsen. For eksempel kan du bruke 3 bånd på 3 m og 3 bånd på 5 meter. Sett dette halvveis gjennom en ring slik at det blir 12 bånd og så kan du knute. Eller du tar et bånd som er bundet nederst. Del dem deretter i tre eller fire bånd og sett dem sammen nederst. Dette skaper en løkke der plantemaskinen passer. Knuteteknikken er ikke vanskelig i det hele tatt, og du kan trylle frem vakre macrame -hengende kurver. Hengende kurv fiolett

Instruksjoner for hengende kurver

Instruksjoner for hengekurven

Du trenger virkelig ikke ha et spesielt talent for makrame -knyting for denne enkle blomsterbunken. Du trenger bare snor eller naturlig tau, en saks og hendene dine, det er alt. Så du tar tauet og kutter åtte stykker like lange. Ta alle åtte tauene sammen, tre dem inn i plantehullet og lag en knut på hånden på slutten fra innsiden. Del deretter tauene i fire doble tau og bind dem rundt kanten på plantemaskinen. Del nå de to tauene fra knutene og knyt dem sammen med tauet ved siden av dem, slik at du får et sting. Knuten fortsetter til masken omfatter hele plantemaskinen til det er fire knop og fire doble tau som kommer ut av dem. Ta deretter de doble tauene og bind endene sammen slik at hengekurven kan henges opp.

Firkantet armbånd med instruksjoner

Instruksjoner macrame armbånd

Morsomme nøkkelringer

morsom nøkkelring

halskjede

Flett halskjedet selv

Vennskap armbånd

Vennskapsarmbånd for å knytte deg selv

Lag vakre veggdekorasjoner selv

Lag veggdekorasjon selv - vegglampe eller blomst

Brosje knytt av meg selv

Macrame engel

Macrame vegghengende  Venskapsarmbånd - fargerike og vakre

Dørgardin laget med makrame teknikkDørgardin laget med makrame teknikk

Brodert og knytt – et flott kunstverk

Brodert og knytt - et flott kunstverk

Macrame -lykter

Macrame -lykter

Macrame halskjede med edelsten

Macrame halskjede med edelsten

Halskjeder i friske farger

Halskjeder i friske farger

Hengende hylle med makrame teknikk – et knytt kunstverk

Hengende hylle med makrame teknikk - et knytt kunstverk

Vegghengende – stilig og håndlaget

Vegghengende - stilig og håndlaget

Selvknyttet putetrekk

Selvknyttet putetrekk

Macrame lampeskjerm

Øredobber med orientalske motiver

Øredobber med orientalske motiver

Orientalske øredobber med flerfargede perler

Orientalske øredobber med flerfargede perler

Macrame øredobber med sølv

Macrame øredobber med sølv

Macrame øredobber

Macrame -skjerm

Macrame sandaler

Macrame sko

Selvknyttede sandaler er et skikkelig blikkfang

Selvknyttede sandaler er et skikkelig blikkfang

Macrame sko med en forskjell

Orientalske møbler er et høydepunkt

Macrame stoler - et snev av Orienten

Julepynt laget av deg selv

Macrame juletre

Hjemmelaget pose

Hjemmelaget pose  Gardin macrame

Veggdekorasjon – kreativ og stilig

Veggdekorasjon - kreativ og stilig